Парламентарни избори - 15 Јули 2020

• Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување

Кој политички блок ќе успее да состави влада?

• Вкупно гласачи
    84
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.186
Такви филмови за виножита, широки тревни полјани какви што вие слатки деца на летото замислувате, може да гледате само во земји кои што ги решиле своите егзистенцијални прашања, овде не.
Трибализмот, засилен со екстремниот национализам, зачинет со радикален верски фанатизам кој што се потпира врз догми кои што креираат цела една култура на живеење, верски и политички лидери кои што знаат сето ова да го изменаџираат и да го насочат кон една шизофрена кауза која што во себе содржи територијална експанзија, прогон и етноцид, доведува до моменталниве резултати.
Овој рецепт во минатото растурил илјада годишни империи, е практика и денес. Вакви фрагилни испрдоци од општества како нашето, со закржлавено идентитетско ткиво, се први кои што биваат покосени во налетот на ваквите орди. Трибализмот има тенденција да се шири, да експлоатира, но ретко е во состојба да менаџира, да создаде култура а со тоа и цивилизација.

Ние си имаме работа со ваков проблем. Никакви договори, рамки, отстапки не го решаваат, туку само ја пролонгираат агонијата на нашето постоење. Рим пред својот пад им плаќаше на племенските орди да не напаѓаат, им додели земја и права да живеат. Пред крајот, последните императори беа корумпирани слабаци без никаков допир со реалноста. Звучи познато, нели? Племенски водачи како Али им пресудија.
Такво племе бевте вие бе,ја растуривте византија, па ништо лошо не се деси со балканот, уништен е?
Автоматски споено мислење:

Во Пошта немаше такви со 2500 евра плата. :icon_lol:

„Што е толку важно едно обично вработување? Нели е срамно уште да ме нарекувате терорист? Цели 17 години се трудев за помирување, 10 жртви дадов, уште ме нарекувате терорист. Тогаш зошто се во коалиција со терористи во влада? Колку имав желба да работам во оваа држава на помирување, на толку семинари сум бил, џабе“, разочарано рече Зимбери.

Дали можеби зад нашиот обесправен форумски радник се крие почитуваниот господин Абедин Зимбери? :vozbud:
Не, јас сум неговото мртво дете убиен од граната, од друг свет пишувам.

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.789
Поени од реакции
39.938
Такво племе бевте вие бе,ја растуривте византија, па ништо лошо не се деси со балканот, уништен е?

Па да уништен е, како што можеш да видиш, во деловите од Балканот каде што владееле Турците, како Македонија, Србија, Црна Гора и дел од Босна живее прост и затуцан народ. Турците колку што не имаат уназадено со 5 вековното газење тука, уште милион оклопни возила да дадат на АРМ за донација не можат да се исперат. Менталитетот е каде каде различен за разлика од Хрватска и Словенија кои биле под Австро-Унгарско влијание. Словенија е светлосни години пред нас, плус таму не живее едно планинско угнетено племенце.

Ајде ЕУ нека им го достави и овој услов на прогресивното граџанство на чело со ДУИ и Зоќи Муртино како нивни поданик, па да слушаме како се релативизира дека е боље без јајца кога зимаш 2000 еур плата во Северна Вукојебина.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Бевте, минато заокружено свршено време. Многу точна граматичка констатација. Вие уште сте. Во 21 век уште сте племе кое што не може да ја оддвои религиската фикција од реалноста.
За Балканот. Уништен е. Ваков масовен егзодус, иселувања, грабеж, системско уназадување во сите општествени сфери, културно ретроградие, економски пустош, подделеност по куп основи, етникум, вера, социјален статус...уште се тешиме дека живееме во некој наводен мир. Историјата ни се повторува, прекројуваме граници, заглавени сме во примитивизам и самонаметнати спорови, опструкции и соништа за "големи" држави, територијални и историски ревизии...дали ова тебе (и на било кој друг) ти звучи како погодно место за живот?

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.529
Поени од реакции
2.626

Освем што Византија нас не асимилира пред 1000 години за многу брз период , вие уште не сте асмилирани ни пак ќе се асимилирате некогаш(Кога Дуа Липа живеена цел живот во Лондон , популарна пејачка ставаше слики со Голема Албанија нема потреба понатаму да одиме).Еднаш да речеше мајку му стара абе во право е човеков , мојов народ цело време агитира за глупости каде што ни во Африка ги нема , ама не неможеш да прифатиш , цело време ги избегнуваш темите на дискусија како во случајов , членот погоре ти правеше муабет за племенските напади од словените во 8 и 9век?

Последно уредено:
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.789
Поени од реакции
39.938
Абе а Шеќеринска за што е министерка сега? Уште што и остана да помине?

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.290
Puno, Vizantija e rasturena od Zapadot.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.155
Поени од реакции
30.290
Бевте, минато заокружено свршено време. Многу точна граматичка констатација.
Ne e ni tocna konstatacija :)

Не му го крши филмот...
Zalam toa e istoriski fakt.

Slovenite po nekolku zagubeni borbi, prifalite vizantiska kultura, pravoslavie, dobile pravo da ziveat, golem del od niv bile pogrcheni.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom