Јасни им се, знаат како НЕ функционира приказната за вирусот, баш германци доктори излегоа и кажуваа дека се е ова е фарса. Арно амаааа....Па ме гледаш мене да серам овде за работи што ни на топ експерти со светско реноме не му се јасни?
Од голема смртност, сега излегува не била битна и немале логика бројкивеНие дебатираме колку е девијација на објавени заболени и реални случаеви а ти гледаш статистика за починати? Мислиш дека некој ја ажурира во целата ситуација?
Бројкиве немаат никаква логика. Имаш 300 починати од корона,
... малку си претерал со процентот, ептен си го дуплирал бројот од 400.000,Да де, еве на овие простори. Имаме алфи, бети, гами. Пробуваат да не едуцираат. Ама јас инает, не сакам да седам дома, и да носам маска. А како мене уште 400.000. Што ќе ни правите?
заебанција на страна, да ми објасни некој стручњак од овде како тоа имаме намалена смрност за 30% , а требаше да испоумреме.?
Внимавајте малку со бројките. За годинава не се веродостојни. Од кој извор ги земате?Минатата година од јануари до јуни починале 9.249, а оваа година до јуни починале 6.510 што е скоро за 30 проценти помалку.
мислиш и сега исто 9000 починале ама 6000 кажуваат, 3000 треба да гласаат ??Внимавајте малку со бројките. За годинава не се веродостојни. Од кој извор ги земате?
Па дај Боже и да не ми се даде простор за критика, во суштина ние и дното од образовен систем сме за критика. Работи овде кои што допрва ги учиме, за хигиена, чистота, дезинфекција таму веќе се норма. Требаше таму да отидам за да видам колку сме назад, колку всушност напреднала медицината. Материјали за работа за кои што ние не знаеме дека воопшто постојат, ги гледаме ко некое амазонско племе што прв пат гледа парче модерна технологија, а да не е камен или дрво.Јасни им се, знаат како НЕ функционира приказната за вирусот, баш германци доктори излегоа и кажуваа дека се е ова е фарса. Арно амаааа....
Дај боже да ти се остварат желбите и да си се вработиш во Германија, баш би сакал да читам дали ќе критикуваш и таму или ќе си ќутиш.
А до тогаш ама еве ти пробај одговори зашто:
Минатата година од јануари до јуни починале 9.249, а оваа година до јуни починале 6.510 што е скоро за 30 проценти помалку.
Мислам дека треба да има релевантни бројки, не од портал или телевизија.мислиш и сега исто 9000 починале ама 6000 кажуваат, 3000 треба да гласаат ??
Канал 5 објавено, ваљда од државен завод за статистика.Внимавајте малку со бројките. За годинава не се веродостојни. Од кој извор ги земате?
Абе ајде, починат е починат, ние ако се точно бројките а канал 5 не ми изгледа како неозбилна телевизија, ние имаме 30 посто смртност помалку од лани, а во ек на најголема пандемија во светот во последните сто години... а сега констатацијава дека бројките не се точни како ја утврди, умрен е умрен неможеш да го сокриеш да не е умрен или не умрен да пишеш како умрен, стварно неми е јасно што се дешава овде на форумот секој што пише нешто позитивно околу вирусот или некој пост што кажува декљ вирусот и не е толку опасен овде одреден број на членови се нафрла и истиот пост го исмејува.Ти си сериозен со прашањето? Ние дебатираме колку е девијација на објавени заболени и реални случаеви а ти гледаш статистика за починати? Мислиш дека некој ја ажурира во целата ситуација?
Бројкиве немаат никаква логика. Имаш 300 починати од корона, уште не знам колку заради последица од немање соодветна грижа за хронични болни поради корона и сериозно ја зимате бројката од некоја статистика?
Во моментов тие бројки се тотално неточни и невалидни.
Не се точни податоците, изгледа има многу слепци по тоа теливизиите.Минатата година од јануари до јуни починале 9.249, а оваа година до јуни починале 6.510 што е скоро за 30 проценти помалку.
Државниот завод за статистика (мислам дека) уште не објавил официјални податоци. Затоа овие споредби (барем засега) паѓаат во вода.Канал 5 објавено, ваљда од државен завод за статистика.
Ви текнува на:Австрија им препорача на своите граѓани да не патуваат во Македонија, Босна, Албанија и Косово
Австрија воведе највисоко шесто ниво на предупредување за патување во Македонија, Босна и Херцеговина, Албанија и Косово кое стапува во сила веднаш.www.mkd.mk
Скроз е очекувано да има препораки за избегнување на Обединетите Балкански Емирати, кои како и за се друго, така и за пандемијава се лидери во западнобалканскиот регион.
Починат е починат, ама треба официјални податоци. Такви (конечни) нема.Абе ајде, починат е починат, ние ако се точно бројките а канал 5 не ми изгледа како неозбилна телевизија, ние имаме 30 посто смртност помалку од лани, а во ек на најголема пандемија во светот во последните сто години... а сега констатацијава дека бројките не се точни како ја утврди, умрен е умрен неможеш да го сокриеш да не е умрен или не умрен да пишеш како умрен, стварно неми е јасно што се дешава овде на форумот секој што пише нешто позитивно околу вирусот или некој пост што кажува декљ вирусот и не е толку опасен овде одреден број на членови се нафрла и истиот пост го исмејува.
Тие сметале до први јуни, макар што и тука ја утнале за 20.Во мај 2019 имало 1736 и јуни 1511, што прави вкупно 10740 што овие од Анал-от утнале за цел месец, да не ги сметале они случајно за првите 5 месеци од 2019, а ваму пресметале за првите 4 месеци од 2020