Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.570
Поени од реакции
2.789
Toa им е мантрата откако се седнати на власт, све некој е преглуп и презатуцан да ги прати комплицирани мисловни процеси на Заев , Самка и Љубе. Рефлексна реакција е тоа кога ќе посерат и нема кој да се обвини, народот е прост, ама не нивниот народ.

Почнавме со континетална тактика на борба со болештинава, после увидовме дека шведскиот модел е поблизок кон нашиот сензибилитет и сфаќање на животот и така сега ќе го наебеме вирусот на сила и кондиција.

Јас, ете сум го поминал на нога, праев тест за антитела и тоа ми покажа, здрав сум како прч, неам топломер под мишка ставено 8 години сигурно. Сега може да идам да давам плазма, ако може да се спаси некој од групата граѓани што славеле празник, па да може и догодина да слави безгрижно. :icon_lol:
Сакав да се надоврзам на ова дека видов денеска не знам дали беше на фејсбук дека една аптека во Битола почнала да продава тестови за антитела да се направат дома.Чинеле 1200ден и се добивало резултат за 20 мин и бил таму со 97 посто сензитивност и бил американски со германска лиценца...Муабетот ми е смеат да продаваат така тестови без лекарски надзор?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не не, многу е. Ако те фатат како не носиш маска, треба да те искараат, ти да се извиниш и да ветиш, да дадеш чесен пионерски збор дека од утре (не одма, него од утре) ќе носиш.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.496
Поени од реакции
10.399
Сакав да се надоврзам на ова дека видов денеска не знам дали беше на фејсбук дека една аптека во Битола почнала да продава тестови за антитела да се направат дома.Чинеле 1200ден и се добивало резултат за 20 мин и бил таму со 97 посто сензитивност и бил американски со германска лиценца...Муабетот ми е смеат да продаваат така тестови без лекарски надзор?
Тоа ти е нешто ко оние тестови за бременост или за откривање на опијати во урина.

Член од
11 јули 2014
Мислења
3.088
Поени од реакции
4.461
Многу ми е интересно како бројкава секој ден е горе-доле иста. Како да им има некој кажано, правете што ќе правите, бројка со над 200+ не објавувајте. Сега не викам дека кријат, можеби стварно во еден ден не изброиле 200+, ама трендот со 185,186,197,196 итн.. е во најмала рака сумљив.
Пишав пред недела две зашо се такви бројките. Тој период имаше околу 550-600 луѓе што "чекаа" да бидат објавени. Веќе позитивни се ама објавувањето се развлекува на 3,4 дена. Помалце боли ако објавуваат 170-180-160 него 250 па 250 :)
Моментално околу 300 се позитивни - тестирани, необјавени. Ќе бидат вметнати во бројките до понеделник, вторник.

H

HoT _iCe

Гостин
На крај ќе искочи тоталн 200 ајКју потег на Окита како ги поеба козе такој индиректно, ладнокрвно.
Не веруев у корону? Добро.
Нејќев полициски час и исти не га почитуев? Добро.
Идев ги празници и претив насилство ако ги затвориш за да не ширив заразу? Добро.
Што викате да ве опуштимо за празници, уживајте, лапајте си, кркајте си ифтарче лагано, видимо се за месец, месец ипол ваљда пола ќе се проретчите. gg ez, jg diff

Член од
14 август 2006
Мислења
45.486
Поени од реакции
84.946
Кај нас серолошки тестирања само во Дебар правеа ако не се лажам и испадна дека само 1,5% од тестираните имаа антинтела на корона. А мислам дека и на светско ниво во дрги држави и градови процентот не е нешто многу поголем во просек. Ене според нови истражувања во Токио само 0,1% имале антитела на корона. Меѓутоа во Лондон и Њу Јорк 17% и 20% според артиклов, што е прилично голема бројка. Додека пак во Шпанија 5%.

Иначе уште си стојам на ставот дека вирусот не се пренесува толку лесно и дека мора да си во повеќеминутен близок контакт со заболен за да се заразиш. И не носењето маска во супермаркет, аптека, пазар, банка итн за мене е глупост. Нема шанси маските да не те заштитуваат од можна зараза или пак да спречат да не пренесеш на друг. Затоа и го постирав линкот со Токио погоре бидејќи таму носат маски насекаде и верувам дека е една од главните причини зашто само 0,1% имаат антитела.
Ломбардија 50% прочитав негде

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.692
Чудно ми е ова тестирањето.
Преку ден се менуваат бројките пример во Куманово и Дебар.
Еден ден Куманово 11, другиот 1.
Истото и со Дебар.

11 починати, навистина многу. :(
Автоматски споено мислење:

И за Пекинг читав, дека прават брзи тестови на наслението.

Ние на 185 заболени, ги разлабавуваме мерките, Кина на 30 заболени, воведува карантин.
Абе баталиги Кинезите,врска немаат како се билда имунитет.Ние за 3 месеци сите модели ги испробавме дури и на избори ќе тераме.Еее тоа се вика храбар и достоинствен народ, на чело со прекалени и одважни политичари!

Член од
14 август 2006
Мислења
45.486
Поени од реакции
84.946
Затоа е смешно кога СДСМ обвинува дека Чулев не превземал ништо. Тие избори одложија, на веќе распуштено Собрание (за што не постои ни законска, ни уставна можност), проблем било да го сменат уште утре ако сакаат.
Уопште не е смешна замерката, таман си е. Чулев заради дневно-политички причини ги спроведува двоаршински законите и одредбите, на сметка на здравјето на целата земја.
Смешно е, што СДСМ го набедува за нешто што они многу повеќе го прават. На тоа малтене, им се темели кампањава.
Автоматски споено мислење:

На крај ќе искочи тоталн 200 ајКју потег на Окита како ги поеба козе такој индиректно, ладнокрвно.
Не веруев у корону? Добро.
Нејќев полициски час и исти не га почитуев? Добро.
Идев ги празници и претив насилство ако ги затвориш за да не ширив заразу? Добро.
Што викате да ве опуштимо за празници, уживајте, лапајте си, кркајте си ифтарче лагано, видимо се за месец, месец ипол ваљда пола ќе се проретчите. gg ez, jg diff
Така личи.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.356
Поени од реакции
26.369
Уопште не е смешна замерката, таман си е. Чулев заради дневно-политички причини ги спроведува двоаршински законите и одредбите, на сметка на здравјето на целата земја.
Смешно е, што СДСМ го набедува за нешто што они многу повеќе го прават. На тоа малтене, им се темели кампањава.
Затоа нагласив дека е смешно кога иде од СДСМ.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.276
Поени од реакции
13.238
Не не, многу е. Ако те фатат како не носиш маска, треба да те искараат, ти да се извиниш и да ветиш, да дадеш чесен пионерски збор дека од утре (не одма, него од утре) ќе носиш.
Не навлагам дали е многу или малце ама би сакал да го видам тој пич-мајчин од џандар што ќе пише било каква казна во грчец,кондово и арачиново,па макар била и 120 денари.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Не навлагам дали е многу или малце ама би сакал да го видам тој пич-мајчин од џандар што ќе пише било каква казна во грчец,кондово и арачиново,па макар била и 120 денари.
Искрено и јас.
Иначе, казнава им е пишана на двајца другари (добро, другар и познаник) во Дебар. Се враќале од по риба пред 2 дена.

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.496
Поени од реакции
10.399
Таму нека одат албанци полицајци :) и мора да се вратат со пишани казни, со некој одреден минимум.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.486
Поени од реакции
84.946
Таму нека одат албанци полицајци :) и мора да се вратат со пишани казни, со некој одреден минимум.
лесна работа
ќе отидат кратко пред крај на смена, до првата каурска населба

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.604
Поени од реакции
15.409
dali i koga ke iskoci tabela od kade ili koj e pricinata za pocinatite od K19 i kolku .
1.Kolku ima pocinati od G-ga Caca.
2.Kolku poc........ od berberot vo Kocani.
3.Kolku p... od .....srkacite so edna lazica.
4.Kolku p.od...... svalerkata vo Veles.
5.Kolku p.. od ....struskata Litija.
6.Kolku p ....od Kondarenko i Kondareica.
7.Kolku p... od.... td kumanovo i tri bandere.
8.Kolku p...od ... stari bolesti
9.Kolku p...od....... kasno stigo Marko vo 8 septemvri.
10. I KOLKU POCINATI ima lica od VECERITE na deset masi spoeni vo tesni ulici.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.486
Поени од реакции
84.946
Абе овие се штракнати, дури и јас што сум по спортот ви кажувам. И старо и младо фаќање точакот и возење до Алпите, пентарење натака, скијање на зима по Крањска гора или Италија, на лето фудбал/баскет секој ден после работа... Задолжително занимавање со спорт додека си во гимназија, бесплатен јавен превоз за секој регистриран спортист, контролирана дистрибуција на лекови/антибиотици (не како кај нас мавај Амоксиклав за секој случај) , за чист воздух, звучно загадување да не правам муабет и се чудиш како имаат мала смртност? :)
Не дека не се по чашката, скраја да е ама немаат како кај нас excuse секој божји ден за да ја тргаат. Кога се кренаа мерките немаше статуси - Добивме датум за кафана. :facepalm:
Луѓето тука не сфаќаат дека Словенците се класа и за стандардите на ЕУ.

Kajgana Shop

На врв Bottom