Секако дека е на вакцините, не е поради индустриско технолошки развој на човештвото. Чиста вода во секој дом, хигиена, достапна секаква храна во секое време, струја, греење/ладење, присилување на медицинскиот персонал да си ги мијат рацете (на докторите им требало години да прифатат да си ги мијат рацете додека вршеле интервенции).
Тие претходните сарсови марсови ги снема без вакцини, без лек, без ништо, од ковид, илјадници дома го прележуваат, 85годишни на нога го поминуваат,
Ајде без грижи Астразенека веќе ги има спремено вакцините:
Korporacija AstraZeneca postigla je sporazum s Europskim savezom inkluzivnih cjepiva „Europe’s Inclusive Vaccines Alliance“, IVA, na čelu s Njemačkom, Francuskom, Italijom i Nizozemskom, o isporuci do 400 milijuna doza cjepiv aprotiv bolesti COVID-19, Sveučilišta u Oxfordu , a isporuke počinju...
dokumentarac.com
Тоа што досега истите имаат платено милијарди во казни не е битно.
Овде влада тотална паника и дубиоза, дојде време јас да треба да го бранам Новак иако не сум негов најголем подржувач, човекот кажа дека кога би дошло до вакцинација би сакал да има право на избор ништо повеќе и помалку, денеска позитивен и наравно меин стрим медиуми плукаље одма како одраз на истото и овде на форум како бил сељак, неписмен, необразуван... па бил антиваксер, не верувал во корона, верувал во 5г чипување и што уште не мј закачија на човекот а си нема благе везе со реалноста, а како да ги сите мрзи да проверат што кажал дека само би сакал да има избор што секој здраворазумен човек би го посакал... додека за организацијата на турнирот се пљука и фрла и дрва и камења, никој не спомнува дека ги тераат да играат ус опен или таму нема корона, никој не спомнува дека фудбал скоро па секаде се игра некаде без некаде со публика...
Шта речи а не заплакати, многу глуп народ опстојува на овие простори, им пушташ видео од париз кафе шема преполно али тие се французи напредни нив корона не ги фаќа, а на друга страна се лае за локалите на широк сокак во Битола, организирале тенис во србија сељаци организираат турни а мук за ус опен и останати спортски случувања.
И да, во Скопје да се организира турнир со такви тениски звезди преполно ке е, ке се бара карта повеќе, а тенисерите ке се виспеваа.
Ајде бе доста аман, во таков филм се влезени цело семејство, жена му имаше изјава пред неколку месеци, цел свет ја зеде под нозе, демек кариесот бил виновник за неплодноста. Ниту е доктор ниту е стоматолог, пропагира некој холистички концепти.Да се фокусирале на миење со билни уља, со сода бикарбона. Да не сме користеле спф, штетен бил. Пак со уља да сме се мачкале.
Тие го тераат цело време тој антиваксерски филм, и начин на исхрана и глупости.
Никој не го тера да игра на УС опен, и тој се буни дека ќе требало да патува со авион до таму, ризик му било.
Vtor pik momentalno o Viktorija i zategnuvanje na merki so duri 17 novi slucaevi ovie 24 casa. Vo viktorija ima 131 aktiven slucaj sto bese dovolno za da ne im se dozvoli na kafici i restoranti da imaat 50 musterii (ostanuvaat na 20).
Ostatokot na AUS e OK, mada i temperaturata vo Viktorija e bar 10 stepeni poladna nego da kazeme Queensland.
Za razlika od Evropa vo AUS Covid e pristuren mesec dena porano i imame znacitelno poveke letovi so Kina i Wuhan.
Гледам денес по вестиве викаат дека во населбиве каде што има втор пик живее голема мигрантска популација, и дека ќе треба да се работи со заеднициве за да се стопира пиков, па ме интересира што народ /заедници живее таму, ти сигурно знаеш како е таму во Мелбурнот.
Затоа што нивните "лековите", многу ефикасни биле. Од што многу ефикасни, имуниот систем кај дел од корисниците станал многу агресивен, па дел наместо излечени добиле дополнителни проблеми за цел живот, а дел 2 метри под земја. Битно се извиниле и си платиле казна.
Ајде бе доста аман, во таков филм се влезени цело семејство, жена му имаше изјава пред неколку месеци, цел свет ја зеде под нозе, демек кариесот бил виновник за неплодноста. Ниту е доктор ниту е стоматолог, пропагира некој холистички концепти.Да се фокусирале на миење со билни уља, со сода бикарбона. Да не сме користеле спф, штетен бил. Пак со уља да сме се мачкале.
Тие го тераат цело време тој антиваксерски филм, и начин на исхрана и глупости.
Никој не го тера да игра на УС опен, и тој се буни дека ќе требало да патува со авион до таму, ризик му било.
Конечно ми се исплати тоа шо сум во Шведска, од едно срање можам да дојдам во друго.
Женаму е тотална идиотка, изгледа има превише пари па измислува глупости, но човекот зошто кажал дека сакал да има право на избор овде му се нафрлија како бил теоретичар на завери а без притоа да проверат што кажал, абе страшно глуп народ живее овде, али до толку несум верувал барем денес може да се провери лесно што кажали како кажал... дури му закачија дека не верувал во вирусот и сметал дека е метод за инсталирање на 5г мрежа.
Женаму е тотална идиотка, изгледа има превише пари па измислува глупости, но човекот зошто кажал дека сакал да има право на избор овде му се нафрлија како бил теоретичар на завери а без притоа да проверат што кажал, абе страшно глуп народ живее овде, али до толку несум верувал барем денес може да се провери лесно што кажали како кажал... дури му закачија дека не верувал во вирусот и сметал дека е метод за инсталирање на 5г мрежа.
Е стварно, тоа шо викаш, бар денес е лесно да провериш факт, пишуваш djokovic 5g corona virus и ти излегува ова
Дури и од Инстаграм постот и е маркиран како false news. И Ноле може да каже дека не сака да се вакцинира, ако АТП одлучи дека вакцинацијата е задолжителна, ќе мора или да се си легне на брашното или да се откаже од "чипувањето". Истата ситуација како мамичките и задолжителната вакцинација.
Novak Djokovic wife Jelena Djokovic shared a 10-minute video which focused on conspiracy theory that 5G technology has played in creating global health crisis.
www.republicworld.com
Женава е посебен примерок ама како нејзин сопствен маж не се изјаснил поинаку и оставил простор за различни толкувања.
Е стварно, тоа шо викаш, бар денес е лесно да провериш факт, пишуваш djokovic 5g corona virus и ти излегува ова
Дури и од Инстаграм постот и е маркиран како false news. И Ноле може да каже дека не сака да се вакцинира, ако АТП одлучи дека вакцинацијата е задолжителна, ќе мора или да се си легне на брашното или да се откаже од "чипувањето". Истата ситуација како мамичките и задолжителната вакцинација.
ова ме потсеќа на една дебилна дискусија со еден дебилен партиски полтрон, јас плукам по сегашната власт со аргументи дека се неспособни, тој ми враќа абе таа наша заедничка власт, јас на тоа му одговарам дека ниту сум ги гласал, ниту пак сум член на таа партија, на што тој ми одговара ај не ме влечи за јазик таткоти пред 20 години од која партија беше функционер... шта речи глупоќа.
Исто и со оваа ситуација, женаму нешто што се замлатувала овде луѓето го препишуваат на Ѓоковиќ, како тргнала работа ке дојдеме до ниво на Северна Кореја, каде за деликт одговараат сите во фамилија до третто колено... така да би ве замолил малку кога дискутирте барем мозок да вклучите.
Novak Djokovic wife Jelena Djokovic shared a 10-minute video which focused on conspiracy theory that 5G technology has played in creating global health crisis.
www.republicworld.com
Женава е посебен примерок ама како нејзин сопствен маж не се изјаснил поинаку и оставил простор за различни толкувања.
Тоа што постирав линк не значи дека го етикетирам. Како јавна личност треба да се огради од некои ставови. Кога ги имаш во позадина негови изјави за вакцини и вирусот и небулози на жената, оставаш многу простор за разни пишувања. Човекот има многу фанови и јас сум еден од нив ама не следиш што коментираме.
Тоа што постирав линк не значи дека го етикетирам. Како јавна личност треба да се огради од некои ставови. Кога ги имаш во позадина негови изјави за вакцини и вирусот и небулози на жената, оставаш многу простор за разни пишувања. Човекот има многу фанови и јас сум еден од нив ама не следиш што коментираме.
Дали сте свесни што правите муабет не го етикетирале, а претходно бил морон, сељак, балканец и што ја знам ради 5г теории на заговор, а всушност воопшто ништо нема кажано, дури па требал и да е оградува од постапките на женаму... стварно сте за С.Кореја, направиш вербален деликт и загарантираш им на поколенијата се до внуците принудна рабтоа во логорски рудник.
Исто така ситуацијата ме потсети на дебилната енглеска јавност, кога Џон Тери легнал жена на друг играч, па тоа се дигна галама како можел, па му земаа капитенска лента во репрезентација, па незнам што не ти , што е и најдебилно женаму му прости ама енглеската јавност не му простува, па логички човек гледа и си размислува од кога интимниот живот стана јавен интерес, а при тоа фудбалерите се атрактивни цели на курви дури и јавно се појавуваат во ноќни клубови со нив, абе ситуација помрачење мозга како таа со Тери, така и оваа со Ѓоковиќ.
ова ме потсеќа на една дебилна дискусија со еден дебилен партиски полтрон, јас плукам по сегашната власт со аргументи дека се неспособни, тој ми враќа абе таа наша заедничка власт, јас на тоа му одговарам дека ниту сум ги гласал, ниту пак сум член на таа партија, на што тој ми одговара ај не ме влечи за јазик таткоти пред 20 години од која партија беше функционер... шта речи глупоќа.
Исто и со оваа ситуација, женаму нешто што се замлатувала овде луѓето го препишуваат на Ѓоковиќ, како тргнала работа ке дојдеме до ниво на Северна Кореја, каде за деликт одговараат сите во фамилија до третто колено... така да би ве замолил малку кога дискутирте барем мозок да вклучите.
Автоматски споено мислење:
и врз основа на тоа пљукај и етикетирај ради женаму што се глупирала... дај бе луѓе уште еднаш да пробате да вклучите мозак.
Ти пред да се направиш паметен треба да бидеш во тек со случувањата, Јелена имаше лајв на инстаграм каде што се приклучи и Ноле зборуваа како сето ова е многу сомнително, спомнаа и 5г, некакви делфини, чипувања и сл. гледале некои документарци и предавања и стручњаците дошле до некаков си заклучок а коментарите им беа на off ставени да не може никој да им коментира на глупостите.
Ова што трети ден се опседнавме со Ѓоковиќ додека последните капацитети се пополнуваат по болниците,од слепо црево ке се умира како пред 100 години,укажува уствари зашто сме ние таму каде што сме.Ние сме дното.
Ова што трети ден се опседнавме со Ѓоковиќ додека последните капацитети се пополнуваат по болниците,од слепо црево ке се умира како пред 100 години,укажува уствари зашто сме ние таму каде што сме.Ние сме дното
Сега што прочитав не можам да верувам : комисијата вели дека не предложила отворање на граници, аеродроми итн поради високите бројки од корона...
Што значит дека пуштија за избориве само (така и вчера си мислев)
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.