UEFA Champions League [2019/20]

Кој ќе го крене овогодишниот Uefa Champions League трофеј во Istanbul ?

• Вкупно гласачи
    167
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
4 февруари 2012
Мислења
5.943
Поени од реакции
5.140
Ги одби веќе, да не е луд да прифати полуаматерски клуб од управа до тревата на терен. И сам изјави дека не е време. Чави евентуално 2021, со промена на управата.
Ињеста уште игра во Јапан,можеби Пујол уште е во Барса.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.349
Поени од реакции
19.817
Јас се извинувам ама таква е вечерта, секој ремет е заслужен Секој фан на Барса во моментот вака го замислувам, за тие кои не следат Ла Лига ликот е Кристобал Сориа, за Севиља навива од Чирингито емисијата, инаку фановите на Барса го знаат добро по препуцавањата со Ронсеро за Реал шо е новинарот, лудиот, исто така е и фан на Меси.

Апчето, си ја угасна сијалицата и се пикна под јорган :ROFLMAO:
А колку се курчеше пред утакмица

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Добро реално Барселона освои премнгоу титули во претходните 10 години и сето ова е резултат на нивна презаситеност и заслуга за тоа добиваат истите играчи со нови договори и останување додека не почнат да се понашаат како пензионери.

Мораше да почнат со ремонтот од 2017 летото...уште тогаш се гледаше истрошеност во Ракитич,Бускетс,Суарез,Пике...тие не само шо не започнаа туку и се дозакопаа со Видал и Гризман од кој едниот е стар а другиот неупотреблив....настрана тоа што се изрезилија со Дембеле и Кутињо не му се погоди.

Секој клуб поминува во ремонт фаза..ништо страшно...Баерн ( ќе го земам како пример) направи добар rebuild ама тука игра факторот немање конкуренија т.е. лесно му е да направат rebuild...Јувентус направи негде 2015-2016 тие две лета го склопија составот ама и тие немаа конкуренција(сега врват пак по тој пат со Пирло), Интер 10 години прават rebuild...Јунајтед во 7 сезони три пати прават rebuild...Реал од 2018 прават и никако да се ослободат од истите играчи...сичко си има процедура
Автоматски споено мислење:

Во Сарај,Чаир,Тетова и Арачиново :D
Освоија ама три години со ред имаат потоп. Не велам дека требаше одеднаш да ги избркаат фудбалерите што ги набројав ама не смееа да си дозволат да западнат во комфорна зона.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Најлогичното решение.
1. Стај го Чави
2. Избркај ги сите играчи постари од 23 години освен Тер Штеген.
3. Земи строго само млади таленти не постари од 20 години, што од академија што од други клубови
4. Дозволи му на Чави да си го гради тимот како што сака по негов кеиф и за 4-5 години да има тотално нова, ребрендирана барселона со нов меси и нова златна генерација.

Се друго е само мачкање очи.
Барселона не е некој селски клуб па да го остават тим да си гради...една година ако не освојат титула одма глави летаат....значи не зборваме за Ливерпул од 2015 каде трофеј немаа видено па ајде ќе го остават Чави да си прави забава....Барселона се навикнати на трофеи,титули и големи достигнувања....кај нив тешко оди,преголем притисок имаат

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Екипи што следна недела нема да играат ЛШ:

Барса
Реал
Јуве

Екипи што следна недела ќе играат ЛШ:

Баерн Минхен
Манчестер Сити
Силекс

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.573
Поени од реакции
5.618
Барселона не е некој селски клуб па да го остават тим да си гради...една година ако не освојат титула одма глави летаат....значи не зборваме за Ливерпул од 2015 каде трофеј немаа видено па ајде ќе го остават Чави да си прави забава....Барселона се навикнати на трофеи,титули и големи достигнувања....кај нив тешко оди,преголем притисок имаат
Другар, имаат многу играчи за чистење, подобор да ризикуваат 3-4 години без титула него да лупаат големи пари и најголем успех да им биде финале копа дел реј.

Пјуиг, Де Јонг, Фати итн.
Имаат доста млади играчи - таленти. Со продажбата на сите тие звучни имиња ќе се ослободи огромен буџет за плати а и добри пари ќе може да се земат. Тука зборам за 15 тина фудбалери да продадат.
Потребно им е тотално менување на „крв“ у соблекувална. Толку од генерацијава, ако лошата игра цела сезона не ни го потврди тоа овие 8 гола го потврдија. :)
Боље 3 години на средина на табела па враќање со трофеи одколку 3 години очобол и никакви резултати :)

Член од
16 ноември 2013
Мислења
8.601
Поени од реакции
13.967
Апел до сите фанови, ако некогаш ви е тешко дека ве елиминирале во ЛШ сетете се дека можеше вашиот клуб да е на местото на Барса вечерва и одма полесно ќе ви биди, барем мене ми е :ROFLMAO:
Можам барем рает на одмор да одам летово и фудбал да гледам без да се нервирам, ми ги скратија со време маките :)
Мене пак ми текнува дека Атлетико никогаш нема освоено ЛШ и полесно ми е :D

Член од
5 март 2018
Мислења
17.349
Поени од реакции
19.817
Каков Чави, ниту тој е спремен да води голем клуб ниту на Барселона им требаат такви експерименти.
Треба тренер со реноме, Покетино не е лош избор.
На крај ќе им го донесат Венгер и нека стават клуч на клубот :)

Член од
5 март 2018
Мислења
17.349
Поени од реакции
19.817
Мене пак ми текнува дека Атлетико никогаш нема освоено ЛШ и полесно ми е :D
Не ти е ама ај :)
Реално после ваков дебакл и Парис Хилтон да ти ја донесат нема да ти е полесно :ROFLMAO:

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Очигледно Умтити ги има заразено сите со корона и не беа во состојба да играт.. Очекувам да се поништи утакмицата и да се суспендира турниро.. Null and void :toe:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Заслужено понижени, немаа промил шанса против пресингот на Баерн, се знаеше дека ќе бидат угушени уште од сам старт, никад не сум бил посамоуверен у некој дебакл ко у овој вечерва.

А за Барса тотално заслужено, би рекол и ептен кејфски, ради сите тие години каде бевме сведоци на циганштурии, па од Шева и Пујол до срамот со Челзи.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom