Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Еве вчера имав муабет со албанец таксист додека ме возеше, почна да ми збори како пази... САТЕЛИТИТЕ пред три месеца што ги видел со свои очи прскале корона за да се разболуваат луѓето низ цел свет, затоа денес имало болни во Европа, Африка, Америка...Истотака авионите што ја испуштале белата материја одпозади, и таа ширела корона :jajce: . Ама на крај ми стави дознаење дека сепак здраво било да се носат маски (ваљда ме примети дека сакав на сред автопат да излезам од таксито и да ме лупне кола)...

И потоа во Чаир по 400 заболени... :kafence:
Ја видов жена со гас маска у тинwкс фчера. Индустирска, тандем визир и филтри и се гас маска...
Get out of here Stalker....

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.609
Поени од реакции
88.081
Абе и ти не зезај.....не седнувај во шипурско такси па и последно на светот да е. Јас да треба да седнам во нивно такси само со скафандер ко на инфективна би влегол.
Викни таму некоја од нашиве компании, не се вози со нив....ем ризикуваш, ем пари ќе им даваш..гони ги таму, подалеку од нив.
Македонско такси беше, албанците ги пуштаат во тие реони кајшто има повеќе албанско население.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Еве му ги соплеменците....во посета ама нешто многу заштитени и покрај тоа што е "негативен"
И еве го 31ви јули......КУРБАН БАЈРАМ....живи били па видели

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Ги читам мислењата денови наназад и некако логично е да заклучиш дека реалноста е некаде на средина...Не оправдувам паничен страв и напнатост поради вирусот ама ги почитувам и сите пропишани мерки. Во целата приказна не знам дали приметувате ни промакнува немање идеи и начини како да се вклопиме сите ние во новата ситуација.
Наместо да се пикаат по кафичи зошто не промовираат летно кино на отворено?
Еве му ги соплеменците....во посета ама нешто многу заштитени и покрај тоа што е "негативен"
И еве го 31ви јули......КУРБАН БАЈРАМ....живи били па видели
Што да кажеш, освен: добра пижама!
Ич не е позитивен...

Munze

Dr. Oetker
Член од
21 јули 2020
Мислења
203
Поени од реакции
195
Ја знаев дека тн колективен имунитет е гомненици. Да работеше толку лесно, немаше да има 300 епидемии на чума, уште од римско време...
Nema vrska ova sho go zboris.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
За корона се покажа дека е во право... колективниот имунитет баш и не функционира. За Шведска секојдневно има контрадикторни тези и мислења. Ако заболените од ковид имаат антитела само 2-3 месеца, по која логика зборуваме за колективен имунитет?

Последно уредено:

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
E како нема врска? Џонсон играше на таа карта, се повлече.
Шведска играше на таа карта, сега викаат УПС, не работи.
Него кажи ми ти Munze, ти владимир или ставре или нешто такво да не си?

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Ги читам мислењата денови наназад и некако логично е да заклучиш дека реалноста е некаде на средина...Не оправдувам паничен страв и напнатост поради вирусот ама ги почитувам и сите пропишани мерки. Во целата приказна не знам дали приметувате ни промакнува немање идеи и начини како да се вклопиме сите ние во новата ситуација.
Наместо да се пикаат по кафичи зошто не промовираат летно кино на отворено?

Што да кажеш, освен: добра пижама!
Ич не е позитивен...
Паника во ниту еден случај не е за оправдување....корист нема, само штета. Напнатост исто....нема фајде од тоа, не помага туку штети по здравје....ама свест треба да се има.
Многу е просто да се применуваат три мерки за заштита....што за жал гледаме дека добар процент не ги применува...едноставно не им е гајле за нивното здравје и здравјето на нивните најблиски.
Летно кино би била супер идеја, но џабе кога пак ќе сакаат дружба на маса во некоја кафана.
Ова е чиста лудост.....ама некои сакаат пари да прават по штета на здравјето на другите.

Последно уредено:
Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
... дури и да ти е позитивен резултатот, исто дискутабилно дали е токму од SARS-CoV-2 , тоа сакав да им го кажам и на двајцата членови пикса и кобе, посебно на пикса што пишува дека сега му било полесно со овој вирус, отколку кога бил болен од сезонски грип, кога успеале да произведат толку „специфични“ тестови за новиот коронавирус?
Значи џабе седев 22 дена дома, сега ми скрши филм :)))
Автоматски споено мислење:

... но сепак имал промени здрав млад и прав, така да не е баш за потсмев за можни последици!
Па јас тоа и го кажувам, ако закачи добро закачува на бели дробови, значи создава реапираторни проблеми, какви срцеви и мозочни удари тоа е глупост, среќа јас и девојками и искочи прв негативен немаме ниаккви последици.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.016
Споделувајте....
Screenshot from 2020-07-29 12-42-42.png

Munze

Dr. Oetker
Член од
21 јули 2020
Мислења
203
Поени од реакции
195
E како нема врска? Џонсон играше на таа карта, се повлече.
Шведска играше на таа карта, сега викаат УПС, не работи.
Него кажи ми ти Munze, ти владимир или ставре или нешто такво да не си?
Hu da facking is jonhson be.? Kazi mi. A za toa dali imalo fajde ili ne od svedski model ke razgovarame naredna ovoj period togas moze da se nosat zaklucoci a ne vo ovoj haos koj seuste vladee i kade seuste se manipulira so brojki na zarazeni a uste poveke na umreni.

Hu da facking is jonhson be.? Kazi mi. A za toa dali imalo fajde ili ne od svedski model ke razgovarame naredna ovoj period togas moze da se nosat zaklucoci a ne vo ovoj haos koj seuste vladee i kade seuste se manipulira so brojki na zarazeni a uste poveke na umreni.
Stavre mi lici podobro podobro mi stoi definitivno.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359

Stavre mi lici podobro podobro mi stoi definitivno.
Борис Џонсон ставре. И прилично сум сигурен дека има полиса за забрана да дупли профили

Munze

Dr. Oetker
Член од
21 јули 2020
Мислења
203
Поени од реакции
195
За корона се покажа дека е во право... колективниот имунитет баш и не функционира. За шведска секојдневно има контрадикторни тези и мислења. Ако заболените од ковид имаат антитела само 2-3 месеца, по која логика зборуваме за колективен имунитет?
Ke se diskutira za toa i za se i sesto narednite godini koga ke splasne situacijata barem taka se nadevame nie normalnite luge inaku faucci maucii szo se spremni da ti kazat deka i od nebo virus ti paga i deka nema da iscezne nikogas spremnj se na se. Taka da narednite godini mnogu raboti ke se iskristaliziraat ne samo so model na kol. imunitet i dr cuda koi ovaa bolest ja nosi sosebe a def e kontra naukata.

Борис Џонсон ставре. И прилично сум сигурен дека има полиса за забрана да дупли профили
Pa lici.

Стев

Rockscourge Stevahn
Член од
19 декември 2019
Мислења
4.528
Поени од реакции
4.359
Ke se diskutira za toa i za se i sesto narednite godini koga ke splasne situacijata barem taka se nadevame nie normalnite luge inaku faucci maucii szo se spremni da ti kazat deka i od nebo virus ti paga i deka nema da iscezne nikogas spremnj se na se. Taka da narednite godini mnogu raboti ke se iskristaliziraat ne samo so model na kol. imunitet i dr cuda koi ovaa bolest ja nosi sosebe a def e kontra naukata.
Не е контра науката владе/ставре. Едноставно науката, благодарение на тоа што СЈО многу им верувала на кинезите, убедуваше дека вирусов е само грип.
Не е нова измислица дека вирус се пренесува преку воздух, асимптоматски преносители, визири и колективен имунитет да не е доволно. Бидејќи-имало повеќе епидемии на црната чума, што до ден денес ја има во диви животни и уште е опасна, исто и грипот што константо еволуира(ништо ново).
Затоа(повторно) мерките им потфрлија заради лошото(намерно) пренесување информации од страна на кинезите, како и доцнењето во конкретни мерки(целосно затињане на кина , индија и ЈИЕ азија) и карантинирање на сите до последен патник.

Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
39.702
Поени од реакции
115.428
дури и да ти е позитивен резултатот, исто дискутабилно дали е токму од SARS-CoV-2 , тоа сакав да им го кажам и на двајцата членови пикса и кобе, посебно на пикса што пишува дека сега му било полесно со овој вирус, отколку кога бил болен од сезонски грип, кога успеале да произведат толку „специфични“ тестови за новиот коронавирус?
Па ти пишува на тестот бе, присуство на Сарс Ков-2 и под него присуство на останати Сарс вируси или така нешо беше.

Kajgana Shop

На врв Bottom