- Член од
- 27 ноември 2007
- Мислења
- 31.029
- Поени од реакции
- 74.430
Значи повторно почна да скока бројот на хоспитализирани пациенти. Всушност, се враќаме до максималните бројки.
Значи повторно почна да скока бројот на хоспитализирани пациенти. Всушност, се враќаме до максималните бројки.
... дури и да ти е позитивен резултатот, исто дискутабилно дали е токму од SARS-CoV-2 , тоа сакав да им го кажам и на двајцата членови пикса и кобе, посебно на пикса што пишува дека сега му било полесно со овој вирус, отколку кога бил болен од сезонски грип, кога успеале да произведат толку „специфични“ тестови за новиот коронавирус?Значи висока температура еден ден од 39 пропатна со грлоболка и симптоми на грип не мора да значат дека е Корона фала му на Бога Поентата ми е има и други вируси кој може да ги закачиме летоска.Носење маска држење дистанца и хигиена сепак пред се.
Прегледај го приврзокот 260597
Три недели после оздравувањето, правев рентген и кт (компјутерска томографија) на бели дробиви и имаше минимални последици.
... но сепак имал промени здрав млад и прав, така да не е баш за потсмев за можни последици!Да бе, мозочен удар, срцев удар, откажување на бубрези, проширување на вени, тромб, реумаа, остеопороза, дијабетис, хепатитис... но мислама дека највеќе предизвикуваа психички поремеќаји.
Залудно се надеваш.Дај боже, иако воопшто не треба опуштање, се надевам дневните бројки ќе бидат <100.
Шведската тактика сега се покажува како успешна: Епидемиологот потврди дека кривата се движи надолу...
Андерс Тегнел, главниот шведски епидемиолог денес одржа прес конференција на која откри дека бројот на новозаразени во земјата брзо опаѓа.tocka.com.mk
Еве ги глупите шведи што поима немаа док амди тенџере и остала кајгана днопертиза правеа успешни тактики и ја исправаа кривата во корона кризата.
Жали боже да жалиме,така ти се вика тоа.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
За македониски државјани не бараат тест за влез во земјава. Не знам дали има измени во последниве 7 дена.нашиве дали бараат пцр тест за влез во земјава ке се патува од германија?
Ја знаев дека тн колективен имунитет е гомненици. Да работеше толку лесно, немаше да има 300 епидемии на чума, уште од римско време...Sweden's prime minister orders an inquiry into the failure of the country's no-lockdown coronavirus strategy
The number of new COVID-19 cases in Sweden, where the government opted against a strict lockdown, has increased significantly in recent weeks.www.businessinsider.com
However, the strategy appears to have failed, with recent data suggesting the virus has spread faster in Sweden since Tegnell's remarks two months ago, while failing to stimulate sufficient antibodies in the community to prevent a second wave.
Македонскиот и Шведскиот менталитет разлика земја воздух, така да секоја споредба со ефекти и справување паѓа во водаШведската тактика сега се покажува како успешна: Епидемиологот потврди дека кривата се движи надолу...
Андерс Тегнел, главниот шведски епидемиолог денес одржа прес конференција на која откри дека бројот на новозаразени во земјата брзо опаѓа.tocka.com.mk
Еве ги глупите шведи што поима немаа док амди тенџере и остала кајгана днопертиза правеа успешни тактики и ја исправаа кривата во корона кризата.
Жали боже да жалиме,така ти се вика тоа.
Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Имено, мерките дадоа резултати. Кривата беше исправена до негде 25ти, 30ти мај се додека не се минираше со разноразни догодовштини и лични интереси рефлектирани врз институциите кои требаше да ги спроведат мерките во дело.
Имате статистика на дневна основа во Шведска и ја обновуваат секоја недела на која јасно се гледа дека одлично си поминаа и дека само 2 месеци имаа корона (или зголемен морталитет), а 2 месеци им е нормална ситуацијата.Sweden's prime minister orders an inquiry into the failure of the country's no-lockdown coronavirus strategy
The number of new COVID-19 cases in Sweden, where the government opted against a strict lockdown, has increased significantly in recent weeks.www.businessinsider.com
However, the strategy appears to have failed, with recent data suggesting the virus has spread faster in Sweden since Tegnell's remarks two months ago, while failing to stimulate sufficient antibodies in the community to prevent a second wave.
Пишував претходно за ова дека туркањето на економијата во рецесија заради рестрикции, намалување на медицинскиот капацитет за се останато освен вирусов и општо самите рестрикции само ќе убијаат неколкукратно повеќе луѓе отколку самиот вирус.УНИЦЕФ алармира дека 10 илјади деца умираат месечно ОД ГЛАД поради рестрикциите воведени од корона
Уште од самиот почеток многу експерти предупредуваа дека мерките ќе убијат индиректно повеќе луѓе него вирусот