Premier League - Season 2019/2020

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.930
Поени од реакции
40.978
Mourinjo.....kakvi samo posledici vi ima ostaveno.

Dve LS, dve LE, milion prvenstva, kupovi, super kupovi osvoi, kade i da menadzira osvoe trofej, ama za kajgadziite ne e dobar.

Sekoj respekt do fanovite na Inter.
Мурињо е испукана пушка. Му помина него времето.
Едино го поштувам кога им праеше со увцето на Јуве како демек не ве слушам. :D

Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Мурињо е испукана пушка. Му помина него времето.
Едино го поштувам кога им праеше со увцето на Јуве како демек не ве слушам. :D
Znaci do tebe i site koi imaaat slaba MEMORIJA i slaba DIOPTRIJA...

Morunjo do krajot ha karierata da ne osvoi nisto ke bide vtor najuspesen trener vo ponovata istorija na fudbalot.

Ostanuva na vas dali toa kje go POCITUVATE ili ne.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
Znaci do tebe i site koi imaaat slaba MEMORIJA i slaba DIOPTRIJA...

Morunjo do krajot ha karierata da ne osvoi nisto ke bide vtor najuspesen trener vo ponovata istorija na fudbalot.

Ostanuva na vas dali toa kje go POCITUVATE ili ne.

Од оваа дистанца непопуларна, ама целосно точна констатација.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Да, баш чудно што оди од екипа која е распад систем и која нема да игра ЛШ во екипа која е во успон и која ќе игра ЛШ следната година. Баш чудно како се одлучил на таков потег, еве и јас не можам да си објаснам, некој помош?
Не знам кога си отиде и дали тогаш Тотнем беше во игра за ЛШ, но факт е дека отиде од финалист на ЛШ во екипа која мooожеби во наредниве години некако ќе ја мине групната фаза. По пат го елиминираше баш тој Интер во групата во ситуација коа Интер имаше 100 бода предност.
Не сум запознаен со талијански прилики и дали се работи за поголема плата не, веројатно тоа е мотивот а не некаков си Интер.

Последно уредено:
Член од
14 мај 2019
Мислења
1.486
Поени од реакции
-759
Morinjo so Porto so anonimen tim osvojuva EL i LS vo 2003 i 2004.

Vo 2004 odi vo najsilna liga vo svetot vo Celzi i prvo intervju bez nikoj da go isprovocra veli deka ne e eden od mnogute tuku deka e top menazer i deka e specijalen. So toa si sozdade ogromen pritisok da uspee, vo sprotivno brz otkaz. Ja pokoruva Anglija so dve Pl i nekolku kupa vo tri sezoni i bezbroj rekordi na pobedi, najmalku primeni golovi itn.

Vo 2008 odi vo Italija vo Inter i vo prvata sezona osvojuva Skudeto, a vo vtorata osvojuva trojna kruna. Eden od retkite so famoznoto triplete.

Vo 2010 odi vo Spanija vo Real Madrid i osvojuva Primera i ja prekinuva domiacijata na najsilniot klub vo svetot Barselona vo predhodnite 4 godini so sruseni mn rekordi ba pobedi, golovi dadeni itn.

Vo 2013 se vrakja vo Celzi i povtorno osvojuva Pl i kupovi.

Vo 2017 odi vo Mancester i osvojuva tri kupa, od koi eden e LE.

Vo 2019 odi vo Totenhem i ovaa letko kje pocne da go gradi timot po negova mera.

Tocno e deka ne e toa sto bese i deka mn go mrazat zatoa sto igra defanziven fudbal, no vi gi nabrojav posledicite od takov fudbal pogre.

Toa e vo kratki crti, hejters gona hejt.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
eriksen otide od ekipa koja nema titula so decenii i vekovi, i ekipa koja bese 13ta na tabela, u tim koj ima daleku povetuvacki proekt od ebanite totenhem koi momentalno nemaat ni za bugjav lebac pari nit pa za nekoj poluleprozen profesionalen fudbaler.
No dobro eve bile finalisti vo LS i taka naednas stanale bog i batina vo evropskiot no pred se i vo svetskiot fudbal. Kul logika.
I monako inace bile finalisti u LS, porto pa osvoija, ne gledam kako toa im go krena statusot vo fudbalot i igraci se tepaa da igraat vo ovie 2 kluba otkako gi imaa tie dostignuvanja. : )))
Да не случајно си фан на клубот во кој Ериксен отиде?
Она што не е случајно е дека Ериксен беше никој и ништо и постана нешто во Тотнем, па ќе може да молзи некои талијани за 150К неделно :D
Не сум запознаен со Интер воопшто нит со прилики во Серие А пошто не ме интересираат и во живот неам гледано повеќе од 5-6 утакмици од таа лига, секогаш на наговор на френдови. Она што приметив последнава деценија е дека тој Интер е некако отсутен од ЛШ.
Каков тоа проект прави Интер? Сериозно прашувам пошто освен ПЛ, Чемпионшип понекогаш, Old-Firm Darby и рандом утакмица на британски екипи по еурокупови не гледам ништо друго од фудбал.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.054
Не знам кога си отиде и дали тогаш Тотнем беше во игра за ЛШ, но факт е дека отиде од финалист на ЛШ во екипа која мooожеби во наредниве години некако ќе ја мине групната фаза. По пат го елиминираше баш тој Интер во групата во ситуација коа Интер имаше 100 бода предност.
Не сум запознаен со талијански прилики и дали се работи за поголема плата не, веројатно тоа е мотивот а не некаков си Интер.
Епа добро.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.054
А што, нешто во стил на Сити и ПСЖ е ситуација со Интер или?
Не бе таман работа па и ти, се збунив јас за гигантот Тотенхем, моја грешка. Еве глеаш за титула се борат во ПЛ и газат се пред себе.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.758
Поени од реакции
52.727
Осудени биле на пропаст уште пред старт на сезоната :icon_mrgr:

1594043241368.png

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Не бе таман работа па и ти, се збунив јас за гигантот Тотенхем, моја грешка. Еве глеаш за титула се борат во ПЛ и газат се пред себе.
Сериозно прашувам без иронија пошто не знам, Тотнем од основање ако не се лажам е во власт на еврејска фамилија, а тие не го даваат никому, никогаш не бил гигант и нема да биде, али солиден клуб беше на пат да бидне, откако на газдата му светна сијаличка да го отпушти Покетино, наместо да застане со него 100% е на пат да се врати на старите позиции.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.660
Поени од реакции
8.267
Morinjo so Porto so anonimen tim osvojuva EL i LS vo 2003 i 2004.

Vo 2004 odi vo najsilna liga vo svetot vo Celzi i prvo intervju bez nikoj da go isprovocra veli deka ne e eden od mnogute tuku deka e top menazer i deka e specijalen. So toa si sozdade ogromen pritisok da uspee, vo sprotivno brz otkaz. Ja pokoruva Anglija so dve Pl i nekolku kupa vo tri sezoni i bezbroj rekordi na pobedi, najmalku primeni golovi itn.

Vo 2008 odi vo Italija vo Inter i vo prvata sezona osvojuva Skudeto, a vo vtorata osvojuva trojna kruna. Eden od retkite so famoznoto triplete.

Vo 2010 odi vo Spanija vo Real Madrid i osvojuva Primera i ja prekinuva domiacijata na najsilniot klub vo svetot Barselona vo predhodnite 4 godini so sruseni mn rekordi ba pobedi, golovi dadeni itn.

Vo 2013 se vrakja vo Celzi i povtorno osvojuva Pl i kupovi.

Vo 2017 odi vo Mancester i osvojuva tri kupa, od koi eden e LE.

Vo 2019 odi vo Totenhem i ovaa letko kje pocne da go gradi timot po negova mera.

Tocno e deka ne e toa sto bese i deka mn go mrazat zatoa sto igra defanziven fudbal, no vi gi nabrojav posledicite od takov fudbal pogre.

Toa e vo kratki crti, hejters gona hejt.
Друже, толку живци ми има скинато, па и месечината да ја симнал на земја и да ја тркала, пак ќе остане фукара :mad: Јас за мене си кажувам, вас ако ви е арен, имате прилика место Тито да го урамите Мурџо или бар на аватар да го ставите. Греота таков инѕир човек без поклоници да биде:cenzura:

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.054
Сериозно прашувам без иронија пошто не знам, Тотнем од основање ако не се лажам е во власт на еврејска фамилија, а тие не го даваат никому, никогаш не бил гигант и нема да биде, али солиден клуб беше на пат да бидне, откако на газдата му светна сијаличка да го отпушти Покетино, наместо да застане со него 100% е на пат да се врати на старите позиции.
Не знам за од основање, ама знам дека сега имаат газда евреин кој и покрај новиот стадион и играњето финале во ЛШ лани го носи клубот во надолна линија. Ако ме прашуваш историски, срам ми е да објаснувам што е Интер а што Тотенхем во светот на фудбалот. Моментално Интер е клуб со веројатно најголем процент на раст на вредноста на клубот, зашо откако влезе Сунинг во тимот работите отидоа во нагорна линија. Да беше ова старата управа Хакими ќе го земевме кога врбата ќе родеше грозје, а вака стручниот штаб на чело со CEO-то Марота врши одлична работа.

Искрено Конте сезонава ја усра работата и очекував повеќе, али сепак начека тим кој едвај влегуваше во ЛШ претходни две години и треба време да го скоцка тимот по свој терк.

Така да моментално Тотенхем е далеку позади Интер на секој можен план, а со оглед на тоа дека покрај Сити и Ливерпул, растат и се појачуваат и Јунајтед и Челзи, искрено не гледам што ќе се промени кај нив во скоро време. Веројатно ќе го изгубат и Кејн во следните сезона-две, нарочито ако не фатат ЛШ оваа и следната сезона.

Член од
28 декември 2015
Мислења
4.070
Поени од реакции
6.552
Не знам за од основање, ама знам дека сега имаат газда евреин кој и покрај новиот стадион и играњето финале во ЛШ лани го носи клубот во надолна линија. Ако ме прашуваш историски, срам ми е да објаснувам што е Интер а што Тотенхем во светот на фудбалот. Моментално Интер е клуб со веројатно најголем процент на раст на вредноста на клубот, зашо откако влезе Сунинг во тимот работите отидоа во нагорна линија. Да беше ова старата управа Хакими ќе го земевме кога врбата ќе родеше грозје, а вака стручниот штаб на чело со CEO-то Марота врши одлична работа.

Искрено Конте сезонава ја усра работата и очекував повеќе, али сепак начека тим кој едвај влегуваше во ЛШ претходни две години и треба време да го скоцка тимот по свој терк.

Така да моментално Тотенхем е далеку позади Интер на секој можен план, а со оглед на тоа дека покрај Сити и Ливерпул, растат и се појачуваат и Јунајтед и Челзи, искрено не гледам што ќе се промени кај нив во скоро време. Веројатно ќе го изгубат и Кејн во следните сезона-две, нарочито ако не фатат ЛШ оваа и следната сезона.
Сунинг, значи кинези а не арапи, ок ако купуваат добро, Ериксен е добар играч ете, може ќе бидат нешто и во иднина. Што знам, не сум сигурен во моментов како би испаднал дуел на Тотнем и Интер, откако настана фркава со вирусот Тотнем не знаат каде тераат, не дека пред вирусот беа нешто сериозни, ама имаа какви такви шанси за ЛШ, Мурињо со сите сили се труди да го достигне дното, да завршат зад Евертон, вечерва очекувам да им се деси уште еден блам.
Автоматски споено мислење:

Инаку коа сме кај гиганти, една Астон Вила историски е гигант за Тотнем, имаат ЛШ имаат 7 титули ПЛ, Тотнем има 2 последната пред околу 60 години. Исто и Евертон па и Сандерленд.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Моментално Интер е клуб со веројатно најголем процент на раст на вредноста на клубот, зашо откако влезе Сунинг во тимот работите отидоа во нагорна линија.
Имаш некоја статија да споделиш за да го поткрепиш ова?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom