Ти освен критики, критики, кукање, цимолење ништо друго немаш напишано, дежурен критичар. Ко некоја жена си.
Во тој постот каде ме опишуваш, сам си постави прашања ЗАШТО да спасиме, БЕЗ да дадеш одговор како, дали е воопшто возможно да ги спасиш и КОЈА Е ЦЕНАТА за тоа.
Ама како што те знаат, само долги постови полни само со критики и жалопојки, некое мислење како, што, зашто, никогаш немаш напишано. Обожаваш други (сдс-дпне, политичари, здравство) да обвинуваш за очајната состојба во која сме, ама немој случајно некој предлог. Плачипи*ка ги викаме таквите.
Врска муабетот со образованиот Вучјак (за разлика од тебе) можеш и мојот нареден пост да го споделиш па некој може ќе одговори, зашто теорија во пракса не функционира:
Ти секако нема ни да сфатиш.
Доктори од цел свет, со долгогодишно искуство и пристап до секакви ресурси кажуваат не ни е сеуште целосно јасен човечкиот имунитетен систем, ама битно вие од Вики.. сте ербап.
Јас од 2010 читам за човечкото тело и што .... што е битно колку години и колку страни прочитани, кога резултати се битни. Ич К не ми чуе дал си учел 10 години или прочитал 2000 страни, ако во пракса немаш резултати или поткрепено објаснување. Кога прашуваат за доктори, прашуваат колку животи спасиле, а не колку време и што учеле.
А Емка кутрата, до вчера едно верглаше, за после да го спомнува стресот како причинител бр.1 за дисбаланс и да ја воспева
важноста на исхраната. Битно нешто сфатила и применува, тоа што сака да биде дел од групата комичари, личен избор, не земам за зло. Емке имаш копче игнор, не си го мачи мозокот да ме читаш, а демократијава (каква таква) за брзо време ќе ја снема од нашите животи.
Реалноста е дека цело време следите препораки од системот, од друга страна не пропуштате да го критикувате и се поголем % на заболени. Пишувате до детали, 30 год. како не ебава системот, ама богохулие ако не веруваш во системот. Исти како религиозните фанатици, со кои се исмејувате.
Секој со свој памет, ама осеќам следен бран пак ќе почнете да офкате, со тоа што, тогаш бројките на заболени и починати ќе се на ваша страна. Како што кажа докторката од Куманово, за вирусот единствено што е потврдено, е дека нема правила. Наука без правила, сигурно дава позитивни резултатите. Седете дома, носете маски насекаде, бидете под стрес,чекајте ја вакцината, т.е. правете се она што ви носи позитивни резултати.
Тролејбусот проба со таа религиозната видеото да се исмејува, а после да кажува дека до ова дереџе сме поради 30годишно катастрофално управување, ама морало да се верува на препораките и мерките на тој корумпиран систем. Или иако пцуете по тоа што носат вакцини со сомнително потекло, што во нив има делови од човечки абортирани фетуси, без доказ дека е запазен начинот на кој се транспортираат, без да прават анализи дали детето има некое жариште, гајле ви е, нека ги примаат, ама ние што одбиваме такво нешто да примиме, сме биле глупите. Лудило.
За тие што ги интересираат бројки, другите слободно прескокнете:
Covid-19 infection fatality rates (IFR) based on antibody studies.
swprs.org
Fully referenced facts about Covid-19, provided by experts in the field, to help our readers make a realistic risk assessment.
swprs.org