Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
јас нешто чув на ТВ попладнево, Италија спрема вонредна состојба до Октомври ????
Од каде ти е инфото друже ? Нели новинарите во МК се доста информирани... може имаат инсајдер? :ROFLMAO: .. шала на страна, нема тука таква најава, освен тоа што како и цел свет као се очекува нов бран есента у сезона на грип.... незнам како 70 милионска нација еве повеќе од 2 месеца држиме по просек 200 новозаболени дневно... горе долу како и МК со милион ипол жители :X3:
Да додадам нешто, да не лупне некој демек не се тестира... се тестира и тоа како.. штом мене по случаен избор ни крив ни дужен ми пратија смс ако сакам да се тестирам доброволно... башка излегов негативен и на антитела... се тестира, бројките се тие.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.912
Поени од реакции
19.257
Околу ситуацијата во тој кафичот шо ви кажував во Битола, нели газдата викаше дека вработениот 11 дена не се појавил на работа и ако бил позитивен бил заразен на друго место ... Епа испаднаа уште позитивни од персоналот. Јас знам дека си го штити бизнисот ама да се правиш од марс дека си паднат, па и уште долниот локал отворен му е, ама затоа живо пиле не му седнува.

Член од
25 април 2011
Мислења
197
Поени од реакции
283
Незнам зошто уште се замарате, како што гледате никој не превзема ништо за спречување на ширењето на короната...ако закачиме, закачиме, со лесно да ја поминиме како 95% од народот и тоа е.
Му се тресев на почетокот, сега веќе не ми е интересно.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.912
Поени од реакции
19.257
Незнам зошто уште се замарате, како што гледате никој не превзема ништо за спречување на ширењето на короната...ако закачиме, закачиме, со лесно да ја поминиме како 95% од народот и тоа е.
Му се тресев на почетокот, сега веќе не ми е интересно.
Кој се замара ? Никој :)
Ела си Битола да видиш шо е, како и секоја година во лето, народ фул низ корзо.
Кафичите короносани се ама нема врска, да се извај некоја банка на есен пак ќе ги затворат :)

Член од
25 април 2011
Мислења
197
Поени од реакции
283
Ни ќе затворат ни ништо, ни тоа не е спасот, јебига. Само да се надеваме дека некој ќе извај некаква вакцина во наредниот период.
Истото е и тука врија народ по кафичи и ресторани, само шо не дупат нас да не можиме дома да си одиме рает.

JB00F

DDoS
Член од
21 јануари 2014
Мислења
3.533
Поени од реакции
2.904
Еве видеото кое го снимав.. дискотеката работи веќе подолго време, за маска само на влез обезбедувањето мрмка као ако дојде контрола мора да носите.. раст на бројките на новозаразени нема ни за лек... незнам стварно.. не сум експерт, дајте вие мислење....
Мислам дека веќе се е оставено на што биде нека биде секаде. Единствено мерки би имало ако нема место веќе низ болниците... До тогаш лумпувај народе.

Munze

Dr. Oetker
Член од
21 јули 2020
Мислења
203
Поени од реакции
195
Ни ќе затворат ни ништо, ни тоа не е спасот, јебига. Само да се надеваме дека некој ќе извај некаква вакцина во наредниот период.
Истото е и тука врија народ по кафичи и ресторани, само шо не дупат нас да не можиме дома да си одиме рает.
Pa normalno deka zivoto ke si prodolzi za virus koj nema nitu 0.1 posto smrtnost i toa sho e kategorizirano kako smrtni slucai ne se. Vakcina i da ima nema da ja primame site samo tie koi treba isto kako gripot taja kategorija luge.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
27.741

Член од
28 март 2006
Мислења
17.812
Поени од реакции
12.303
А што излезе со тврдењата дека се пренесува преку очи? Дали визирите ги носат ради тоа и дали оние што ги гледаме по тв цели скафандери (ниво 3 ми се чини) навистина се потребни?

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Околу ситуацијата во тој кафичот шо ви кажував во Битола, нели газдата викаше дека вработениот 11 дена не се појавил на работа и ако бил позитивен бил заразен на друго место ... Епа испаднаа уште позитивни од персоналот. Јас знам дека си го штити бизнисот ама да се правиш од марс дека си паднат, па и уште долниот локал отворен му е, ама затоа живо пиле не му седнува.
Жити се, кој се другите? Брат ми нема ништо, а ми вика немало друг.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Завчера бев во Охрид по работа во една институција, и додека зборувавме за нашата работа, се зачна муабетот за короната. Охриѓаните кои беа во просторијата со мене, сите се согласија дека е поарно секој да ја фати короната сега, кога не е со тешки последици, и да му е тоа гајле тргнато од глава за навек.

Јас се зачудив, па нели имунитетот не стои долго време? Како се демантираат работи со кои од почетокот нè плашеа (еве сега линкот со информација дека вирусот тешко да го префатиш од предмети), може и ова со имунитетот на крај ќе излезе непрактично

Член од
7 јануари 2015
Мислења
959
Поени од реакции
632
Завчера бев во Охрид по работа во една институција, и додека зборувавме за нашата работа, се зачна муабетот за короната. Охриѓаните кои беа во просторијата со мене, сите се согласија дека е поарно секој да ја фати короната сега, кога не е со тешки последици, и да му е тоа гајле тргнато од глава за навек.

Јас се зачудив, па нели имунитетот не стои долго време? Како се демантираат работи со кои од почетокот нè плашеа (еве сега линкот со информација дека вирусот тешко да го префатиш од предмети), може и ова со имунитетот на крај ќе излезе непрактично
абе може по 3 месеци пак да закачиш, ама т клетките мислам веќе ќе знаат како да те одбранат, така да полесно ќе поминеш наредниот (наредните) пат!

Kajgana Shop

На врв Bottom