Premier League - Season 2019/2020

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Честитки , се надевам и до следната ќе почекате дупло повеќе од 30 години.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ја више почнав да размислувам за "следната сезона". Така се навикнав јебига :D

Јак Ливерпул, јак Челзи, се чини дека ќе имаме и јак Манчестер, али овојпат Јунајтед. Сити очекувам следнава сезона да биде сезона за адаптација, без разлика дали ќе ги банираат или не. Три од тие класика топ 4 екипи се чини дека се вратија горе, и тоа ќе ја направи сезоната уште поинтересна.

Лестер лесно може да одржи чекор со мало појачување. Волвс е најголем знак прашалник, зависат многу фактори (кај ќе завршат сезонава и дали ќе играат ЛШ, Хименез, и исто така појачувања). Али имаат паметни газди и не очекувам да бидат полоши, според мене може да идат само нагоре.

Од Арсенал и Тотенхем за жал не очекувам многу, на Тотенхем ќе им треба време да се средат, а со Мурињо тоа е ептен коцка, а на Арсенал им треба сериозна промена во структурата за да помислат на нешто повисоко.

Тоа е тоа вака у кратки црти мое видување, морав да пишам пошто не знам што да правам до наредна сезона искрено, не сум бил у ваква ситуација :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Се слагам со гледиштето на Рики за наредната сезона и за распоредот на тимовите за топ4, за жал не гледам како Арсенал би конкурирал за погоре од 6-то место со моменталниов тим и раководен кадар. Дури не се случи некоја радикална промена така ќе биде.

Може у 2024, на 20 години од последната титула ќе биде нешто од нас :( се надевам....

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.634
Поени од реакции
59.478
Ја више почнав да размислувам за "следната сезона". Така се навикнав јебига :D

Јак Ливерпул, јак Челзи, се чини дека ќе имаме и јак Манчестер, али овојпат Јунајтед. Сити очекувам следнава сезона да биде сезона за адаптација, без разлика дали ќе ги банираат или не. Три од тие класика топ 4 екипи се чини дека се вратија горе, и тоа ќе ја направи сезоната уште поинтересна.

Лестер лесно може да одржи чекор со мало појачување. Волвс е најголем знак прашалник, зависат многу фактори (кај ќе завршат сезонава и дали ќе играат ЛШ, Хименез, и исто така појачувања). Али имаат паметни газди и не очекувам да бидат полоши, според мене може да идат само нагоре.

Од Арсенал и Тотенхем за жал не очекувам многу, на Тотенхем ќе им треба време да се средат, а со Мурињо тоа е ептен коцка, а на Арсенал им треба сериозна промена во структурата за да помислат на нешто повисоко.

Тоа е тоа вака у кратки црти мое видување, морав да пишам пошто не знам што да правам до наредна сезона искрено, не сум бил у ваква ситуација :D
Следната е ваша

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ак Ливерпул, јак Челзи, се чини дека ќе имаме и јак Манчестер, али овојпат Јунајтед.
Ако купиме адекватно десно крило и ако го замениме Шо со Вилијамс. Кога едни Шефилд го таргетираа зошто позиционирањето му е 0, што вика Видук малку поспособна екипа уште од прва минута ќе знае да го искористи тој недостаток. Но се согласувам, од фебруари навака се гледа дека тимот игра со некаква цел на теренот, не колку да пројдат 90 минути.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.341
Поени од реакции
26.315
Ако купиме адекватно десно крило и ако го замениме Шо со Вилијамс. Кога едни Шефилд го таргетираа зошто позиционирањето му е 0, што вика Видук малку поспособна екипа уште од прва минута ќе знае да го искористи тој недостаток. Но се согласувам, од фебруари навака се гледа дека тимот игра со некаква цел на теренот, не колку да пројдат 90 минути.
Десно крило, all round играч во офанзивен дел, кој ќе може да покрива минутажа кога другиве одмараат, лев бек и централен бек. И сите треба да ги купат, и сите да се погодат. Па после тоа и уште една 9ка. Далеку е Јунајтед од тим за титула. Ама да, мислам дека е во право Рики, дека догодина ќе биде посериозен тим од годинава.

Член од
7 декември 2019
Мислења
4.729
Поени од реакции
8.412
Десно крило, all round играч во офанзивен дел, кој ќе може да покрива минутажа кога другиве одмараат, лев бек и централен бек. И сите треба да ги купат, и сите да се погодат. Па после тоа и уште една 9ка. Далеку е Јунајтед од тим за титула. Ама да, мислам дека е во право Рики, дека догодина ќе биде посериозен тим од годинава.
Има Вилиамс штоф да биде јак лев бек, така да тоа место можда и не гори толку! Додека купиме све тоа што наброја, Матич ќе отиде во пензија и на него треба замена. Погба ако врзе 3-4 добри утакмици Мино одма ќе го одведе на сточен пазар во Облешево да го продава;) Така да долг е нашиот пат на оправање или мене барем така ми се чини!
П.С. Честито титула Лузерпулци, доолго да ви остане у сеќавање!

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.733
Многу тешко е три сезони по ред истиот тим да изигра на толку високо ниво. И нормално, мнооогу потешко е кога треба да ја браниш титулата. Ептен ме интересира каква сезона ќе имаат. Ако ништо друго, нека намалат бар од 100 на околу 90 поени за да биде интересно и за другите :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Многу тешко е три сезони по ред истиот тим да изигра на толку високо ниво.
Не беше и лани истиот муабет?
Дека ќе биде тешко да дојдат до блиска бројка на освоени бодови?

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.761
Поени од реакции
52.733
Не беше и лани истиот муабет?
Дека ќе биде тешко да дојдат до блиска бројка на освоени бодови?
Можеби. Ама да не ја занемаруваме мотивацијата баш поради тоа што на таков начин не успеаа да освојат титула и оваа сезона уште од старт се виде колку е часот. После освојување исто и прелесно е да падне малце мотивацијата. Не викам дека Клоп ќе го дозволи тоа, само го наведувам како дополнителен предизвик. Ќе имаат дефинитивно повеќе предизвици и затоа ме интересира како ќе се справат со сето тоа. Ако некако успеат и трета сезона по ред да изиграат на толку високо ниво... :cuc:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom