Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.514
Поени од реакции
37.352
Почитувана колешке, секако дека вакцината за грип се создава секоја година. Апсурдно е тоа што добивам вакви смешни цитати на дневна основа од Вас, се со цел да се спротиставите на тоа што го пишувам.Со многу од вашите мислења воопшто не се согласувам, ама не си земам за право да Ве цитирам за секоја една небулоза, од проста причина КОЛЕГИЈАЛНОСТ.Друго, нема потреба да ми држите лекции од имунологија, перфектно ја владеев областа уште од времето на моето студирање. Имав прилика да учам од најдобриот Професор на факултет.За крај, најискрено Ве замолувам да посветите внимание на вашиот правопис и начинот на кој што се изразувате на форумот. Навистина е конфузно и збунувачки, а не е јасно, читко и разбирливо како што треба да биде напишаното....сакам кажам не знам речам!
... јас не ти се обраќам лично тебе, те немам спомнато, ниту пак кажувам нешто за тебе... јас само реагирам на неточноста што е напишана, а некој ќе прочита цитирам „секоја година се прави вакцина, која што не штити од истиот, а евентуално ја намалува тежината на болеста“
- што не е точно, вакцина не се става за да не штити, тогаш никој не би се вакцинирал, тој што чита ќе добие погрешна перцепција дека вакцина не штити и јас реагирам објаснувајќи поинаку!
За грипот, секоја година се прави вакцина, која што не штити од истиот, а евентуално ја намалува тежината на болеста.

Последно уредено:

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Добро, после неколку часа реплицирање се надевам дека сфаќаш зошто ти велам дека муабетот ти е јаболки и портокали.
Една ситуација пред 3 месеци пролонгирана поради превенција (за твое добро) во животно незагрозувачка здравствена состојба и случка од вчера, кога здравствениот систем ни е крахиран.
И јас се надевам дека сфаќаш јас дека се зедов за пример, а тие животозагрижувачкоте случаи секако дека нема овде на форум да ги напишам.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Само да ви кажам дека диџејот што почина денес имаше карцином на бели дробови и тоа краен стадиум.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
баш денес околу мене збореа дека бил здрав и прав
али то е
живееме у информатичко време

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Криел дури и од сопругата.

тмурна работа, далеку потажна и помрачна од корона

споменете си дека многу наши сограѓани се борат со тоа

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Не знам, јас само го гледав како трча по кеј и трки. Ако криел тоа е сосема друга работа, макар што карцином на бели дробови не се крие баш лесно, се задишуваш со месеци од обично качување по скали.. Ќора ли била жена му што не приметила, не сакам да грешам душа.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.169
Поени од реакции
12.973
Јас не сум шарлатан ниту некад сум шпекулирал за било што,а најмалку за вака сериозна работа.
Ако не бев 100% сигурен сигурно немаше да се истрчам тука,поготово на јавен форум каде има куп луѓе од кои секако еден-двајца и лично може го познавале.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Фактот што картичките кренаа толкава прашина, гужви пред банките, илјадници приговори за недоследности...очигледно треба доволно да говори за општата финансиска состојба во државава. Вирусот е само катализатор кон економскиот амбис пред кој што одамна се наоѓаме. Исто треба да се нотира оти не сите сектори се подеднакво погодени. Некој општ впечаток за форумов е дека грото се или IT или иселени надвор, други наводно праат милиони на берза, трети се на државно...само оние реално засегнатите ги нема да кажат како врват без работа или со минималец во некој фабрички погон.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
И јас се надевам дека сфаќаш јас дека се зедов за пример, а тие животозагрижувачкоте случаи секако дека нема овде на форум да ги напишам.
А добро, не знаев дека имаш допирна точка и информации за сите откажани операции во последниве 4 месеци.
Јас ги немам.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
А добро, не знаев дека имаш допирна точка и информации за сите откажани операции во последниве 4 месеци.
Јас ги немам.
Доста е да познавам само еден таков, не ми треба сите операции да ги знам. Биди поздравен.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.310
Поени од реакции
4.570
Уште 20 места на инфективна и уште 70 у монтажната. Како тргнало со нови повеќе од оздравени, пред избори хаос ќе биде

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Доста е да познавам само еден таков, не ми треба сите операции да ги знам. Биди поздравен.
Па споредуваш ситуации кои се случиле во растојание од 3 месеци. Биди поздравен и ти и искрено се надевам брзо ќе го решиш проблемот.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064
... матичната докторка е поставена ТЕБЕ ДА ТЕ УСЛУЖИ, а не ти неа да ја услужиш да приложува за капитација услуги во ФЗОМ, нека ги избрише другите имиња од тестирањето на фотокопија со фломастер а фотокопија МОРА да ти даде по твое барање, како може ти да останеш без никакви анализи, па не ти ги направила таа без пари таа само упати ти дала ти си трчала натаму наваму, па да не даде примерок?
Во право си за матичната, таа само се збуни како да ми даде примерок бидејќи збирно со другите имиња и презимиња ѝ го дале. Утре планирам да појдам и да инсистирам на копија.
Ова личи на false negative тест, најверојатно втор тест ќе покажи друго. Само сега како ја поминуваш болеста, вирусот ќе биде во се помали количини во крвта, така да втор ПЦР тест може пак да биде негативен.
Ау, не ме плаши сега, таман се олабавив! :D
Инаку брис од нос и грло ми зедоа, не беше тестирање преку крв
Дополнување: Обично за земање брис или било какво одредување на вирус или бактерија, досега ми велеле дека не смеам да пијам претходно лекови, а сега бев со испиена доза сумамед. На момент и јас се замислив колку ќе е точен резултатот заради тоа :(

Последно уредено:
C

CoolIris

Гостин
... јас не ти се обраќам лично тебе, те немам спомнато, ниту пак кажувам нешто за тебе... јас само реагирам на неточноста што е напишана, а некој ќе прочита цитирам „секоја година се прави вакцина, која што не штити од истиот, а евентуално ја намалува тежината на болеста“
- што не е точно, вакцина не се става за да не штити, тогаш никој не би се вакцинирал, тој што чита ќе добие погрешна перцепција дека вакцина не штити и јас реагирам објаснувајќи поинаку!
Колешке, жити ЈА, не се брукај.
Вакцина се става за да ПРЕВЕНИРА.
Вакцината му помага на организмот да создаде антитела против патогениот микроорганизам. Вакцините постојат за да не заштитат од животозагрозувачки болести, како детска парализа на пример, тетанус, морбили итн, да не ти набројувам.

Со самото тоа што пишуваш реферати, чии што текстови ги копираш, преведуваш, па пастираш тука, не значи дека сè разбираш. Дај, спушти се малку на земја жено. Подобро напиши две реченици, кои ќе ги разберат сите што те читаат, а ќе ги разбереш и самата ти.

Ова што го пишуваш е основно, ЕЛЕМЕНТАРНО НЕПОЗНАВАЊЕ НА ИМУНОЛОГИЈА.

Kajgana Shop

На врв Bottom