Ако остане вака како што е, пак ке кажам да не призивам ѓавол грипот е далеку позаебан, ми се дешавало 3-4 дена да неможам ниту да јадам, ниту да се движам туку сум закован за кревет, за трчање боже ме сочувај, али како и да е,да почекаме да видиме како ке се развива ситуацијата па тогаш можам да зборувам од прво лице.Убаво објасни човекот неколку пати. Зарем не беше еден од симптомите да не можеш нормално да дишеш? 8 КМ ИСТРЧАЛ ЧОВЕКОТ БЕЗ ПРОБЛЕМ. Тоа е повише истрчано од пола шминкери и инфлуенсери што ги има по инстаграм а идат на скопски маратон чисто од мода за да истрчаат 5км за 50мин.
Температурата може да те подисплаши ама ја симнал одма, да имал и втор ден последователно симптоми нормално дека нема да отидел на работа, ти никад у животот не си се разбудила ненаспиена? Башка, не можеш туку така на работа да не се појавиш, посебно ако не ти е позицијата која дозволува работа од дома. Знаеш колку луѓе туку така пријавуваат прелади и болести за да не отидат на работа некој ден од ХY причини?
Вака не ги осудивте политичките активисти што шетаа по градови испозаразени и делеа флаери како на него што му се накачи. Чил малце.
Оваа длабоко емотивна исповест : како да рака ми влегла во градите и променила што чувствувам.Јас и мојата мајка сме заразени од ковид. Мене симптомите ми поминаа за 2 дена мајками е хоспитализирана со пневмонија на 2те белодробни крила и беше во многу лоша состојба. Со мои очи видов кој хорор е во болниците. Во 8ми Септември на приемно има еден доктор 2 сестри и еден болничар. Во ходникот чекаат и по 20+ луѓе, незнаат медицинарите кај им е главата, немаат систем за пречек на пациенти и за нивно спроведување. На двата наврати кога бев им умреа луѓе во самиот ходник. Болниците се преполнети, да не ве лажат дека се е под контрола само најтешките случаи се примаат кога ќе се "ослободи" место - треба ви е јасно како се ослободуваат... Јас чекав 2 недели за термин преку матичен за тестирање и докторот ми кажа дека долго време резултати од пациенти кои ги пратила не стигаат... Инфектолог не ни се јавил за да праша контакти, само и доставија забрана за движење. Јас сум во волонтерска самоизолација поради и иако не дијагостициран позитивен тест заразен сум секако. Да не ве лажат дека кластерите ги знаат, не ги знаат и веќе системот и ме срушен ни се јавуваат ни ништо, По другите помали градови мислат дека на месечината живеат и дека се изолирани, по амбулантите ни маски не носат ни ништо. Без потреба да не сте се појавиле по болниците во скопје освен во Градска болница никаде на друго место. Луѓе внимавајте не се опуштајте, ја гледате ситуацијата во србија кои иако се х10 пати по организирани до нас исто лажеа за бројките и опуштија мерки за да спроведат избори а еве сеа што им се случува. Моментално здраствениот систем ни е пред крах, бидејќи видов со мои очи сметам дека капацитетите се сигурно 95% полни, а тек иде лошото. Преземете ги сите мерки за заштита бидете самосвесни, сигурна заштита нема но направете се што можете за да го намалите ризикот. Јас симпомите ни ги ни осетив мислев дека се од промена на времето и од физички замор поради спорт. Всушност само еден ден и не спортував, после 2риот ден продолжив да трчам од кој едниот ден 15км незнаејки дека сум позитивен. Но мајками состојбата и се влоши пребрзо. Ви посакувам многу здравје. Господ нека е со нас.
Ќе направиме се’ да го намалиме ризикот, ако се потрудиме да асолно ги адресираме општествените прашања и проблеми.- Преземете ги сите мерки за заштита бидете самосвесни, сигурна заштита нема но направете се’ што можете за да го намалите ризикот.
Сосем се сложувам. Фала ти, и ти посакувам тебе и на мајка ти се’ најдобро.- Ви посакувам многу здравје. Господ нека е со нас.
Ако немаш диплома, џабе линкови со факти.Оваа длабоко емотивна исповест : како да рака ми влегла во градите и променила што чувствувам.
А што мислам :
Ова е резултат на „ковид“,
Оваа трагедија
што откако синот бил сведок како здравствениот систем ја остава неговата мајка да пати и умира пред негови очи,
Тој СЕ’ што има како реакција е
1. да се изолира од сиот свет,
2. да без доказ си припише заразеност, и
3. да апелира на нас, јавноста, да се изолираме едни од други
Да НЕ беше „ковид“,
луѓе како овој прекрасен млад човек кој без проблем трча по 15 километри и знае за Господ би се дигнале како пламен, и горејќи од гнев би се здружувале заедно изнаоѓајќи пат да возвратат на фукарата криминална, одговорна за измачувањето и убивањето на нивните најблиски во
болници - лудници,
додека
ширум Европа и Америка
болници зјапаат празни и мирни
Nursing Homes Shocked at 'Insanely Wrong' CMS Data on COVID-19
One facility supposedly had eight coronavirus deaths for each bedwww.medpagetoday.com
Cash4Covid – How hospitals are making money off the coronavirus
Early on in the launch of the Sars-Cov-2/Covid19 “pandemic”, it was revealed by Dr Scott Jensen that hospitals in the US were getting paid bonuses for diagnosing Covid19 in their patients, and then…off-guardian.org
Што зборува дека пренатрупаноста во наши болници тешко може да е резултат на „ковид“ : Климата е слична, токму сред летни горештини и влага ковид вируси се шират најтешко. А што расте број на заразени ... тоа потпаѓа под она што го нарекуваат „garbage in, garbage out“.
Долгите редици пред болниците кај нас и контрастот мора да се резултат на нешто специфично кај нас.
...
Чекор наназад, за поглед на општата ситуација
Три можности
Ковид-19 бара да обичниот човек во јавност става маска, си ја покрива устата, носот, и се изолира од други луѓе (1)
Ковид-19 Е самиот маска : маска за аздисаноста на владеачките криминални структури, на кои и најпримитивните монголоидни тирании во историјата на човештвото би им позавиделе (2)
(3) И 1 и 2. Ако имаме почит кон науката, ковидот е реален, бидејќи е
безначајно тоа
- што никогаш не бил идентификуван https://theinfectiousmyth.com/book/CoronavirusPanic.pdf
- што знаците и симптомите за него се поклопуваат со низа други болести,
- што тестовите за негова детекција се суб-стандардни
Најважно е да се изолираме едни од други за да ги сочуваме
старите и здравствено компромитираните,
кои
УМИРААТ МАСОВНО ТОКМУ ПО ОТПОЧНУВАЊЕ НА ПОЛИЦИСКИТЕ ЧАСОВИ
Questions for Lockdown Apologists
We now have mortality data for the first few months of 2020 for many countries, and, as you might expect, there were steep increases…medium.com
и во болници ги изложуваат на третмани подесени да убиваат – УБИВААТ -
WATCH: The NHS pushing DNRs on the “mildly frail”
The above video was sent to us on twitter. Dr Vernon Coleman, author and former general practitioner for the NHS, is reading the NICE care guidelines for critical care admissions during the Covid19…off-guardian.org
во метрополи на Запад
...
Безначајна мора да е и оваа ситница:
Тоа што економиите систематски се успоруваат, што дозволува да влезат во должничко ропство во однос на речиси единствената централна банка која печати пари, за да така оние кои неа ја држат под контрола станат господари на - цели континенти
- YouTube
Enjoy the videos and music that you love, upload original content and share it all with friends, family and the world on YouTube.www.youtube.com
и што тоа, наместо да е на неписмени фантазија, е дел на поширок историски образец
General Crises in Civilizations - By Professor Carroll Quigley
archived 23 Apr 2020 07:22:09 UTCarchive.vn
препознаен во академски кругови од поодамна
Capitalism vs. The Market – A Braudelian Definition
“Need I comment that these capitalists, both in Islam and in Christendom, were friends of the prince and helpers or exploiters of the state? […]” “Thus, the modern state, which did not create capitalism but only inherited it, sometimes acts in its favor and at other times acts against it; it...c4ss.org
- тоа е исто без врска.
Ќе направиме се’ да го намалиме ризикот, ако се потрудиме да асолно ги адресираме општествените прашања и проблеми.
Сосем се сложувам. Фала ти, и ти посакувам тебе и на мајка ти се’ најдобро.
И ние сакаме функционално општество во кое ќе се почитуваат закони и „системски одлуки“, а една елементарна препорака која се однесува и на личен бенефит стана крајно контраверзна...Ако немаш диплома, џабе линкови со факти.
А ако по некоја случајност имаш диплома, децениско работно искуство (ко некои немци и каубојци), а не си на иста бранова должина со системот, тогаш лупеташ глупости.
Ти тоа што сакаш, треба да знаеш како се постигнува. Ако пред 2020 си го критикувал системот, а сега го браниш и очекуваш од неговите мерки да ти биде подобро, само кажува дека си фантазираш. Кој закон и одлука докажано досега имала ефект ...И ние сакаме функционално општество во кое ќе се почитуваат закони и „системски одлуки“, а една елементарна препорака која се однесува и на личен бенефит стана крајно контраверзна...
Зошто не ги коментираш и докторите со децениско искуство кои се впрочем многу побројни и кои се на иста бранова должина со системот?
Се утепавте од мрчење за што? Што треба раце да миете? Да носите маски во градски превоз? Нема вирус, обичен грип било...
Што има нив да ги коментирам кога немаат резултати, а да ги критикувам немам корист, плус вие досега со години, совршено го правевте, посебно Далтончето.што никогаш не бил идентификуван https://theinfectiousmyth.com/book/CoronavirusPanic.pdf
А кој зборува само за МК? И во другите земји со слични препораки се докажани криминалци?Сакале функционално општество, почитувајќи и следејќи наредби од докажани криминалци и неспособни државни вработени
Не само што се докажани, дури и поголеми од нашите се. Нашите не им текна, нашите само препишуваат.А кој зборува само за МК? И во другите земји со слични препораки се докажани криминалци?
Што, сега почнаа да ампутираат раце/нозе поради коронава?? Ќе почнат и глави да ампутираат?Почина познат канадски актер од корона вирус
Познатиот канадско-американски театарски глумец Ник Кордеро почина по неколкумесечна битка со корона вирусот. Имаше 41 година.Откако пред 95 дена му беше дијагностицирана болеста, глумецот од славниот Бродвеј театар во Њујорк, неколкупати беше вклучен на респиратор. Во април му беше ампутирана дfokus.mk