Almeida
поет, мрачна сила, гад
- Член од
- 15 февруари 2015
- Мислења
- 7.563
- Поени од реакции
- 19.993
Со лесно нека е.Амоксиклав ми беше даден пред да ми биде дијагностицирана корона, затоа што имав мало воспаление на грлото и црвенило. Се чув со матичниот сабајле и ми рече дека нема да треба да се пие уште многу, можда ден-два, а дека ми помогна ми помогна и веќе се осеќам далеку подобро.
Околу сатурацијата на кислород, зборев и со Фауст вчера по ПП, најверојатно е грешка, или лошо измерено или сум гледал во пулсот, трето нема. Оти со 84 реално за хоспитализација сум, а моментално се осеќам одлично и немам никаков проблем освен дијареа. Можам по нашиве аптеки да купам такво апаратче за мерење на сатурацијата на кислород? И ако не, каде да го набавам.
Ич неќам да ја следам темава, само психоза ми праи. Инаку и јас правев тест во ЖМ пред некој ден, сега за сега негативен сум.
Автоматски споено мислење:
Ова дури и благо си го опишал - хаос, како некој фестивал да има.Вчера вечер пред стемнување искочив со цел да се прошетам малце до средно Водно, да издишам мозок....живеам во Аеродром и како што седнав во кола, поминувам покрај Бисер некое митингче, стигнувам на семафорите кај Мајчин дом, исто некое митингче....групирани. Возам нагоре од Кочо Рацин према средно Водно, огромна гужва. Стигнав горе.....немаше паркинг место ниту на долниот ниту на горниот паркинг. На клупите, по тревите, насекаде огромни групирања од сите возрасти без никакви мерки за заштита....како да не владее пандемија. Искрено се разочарав од сликата што ја видов, очекував дека во тоа време ќе има две-три коли само зошто беше 19:30-20 часот.....ја свртив колата и назад дома. Кафичите зјаат празни, банкротираат....битно на Водно масовни групирања.
Најјако е шо џандарите се собираат кај детско негде во уште поголеми групи, со уште помалку маски - за да „контролираат“. Тоа се истите свињи шо би тепале онака крвнички на протести као деновиве у Србија.
Последно уредено: