Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Аууу Force Majeure каков филм.
10/10 ez.
Очекував типична европска драма што добива второстепена награда на Кан, добив нешто што би снимил Бергман кога би живеел во денешно време. Предобар филм, скроз позитивно ме изненади, може да се репризира деновиве.

Стигна G tech

Isto. Duzam pivo na strelec. Ili on ke duzi pivo, ke vidime kako ke se pokaze. :p

Dali znaes za montiranje dali se dobiva nekoj dokument oti e od ovlasten prodavac namestena? Dali gubi nesto garancija ako mi ja monitra prijatel (koj ionaka montira gree klimi koga e na rabota)? :D

IMG_20200701_143441.jpg

Аууу Force Majeure каков филм.
10/10 ez.

Некаде длабоко закопано во моето срце се крие искра/мисла која вели дека можеби и имаш вкус за филмови.

FUCK YOU Драган Таневски.

OMG, OMG, OMG... Тамара Котевска, Љубомир Стефанов и Атанас Георгиев (Honeyland) добиле покани за членство во AMPAS (Американската академија за филмска уметност и наука). :vozbud::vozbud::vozbud:

Главна актерка во Honeyland
Кога го фалеше Волкот од Волстрит, си викав ај може човеков има лош вкус, ама ако сериозно го мислеше ова за Атиџе, тогаш...

Атиџе - главна актерка, членка на Академијата. Крај! :ROFLMAO:

Да земеш некое дно од филм да гледаш, некое боливудско индиско ѓубре, или некој филм со Адам Сандлер рецимо... со саундтрак на Енио Мориконе, ќе ти се чини дека е врв.

Ова не е таков филм, да нема забуни:

РИП Енио :(
Единствениот композитор за којшто сум гледала и ќе гледам некои филмови кои никогаш немаше да ги земам во предвид да не беше тој

Мојата all time favorite сцена е во голем дел заради него

Оваа година излегува документарец за него под режија на Торнаторе.

Бреј какви филмови и музика во последните 4-5 поста. Goosebumps

На Paradiso сум плачел како мало дете. Доказ дека музиката е полноправен елемент на филмот.

R.I.P. Маестро

Доказ дека музиката е полноправен елемент на филмот.
Многу повеќе од тоа.
Иако, според некои како покојни Сидо, музиката се користела како еден вид на cheat у филм, и не требало да се користи...

Дали ова МРТ си го користела саундтраков во приказнине? :eek:
Можно е, и мене ми делува познато.

Мене приказните најмногу на Леб и сол ме потсеќаат, инаку:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom