Најекономично греење и ладење

Член од
16 март 2019
Мислења
3.320
Поени од реакции
5.382
Ja kacile cenata na Gree Lomo LC no so isti specifikacii imate Tosot Muse eco

Eve i sporedba na 2-ta modela

Airbus

Fighter Pilot
Член од
12 јануари 2008
Мислења
299
Поени од реакции
230
Ти паднало тебе нешто од небо некоја кока кола па те пореметило
Еуровент за тебе е ComicBook....ЗАГОр, велики Марк, Илустрована Политика, Алан Форд све ти е исто...не се сили дека нешто си научил таму и ти светнал силно денот...
Пошто со сила се правиш паметен, објасни ни елементарен поим што е тоа Tbiv ?
И дополинително да те збунам, што разлика има меѓу тест на -7 и test na Тbiv?
Има едни добри Самсунзи за тебе по 50к за 35м2 викаат добри биле за новите научници
Нивото на разговор и однесување ти е БЕ-ДА. Посебно затоа што застапуваш бренд кој исто така го промовираш и го продаваш.
Од друга страна не знаеш со каков соговорник има од другата страна, ниту пак неговото образование или техничка поткованост. Али против природата не се иде, тоа што е. Само дополнително си праиш антиреклама на сите страни. Мизерија. :tapp:

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Aman be čoveče olabavi malce. Kako da si pišman što si kupil kinez, taka izgleda po napišanovo (ne go ni pročitav celo). Vidiš toa koga sum go pišuval ne ni znaev deka EUROVENT gi ispituva do -10C (neka e živ strelecot što ne nauči mnogu raboti). Mora da mi priznaeš taka vaka sum odbral i podobra klima od tvojata, a ha prodavač mene ne može da me ubedi za kupuvanje ništo od tehnička stoka, toa nitu bilo nitu će bide.
Sega trajsi i svirkajsi so HAIERot, sme napravile odličen izbor za parite....
Не, не сум пишман со Тундрата...Се слагам, одличен избор за парите! За 22,000 Ден чуда не очекувам, но сум многу задоволен (ама се со Хитачи или Митсу компресор!? сеедно)...дај Боже Тундрите...долготрајно, без сервиси, економично, квалитетно и без губење на перформансите да не служат! :)

Околу темава, баш ми е мило што стручни или многу информирани, големи познавачи на материјава изнесуваат мислења и и даваат совети предлози дури и доброманерни критики ... јас така се определив за климата. Но ептен забега темава, со ботовите кои јас и не ги читам поодамна, но ги гледам репликите кои одат кај останатите членови! Се губи време на инатење вреѓање, пласирање дезинформации, контрапропаганда и дискредитација на конкурентите брендови, омаловажување на мислења и тн .... И искрено, да помислам за смислата за продолжување на темава понатака е репликата на Флегма “ми се закануваш“... ниту знам ниту ме интересира во кој смер е заканата... но немам причина на споменатиот да не му верувам... верувам дека е така! ... Па по вакво едно ДНО, навистина дојдов во дилема дали има и малку смисла сево ова да продолжи, или јас да се враќам на истава... +10 години е темава, кажавме сѐ за економично греење и за климите... или можеби не!?

Член од
6 март 2012
Мислења
14
Поени од реакции
2
Неколку години сум на форумов, ама тек сега посериозно почнав да следам бидејќи имав потреба.
Прашав за совет, мислење околу клима уред 5kw, освен една-две реплики, друго ништо корисно, пак муабетот се врти на „едните против другите“.
Се наоѓа по некој конструктивен пост, ама се надевам во иднина ќе ги има повеќе.

Да кажам мое искуство, бидејќи не ја разбирам проблематикава, од тоа што го читав на интернет, на овој и на ИТ форумот, решив да купам Carrier Ventus Supreme. Времето ќе покаже дали сум направил добар избор, а јас ќе се потрудам да не заборавам да споделам искуство за одреден период.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.677
Поени од реакции
4.054
Ja kacile cenata na Gree Lomo LC no so isti specifikacii imate Tosot Muse eco

Eve i sporedba na 2-ta modela
Pa sega ima eurovent....neli toa kosta pari* no sepak 24k za 26 ke zemes lclh.....spored mene....podobra investicija dali kee od gree ili tosot, neke da ima golema razlika...a moze i voopsto da ja nema...

Член од
3 јуни 2016
Мислења
369
Поени од реакции
642
@Sv B
Hahahha " engeenered in Japan".... u prevod " Japanka od Kina"
ne e od Kina, made in Thailand e Toshiba Mirai, sto tolku se voznemiri. Inaku, neli ti zastapuvas kineski brend i za tebe toa e prednost. ili samo za tvojot galicki brend e prednost, a drugite klimi ako doagaat od Kina se nikakvi, dzabe parite. odluci se sega Kina e vo red ili ne e ??

Член од
16 март 2019
Мислења
3.320
Поени од реакции
5.382
Pa sega ima eurovent....neli toa kosta pari* no sepak 24k za 26 ke zemes lclh.....spored mene....podobra investicija dali kee od gree ili tosot, neke da ima golema razlika...a moze i voopsto da ja nema...
Druze i Midea ima Eurovent pa ima modeli za 300 evra

Taka da ne e do Eurovent malku sega Gree se vozdignaa so Eurovent i odma cenite gi kacija
Inaku znaes jas sekogas bi odbral Tosot Muse eco ili bilo koja druga marka a Gree LCLH ne bi zemal zaradi greacite no da ne se povtoruvam ova e demokratija i sekoj neka si odbere toa sto saka bez navredi i omalovazuvanje sekoj si ima pravo na svoe mislenje.

Член од
10 декември 2018
Мислења
390
Поени од реакции
664
Ako saka da doznae, ke doznae, bidi siguren....a i naskoro ke se doznae.
Па јас сакам да дознаете. Цело време ве поттикнуваме да дознаете.
Само мислам дека не сакате да дознаете намерно.

Само пазете на начинот затоа што многу лесно можете да го повлечете цел форум во провалија.

Ти кажав еднаш и еве уште еднаш ти кажувам: Мали деца ќе плашиш кај тебе пред зграда.

Член од
8 ноември 2017
Мислења
2.529
Поени од реакции
2.822
@Sv B

ne e od Kina, made in Thailand e Toshiba Mirai, sto tolku se voznemiri. Inaku, neli ti zastapuvas kineski brend i za tebe toa e prednost. ili samo za tvojot galicki brend e prednost, a drugite klimi ako doagaat od Kina se nikakvi, dzabe parite. odluci se sega Kina e vo red ili ne e ??
Od pricina sto necitas skoncentrirano:
Sto pati kazav eve i sega, JAPANEC AKO KUPUETE.. KUPETE SI JAPANEC PROIZVEDEN VO JAPAN, KINEZ VO KINA... SVE OSTANATO E KOPIJA.

Член од
13 јули 2008
Мислења
1.397
Поени од реакции
1.886
Што ребрендира Шаоми знаеме? Дали е Грее или Мидеа?

Не верувам дека ќе се поефтини од Тосот или Вивакс, така да тешко дека ќе се пробијат кај нас.

Тоа можеби за подобра интеграција со Ми Хоум би било добро, да си имаш термометри низ собите, па да насочи вратичка на лево и горе, па да упали ладење, па приметило дека се готви, па накај кујна. Па забележало дека се бања некој се кренала влага префрлила на одвлажнување. Тоа е добар момент. Да може од 3-4 сензори да добие информација за просторот и подобро да нагоди.

Kajgana Shop

На врв Bottom