baraj si go ti, da ti go perat mozok so nacionalizam i propaganda.
red goce delcev, red dame gruev, red makedonija cela da e i ti sit i sreken do mesecinata i nazad.
naprai grujo eden kur podebel.
site tie gips kartoni i stiropori mene ne mi go smenija zivotot na poarno.
спортски сали, медицинска опрема, разработка и носење на инвеститори во Бунарџик и други зони, каде се вработија приличен број на луѓе, проектирани и прилично изградени автопатишта (често се заборава краткиот автопат од Куманово до Табановце), локални патишта (прво тие се правеа, па на критики дека автопати не се прават, ги почна), театри (Велес и МНТ), филхармонија, Стадионот во Скопје, СЦ „Борис Трајковски“, Музејот на мак. рев. борба, нови згради на МНР, Јавно Обвинителство, Архив, АЕК, Уставен Суд, Водовод Скопје, Царина, булевари низ Скопје, мостови преку Вардар во СК, зграда на „ПУИГ“, плоштад кај старата автобуска станица, жичарница до крстот на Водно, обезбедување и субвенционирање на евтини авионски патувања, туризмот прилично поддржан и зголемен.... Спомениците не ти ги спомнувам, не сте по тие работи. Довршувањето на скопската обиколница не знам дали да ја спомнам, ја почна и ја градеше претходната влада...
Сигурно има и други оперативни работи кои не ги знаеме или не се многу зборувани.
И гасоводот кој сега СДСМ го спомнува е нешто од грујово време, сега само се продолжува.
И... не го промени името....
Па сега, дали е к** или вибратор... баба лаже, трап не лаже.