Serie A 2019/2020

Шампион?

• Вкупно гласачи
    122
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
11 октомври 2010
Мислења
7.001
Поени од реакции
24.030
Првото прашање можеби лошо го поставив или @Peja989 не ме свати.
Значи Рома завршува 5та, а освојува ЛЕ, дали 4тиот во Италија ќе извиси за место во ЛШ?
Не.
Барем не беше така кога Ман Утд освои. Тогаш 5 екипи од Англија играа во групна фаза ЛШ.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Значи Рома завршува 5та, а освојува ЛЕ, дали 4тиот во Италија ќе извиси за место во ЛШ?
Супер си го поставил прашањето, мене капацитетот ми е мал.

Иначе, не, си одат 5 екипи во ЛШ.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074
Ќе ти поФторам :D.
За да се случи 4-от да не оди во ЛШ, треба да постои можност како сега, со Рома и Наполи. Овие екипи како стојат работите, во ЛШ нема да играат наредна сезона. Но, ако се случи да освојат ЛЕ и ЛШ како учесници вое тие натпреварувања, тогаш 4-от нема да оди во ЛШ, затоа што УЕФА не дозволува 6 екипи од иста држава да одат во ЛШ. Во ЛШ ќе одат 1-3 + Рома и Наполи. Ако било која екипа(една) од Рома и Наполи освои ЛЕ или ЛШ, тогаш во ЛШ ќе одат 1-4 место, плус освојувачот на ЛЕ или ЛШ.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.944
Поени од реакции
8.843
Абе 4тото прашање, најбитното го заборавив :facepalm:

Дали ќе треба да викам "форца интер" во ЛЕ доколку Рома отпадне во ЛЕ,а под претпоставка завршат 5ти во лигата? :D
Можеби и тоа сте ми го одговориле успат, ама мислам дека не, значи дали петиот пласиран во првенството го добива местото во ЛШ, ради тоа што Интер секако се пласирани? Логички е да не е така и да си останат 4ри преставника, али тогаш на кого ќе го дадат тоа место? :P

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595

Дали ќе треба да викам "форца интер" во ЛЕ доколку Рома отпадне во ЛЕ,а под претпоставка завршат 5ти во лигата? :D
Можеби и тоа сте ми го одговориле успат, ама мислам дека не, значи дали петиот пласиран во првенството го добива местото во ЛШ, ради тоа што Интер секако се пласирани? Логички е да не е така и да си останат 4ри преставника, али тогаш на кого ќе го дадат тоа место? :P
На Рома
На никој нема да го дадат ако веќе тимот има обезбедено ЛШ.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.047
Поени од реакции
6.074

НЕ! :D
Ако освојувач е екипа која завршила 1-4 место, ондак то. Пак тие 4 екипи ќе одат во ЛШ, а се останато во ЛЕ. Единствен начин за екипа од 5-то место па надоле да оди во ЛШ, е да освои ЛШ или ЛЕ. У спротивно, ќе биде или нема да биде учесник никаде во зависност од освоеното место во лигата(при тоа да не освои куп).

Ако сакаш Рома да оди во ЛШ(а заврши 5-то место), моли се, остави зејтин во црква, со цел они да освојат ЛЕ. Иначе жими мајка, више среЧе наредна сезона. :D

Последно уредено:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.347
Поени од реакции
47.053
Четвртиот ќе извиси само во ситуација рома да освои ЛЕ, а наполи ЛШ, бидејќи и рома и наполи нема да обезбедат ЛШ преку лига.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.756
Поени од реакции
8.852
Секако дека Квардадо и Сандро се страшни бекови. Дури ни фан на јуве не би го пишал тоа.
За сите останати во Италија се господ бог лично..

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.944
Поени од реакции
8.843
Интересна дискусија за нешто што никогаш нема да се оствари.
Овој пост ми требаше,ти ако не ја заречеш, нема кој друг, частам да знаеш :D

Само да ја заречеш работата Рома да освои ЛЕ, за Наполи ЛШ да освои не е морално, али ипак идеално би било, посебно ако на 4то место е лацио, па и интер може:icon_lol:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.568
Поени од реакции
29.171
@Mr.47 на која лига ќе и припадне местото " освојувач на ЛЕ " доколку шампионот од предходната година се пласира преку домашната лига ?
Теоретски Рома или Наполи ако освојат идат дирекно во ЛШ (4тиот отпаѓа) што значи дека Италија има 5ти загарантиран учесник, но доколку Интер освои ЛЕ и Јуве ЛШ која лига ќе ги добие местото за " шампион на ЛЕ " ?

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.756
Поени од реакции
8.852
Сезонава двајцата не се богови ни за бековите од СПАЛ камо ли за останатите.
Добро ајде кажи еден подобар бек во Италија од Квадрадо и лев бек од Сандро...ама онака со аргументи а не паушални муабети...значи јас сметам дека ниту еден не му е ни блиску на Квадрадо по квалитет во секој можен фудбалски спектар......исто и Јувентус како екипа.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.388
Поени од реакции
19.847
Добро ајде кажи еден подобар бек во Италија од Квадрадо и лев бек од Сандро...ама онака со аргументи а не паушални муабети...значи јас сметам дека ниту еден не му е ни блиску на Квадрадо по квалитет во секој можен фудбалски спектар......исто и Јувентус како екипа.
Од кај сега па Квадрадо бек, или јас слабо пратам :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom