...па нормално не можеш да разбереш, оти јас татко премлад изгубив кога највише ми требаше и секогаш, ама буквално секогаш одам на негов гроб, ќе запалам свеќа ќе прозборам колку ми недостасува ќе се исплачам и ќе си одам, не се работи ни за дедо, ни за прабаба за кои им дојде време да си заминат неспоредливо ми даваш пример, ни војна, ни гром, ни сонце, ни дожд ништо не ме спречи до сега?
принцип?
во исто време за иста работа различен аршин? зошто? во своја држава да бидам граѓанин од втор ред, псе?
за политички поени така?
велиш ќе се заразевме по гробиштата, а сега што правиме од кого се заразуваме? а? од религиски обичај, нели? ама не од сопствен религиозен обичај туку од туѓ, така?
која е разликата и дали можеш да ја разбереш поентата?
зависи од која страна си нормалишт!
... јас сакам до гроб на татко ми да поседам во тие моменти, не сакам ни во црква ни во манастир ниту кај попот дома, ниту на Марс, тебе не ти е јасно тоа? јас бев принудно затворена 4 месеци со оправдување на коронавирус пандемија со колку позитивни и починати? м? ај кажи го е бројот тогаш?
а сега со колку починати и позитивни сме СЕГА „слободни“ ? исчезна коронавирусот нема позитивни нема починати? што е пинаку сега од тогаш?
И З Б О Р И !
... отворивме граници со тестирање и самоизолација за влез во МКД? и?
-нема да дојдат потенцијалните гласачи од швицарска и итали!
ете го укинаа и тоа може слободно да се влезе без тест без бутур,
- нема да дојдат не со тоа џипојте, оти транзит, други држави држат до ПРИНЦИП и мора тест и двенеделен карантин!
ете ќе пуштат авио превоз ич да не се мачат да возат, туку ќе летнат и тоа ако треба на сметка на богатава ни држава!
и сега шо правиме? ја нема короната? колку има заразени? колку мртви? сега кое е оправдувањето со тој предходен период?? што сме ние стока? граѓани од втор ред или трет во сопствена држава? дали разбираш дека ми е ускратено основното човеково право како граѓанин на слободно движење и верска исповест во исто време и место споредбено со други во иста територија за иста заштитна мерка во исто време, и дека треба за тоа некој да одговара?
и сето тоа ќе држи да ти самиот да не применуваш церемонии во твојот живот, дали за тебе, жената или децата или најблиските....да те видам тогаш дали правилата ќе важат за тебе...вака за други да пишуваш лесно е, ама кога семето се сади во сопствен двор цвеќето не е исто... па има примери што не можеле сопствен татко, брат, маж да закопат и да присуствуваат христијански ли е тоа? според кој принцип?
а на друга страна, присутни 200 души на погреб,онака го знаел од улица па отишле, во исто време за иста работа, забрана за едни „за да бидат заштитени“, а потоа заразени нели од овие други 200 ...??
... за вакви работи не смееш да помислиш, а не да пишеш.... и муслиманот ќе ќутеше знаејќи дека сум во право, а не ти тука без веза коментираш!