Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.180
Поени од реакции
10.157
Прееска кај моите дојде поштарот,без маска и уште ги тераше да му потпишат со пенкало.Излагам,камо маска бе бато?Ооо сум го заборавал у поштата.Аха,добро му викам,ја имам вишок еве ти.Ја зема и обратно ја намести :facepalm: Застани му викам подалеку,остави го тефтерот и писмото на сандучето за писма јас со мое пенкало ке потпишам.Отварам писмото со ракавици набрзина,позитивен на ковид сум бил иако не сум се тестирал :D Писмото по грешка кај нас,а тој што е за него наменето се крие и нејќе да го прими решението,го видов името,презимето и адресата,тука е од маалово.
Cekaj malku,...na pismoto Vasa addresa bese pisana, vase ime I prezime!?
Obicno dostavuvacot na pisma prvo go bara toj sto e naveden na pratkata za da se potpise..hmmm
Skopski, od koe malo si ti duso:rolleyes:
Somnitelno mi e ova..
Автоматски споено мислење:

Прееска кај моите дојде поштарот,без маска и уште ги тераше да му потпишат со пенкало.Излагам,камо маска бе бато?Ооо сум го заборавал у поштата.Аха,добро му викам,ја имам вишок еве ти.Ја зема и обратно ја намести :facepalm: Застани му викам подалеку,остави го тефтерот и писмото на сандучето за писма јас со мое пенкало ке потпишам.Отварам писмото со ракавици набрзина,позитивен на ковид сум бил иако не сум се тестирал :D Писмото по грешка кај нас,а тој што е за него наменето се крие и нејќе да го прими решението,го видов името,презимето и адресата,тука е од маалово.
Cekaj malku,...na pismoto Vasa adresa bese pisana, vase ime I prezime!?
Obicno dostavuvacot na pisma prvo go bara toj sto e naveden na pratkata za da se potpise..hmmm
Skopski, od koe maalo si ti duso:rolleyes:
Somnitelno mi e ova..

Somnitelno mi e ova..
Prvo mu davas maska na postarot, potoa stavas rakavici za da go otvoris pismoto( strav da ne ti bese antraks da ne Ima vnatre)...
;)

Последно уредено:

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Cekaj malku,...na pismoto Vasa addresa bese pisana, vase ime I prezime!?
Skopski, od koe malo si ti duso:rolleyes:
Somnitelno mi e ova..

Somnitelno mi e ova..

Somnitelno mi e ova..

Somnitelno mi e ova..

Somnitelno mi e ova..

Maska mu davas na postarot....pa so rakavici Pismo otvaras, sinkir antraks Ima vnatre.......hahaha...dobar si;)
Јас сум од Ѓорче моите од Влае.И кога имам контакт со "етникумија" и скафандер да имам би ставил.Писмото беше замотано у фишек и со ластиче фатено

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
искрено, ми беше незгодно да пишам 100 :) :)
На Ден Дончев и компанија воопшто не им е незгодно,шо има тебе да ти е?Не знам дали ги гледаше снимките како Ден исполнет со скромност ја полнеше актовката со пари?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.414
Поени од реакции
113.992
Bidejki hrvatskite plaźi zjaat prazni( skoro sekoja den prelistuvam po web kamerite).... i mora nekoj free imidź da pravat. Verovatno se nadevale deka ,,elitata,, e čista
Елитата можеби била чиста, али со одењето по дискотеки, сплавови и слично си ебало све матер, секој со секого контакт и ете ти беља. Мене тоа ме чуди, не толку турнирот како настан.

Член од
18 јули 2018
Мислења
1.068
Поени од реакции
4.260
Таман со вакви срања уште толку да се искомплицира ситуацијата во регионов. Си работи тоа балканското без престан.

S

ski

Гостин
Според закон ДИК определува локации на избирачките места е сега дали тоа може да е отворен простор како дворовите на училишта не знам но ако може најидеално би било во овој случај тоа да е отворен простор.
Гласање во отворен простор бар ке ја намали трансмисијата на вирусот тоа е првата работа,втора работа која ке придонесе за дополнителна заштита е на секој гласач да му биде обезбедено посебно пенкало,тоа државата може да го направи по шо и онака се фрлаат пари за избориве барем ова ке допринесе за заштита од вирусов при гласање.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
965
Поени од реакции
1.574

Семејството на 57 годишниот пациент до нас испрати реакција во која се вели дека со часови чекале докторите од Скопје да дозволат транспорт на нивниот роднина на некоја од скопските клиники. Од таму добивале одговор дека нема место и се преполни капацитетите. Тие започнале потрага да биде префрлен на приватна клиника но износот за десет дневен престој бил превисок, односно од приватната клиника добиле одговор дека треба да платат 15.000 евра. На крајот по неколкучасовни натегања и ургенции од семејството и велешките доктори од велешката болница конечно успеале да биде префрлен на Инфективната клиника во Скопје. Инаку ова е прв случај на коронавирус кој се појавува во с.Оризари во Велес.

Znaci ako sakate da se lekuvate kaj zan mitrev ili sistina, da vi ja precistat ednas dva pati krvta i da si polezite 10ina dena - 15000 evra. :)

Nоле јавно кажа дека никогаш не би се вакцинирал доколку се пронајде вакцина.Не знам шо ти е чудно и тој е од тие шо веруваат дека вирусов е масло на Бил Геј злобниот,кој во слободно време прави планој да не чипира и после да не контролира преку 5G.
Zatoa i si krkna nov nadimak - DjoCOVID :D

Последно уредено:

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
Ма таман работа.. тоа и ми беше зборот ,дека не ми се верува баш дека не сум дошол у контакт со вирусот , со оглед на тоа и дека имав почеток на фебруар убави симптоми десетина дена... лично не ми значи ништо овој тест.. но као им значи на здравствениот систем ради толкување и анализирање податоци... јас спијам мирно .
Или не си закачил или антителата веќе ги немаш. Во секој случај ќе се водиш како дел од популацијата која нема создадено имунитет. :toe:

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.033

Јунакот наш... (јас го сакам како спортист ама има bug-ови..)

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.015
Денеска слична ситуација поврзана со пошта. Морав да подигнам пратка од Германија, но од позади кај поштарите, бидејќи беше кабаста. Јас на мене со Н95 маска, сопствно пенкало....пружам нога внатре, кога гледам 80% од вработените да ти биле оние.....какви маски какви бакрачи.
Среќа на врата се погоди еден наш со маска на лице, па го замолив да ме услужи за да не влегувам внатре.....му го дадов ливчето и документот од царина и го чекам поштарот да ми го донесе паќетот.
Доаѓа поштарот кабрио без маска, со пакетот и тефтерот во рака.....го гледам и му викам спушти го на земја паќетот, остави го тефтерот на кутијата за да се потпишам а ти оддалечи се неколку метра назад. Ми вика "ооооо господине вие македонци многу сте го плашеле"....ништо не му одговорив си ја земав пратката и после личната карта што ми ја фати 10 пати со алкохол ја поминав.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.147
Поени од реакции
16.082
Ете Ноле и жена му заразени, чудо ќе било да не се. Децата демек не биле.

Мене искрено ми е гајле дали е он веган, антиваксер или не верува дека постои вирусов. Проблемот со фаци ко него е што ги искажуваат јавно нивните размислувања и со тоа им влијае на милиони луѓе, за нешто за кое тој самиот не е експерт да има било какво мислење. Јас за работа што имам само површно познавање или не ја разбирам, немам мислење и ќутам.
И не знам зашто го споредувате неговиот успех во спортот со мозокот, ко да се правопропорционални тие две работи.

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.523
Поени од реакции
2.663
Во последните 24 часа се направени 1363 тестирања, а регистрирани се 118 нови случаи на ковид-19 во:

-Скопје 55
-Куманово 9
-Дебар 1
-Штип 1
-Прилеп 4
-Тетово 20
-Струга 2
-Велес 2
-Битола 1
-Охрид 9
-Гостивар 4
-Гевгелија 1
-Струмица 2
-Свети Николе 1
-Кичево 1
-Ресен 5

Во ГОБ „8 септември“ починати се четири лица од Скопје - пациент (58г) примен на 9 јуни, пациент (73г) хоспитализиран на 26 мај, пациентка (73г) примена во боницата на 22 јуни. Починат е и пациент (72г) на 21 јуни, денеска е потврден неговиот позитивен резултат.

Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 74 оздравени пациенти од:

-Скопје 37
-Штип 3
-Прилеп 5
-Тетово 24
-Велес 1
-Гостивар 4

Досега во земјата се направени вкупно 53,248 тестирања на ковид -19. Денеска нема тестирања во рамките на скринингот.

Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 5311, бројката на оздравени пациенти е 2048, на починати е 251 а во моментов бројот на активни случаи во земјата изнесува 3012.

Активни случаи по општини Скопје заклучно со вчера (по завршување на епидемиолошките анкети, може да има измена во дистрибуцијата по општини во Скопје)
• Чаир – 402
• Аеродром - 136
• Бутел - 138
• Гази Баба - 150
• Центар – 131
• Карпош – 116
• Сарај – 137
• Кисела Вода – 98
• Ѓорче Петров – 80
• Студеничани – 86
• Шуто Оризари – 73
• Арачиново – 49
• Илинден – 31
• Петровец – 16
• Чучер Сандево – 15
• Сопиште – 12
• Зелениково-2
• Странец – 4
• Нераспределен-4

Z

zmej gorjanin

Гостин
Ако ова кај нас беше неодговорност тогаш тоа во Србија е бетер. Имам колеги од Србија и за жал денес еден од колегите си кажа дека е позитивен, а и бајаги кашлаше. Баш збореа дека мерките биле кренати само ради изборите на Вучич и дека реалната бројка на заразени била доста поголема, шпекулираа со по 300 - 400 заразени на ден.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Воопшто нека не те чуди он излезе со изјави дека нема да се вакцинира и дека не верува дека постои вирусот, со жена му правеа лајв на инстаграм кажуваа нивни теории
на заговор ни местеле 5г мрежа :facepalm: се брука пред цела светска јавност а пред се несовесен и он и сите што прифатиле да учествуваат, свест на најниско ниво ништо подобри од ифтарците.
Тоа дека не верува дека постои вирусот е глупост, да мислеше така немаше 3,4 милиона да ги “фрли” у хуманитарни цели за истиот тој вирус. Милион во Србија, милион во Бергамо, и мислам дека милион во тој фондот Надал шо го организираше за помош во Шпанија.

Тоа што верува во теории кој го пуштил вирусот, зошто и со која цел, против вакцинирање изјавите, се посебно ниво на глупост. Од сите тенисери он се најде да дели памет. Будала класична.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Ако ова кај нас беше неодговорност тогаш тоа во Србија е бетер. Имам колеги од Србија и за жал денес еден од колегите си кажа дека е позитивен, а и бајаги кашлаше. Баш збореа дека мерките биле кренати само ради изборите на Вучич и дека реалната бројка на заразени била доста поголема, шпекулираа со по 300 - 400 заразени на ден.
Грција му ги отвори вратите на србите, заради статистиката на Вучиќ :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom