- Член од
- 23 мај 2019
- Мислења
- 4.581
- Поени од реакции
- 5.305
Па ако ги следиш северџганиве од сите бои како паѓаат во несвест на спомнување на нивната улога во првиот етноцид на 21 век изгледа ќе се начекаме!И јас слично. Чекам да поднесе пријава, преставка за потписот на Никола Димитров врз договор за кој нема(л) надлежност и право за тоа (за преспанскиот ми е муабетот, пред се). Ако не биде тоа, „џабе везел“ Димче.. Иако, не знам зошто и до сега не го сторил тоа.
Може да поднесе преставка или слично и за изборот на Талат Џафери за претседател на Собранието, за директорот/директорите на Службен Весник кои објавуваа работи без соодветни документи (избор на Талат, закони без потпис на Претседателот...)
Ако остане само на пцуење.. нема фајде од тоа.
Ако исправно сум го проценил говорот и говорот на телото кај Димче дека има ретерирање во ставовите и дека сака прво да изгради структура и да се зацврсти за да бара северџганиве да завршат во зандани ќе чекаме и тоа охо-хооо.
Наместо да изнесат видувања со кои ќе ги неутрализираат прашањата и дилемите тие како шо е редот и со северџганска логика се обидуваат да вршат дистракција,... за сега им поминува ќе видиме до кога.
@Boro1918, види скоро па сигурно дека поднесување на жалби, претставки или други правни лекови нема да донесе ослободување од квислинзиве, исто како и било кое протестирање пред собрание или по улиците кое има улога само вентил за социјален гнев ...., сето тоа е многу добро познато и се користи со децении. Потребата од поднесување на тие правни лекови е за историјата, да остане евиденција дека барем еден политички субјект не бил само декларативно со својот народ...
Исто како во случајот и бојкотот на референдумот, сите тие копитари-капиталци многу добро знаат дека насилно и против волјата на мнозинството Македонци извршија велепредавство преку измени во устав и....., како во случајот со референдумот така и со овие претставки работата е идентична, за идните генерации да им се остави простор и можност да се артикулираат нивните интереси и...