Premier League - Season 2019/2020

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Балотели и Шелви се страшни играчи ама немаат во главата...

Ко демек оправдување за андерачивментот треба да е "немање у глава".

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Балотели и Шелви се страшни играчи ама немаат во главата...

Ко демек оправдување за андерачивментот треба да е "немање у глава".
+1. Maрсијал само 2 години го чекавме да се разведе од жена му и да му тргне со новата.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.274
Поени од реакции
43.024
Балотели сака системот по негово да работи а тоа нема никаде, кај и да идеш на работа те гледаат ко партал така и него, и затоа why always me, место да легне на брашното и да го напупи шупакот он тера инат.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Глеам за Стерлинг сте почнале муабет...
Освен Јунајтед, Сити и Ливерпул ми се сигурно најгледани екипи во ПЛ, највеќе ради стилот на игра и тоа што во глобала имаат јаки утакмици со многу голови.
Можам со сигурност да кажам дека немам видено пофрустрирачки играч од Стерлинг. Не ми е јасно како е можно толку зицери да утиња играч на тоа ниво.

Играчите што ги има Сити, и фудбалот што го играат им овозможува на напаѓачите по неколку чисти зицер шанси секоја утакмица. Нормално дека не може секоја шанса да се реализира ама да ти требаат 5 чисти зицери за еден гол да постигнеш...брука е за играч што заработува толкава сума на пари.

Стави го Стерлинг во екипа каде што ќе има по 2-3 одлични шанси на утакмица наместо 5-6, нема 10 гола да пребаци цела сезона.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Нема тим кој игра таков напаѓачки фудбал а има убица напаѓач и ќе дава по 200 гола само затоа што праеле 400 шанси во сезона.
Истиот муабет и за Салах се врти. Што поофанзивен фудбал играш, тоа е поголема можноста да постигнеш гол ама и со тоа почнуваш повеќе да се курчиш и наместо да одиш на сигурно додавање, шутираш од неизградена позиција затоа што самодовербата ти е до небо.

Дека утиња се слагам ама кој не промашува шанси? Последен играч што во 16ник немаше промашај мислам дека беше (да не ги навредам форумџиите, ќе го пишам во целосно име) Rutgerus Johannes Martinus "Ruud" van Nistelrooy.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Нема тим кој игра таков напаѓачки фудбал а има убица напаѓач и ќе дава по 200 гола само затоа што праеле 400 шанси во сезона.
Истиот муабет и за Салах се врти. Што поофанзивен фудбал играш, тоа е поголема можноста да постигнеш гол ама и со тоа почнуваш повеќе да се курчиш и наместо да одиш на сигурно додавање, шутираш од неизградена позиција затоа што самодовербата ти е до небо.

Дека утиња се слагам ама кој не промашува шанси? Последен играч што во 16ник немаше промашај мислам дека беше (да не ги навредам форумџиите, ќе го пишам во целосно име) Rutgerus Johannes Martinus "Ruud" van Nistelrooy.
Руди Фелер, секоја шанса гол. Ромарио исто, имаше страшен процент на реализирани шанси.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.836
Руди Фелер, секоја шанса гол. Ромарио исто, имаше страшен процент на реализирани шанси.
Среќа ти во живо си го гледал секој викенд Руди Фелер како секоја шанса му е гол.
Сигурен сум и партиите од 1860 Минхен му ги имаш фатено кога бил уште млад.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Епа не можеш поради тројца играчи во историја на игрицава да кажеш дека Стерлинг е слаб играч.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Среќа ти во живо си го гледал секој викенд Руди Фелер како секоја шанса му е гол.
Сигурен сум и партиите од 1860 Минхен му ги имаш фатено кога бил уште млад.
Генијалец, така се вели зборот. Сигурно буквално не мислам дека секоја шанса му е гол. Ајнштајн.
Епа не можеш поради тројца играчи во историја на игрицава да кажеш дека Стерлинг е слаб играч.
Во ред тоа, меѓутоа Стерлинг навистина има низок процент на реализирани шанси, што е навистина фрустирачки за моралот на екипата. Трча цела екипа, посебно во тешки натпревари да ти стокми една до две стопроцентни, ти во тополи ја шутираш топката, или директно во голман. Мене лично процентот на реализација на шанси ми е многу важен критериум. Пипо не знаеше ништо од фудбал освен позиционирање и осет за простор, па е еден од најдобрите стрелци во историјата.

И никаде не реков дека е слаб Стерлинг, просечен е, ништо посебно.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Во ред тоа, меѓутоа Стерлинг навистина има низок процент на реализирани шанси, што е навистина фрустирачки за моралот на екипата. Трча цела екипа, посебно во тешки натпревари да ти стокми една до две стопроцентни, ти во тополи ја шутираш топката, или директно во голман. Мене лично процентот на реализација на шанси ми е многу важен критериум. Пипо не знаеше ништо од фудбал освен позиционирање и осет за простор, па е еден од најдобрите стрелци во историјата.

И никаде не реков дека е слаб Стерлинг, просечен е, ништо посебно.
Брат, да би бил он толку слаб, Пеп сигурно не би го играл. Купи 200 крилни напаѓачи, пак Стерлинг е играч од офанзивниот дел од тимот со најмногу минути (што ради квалитет, што поради честите повреди на Агуеро). Податоков не ми е проверен ама јас најискрено не можам да се сетам на утакмица која ја почнал без него, дали е куп, дали е ЛШ, дали е лига.

Иначе, не реков дека се твои зборови, се надоврзав на постот на @Spiegel кој што ти го цитираше, па се склопија муабетите.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.836
Генијалец, така се вели зборот. Сигурно буквално не мислам дека секоја шанса му е гол. Ајнштајн.
Ти ко татко ми, како мал ми збореше колку бил добар Пеле, а он кога се пензионирал, татко ми имал 10-11 години.
Ако претпоставиме дека си 84та, и ти си имал исто колку татко ми кога се пензионирал Фелер.

Член од
7 јули 2019
Мислења
46
Поени од реакции
107
Martial за Sterilng e Ronaldinho. Далеку поголема техника, подобар финиш, не му се сервирани топките на тацна и нема по милион шанси на утакмица како што има Sterling. raheem_sterling-vs-anthony_martial.jpg

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Ти ко татко ми, како мал ми збореше колку бил добар Пеле, а он кога се пензионирал, татко ми имал 10-11 години.
Ако претпоставиме дека си 84та, и ти си имал исто колку татко ми кога се пензионирал Фелер.
А ако претпоставиме дека сум 71?

placeb

place_b
Член од
21 јуни 2016
Мислења
3.405
Поени од реакции
3.212
Martial за Sterilng e Ronaldinho. Далеку поголема техника, подобар финиш, не му се сервирани топките на тацна и нема по милион шанси на утакмица како што има Sterling. Прегледај го приврзокот 257197
Стилот на игра на Роналдињо во контекст со Марсијал ....хаха...
(Многу повеќе одговара споредбата на Роналдињо со Стерлинг)
Автоматски споено мислење:

Дарко Панчев - Кобрата на времето маме е..ше...со Фелер по 100 % учинок имаа...

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.836
Тогаш претпоставуваме пак дека не си го гледал со оглед на телевизиската понуда во Југославија и непостоењето на интернетот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom