Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.217
Приметувам дека луѓево, не само тука на форум, туку и во живо, имаат изместени приоритети. На пример, не сфаќаат дека ако си мртов, џабе ти се парите, затоа што на оној свет не играат никаква улога.
Веројатно ако имаш пари, не ти играат улога. Немаат луѓето изместени приоритети, туку си ги глеаш својте приоритети. Во овој случај веројатно си сигурен со приходите, ама не си сигурен за своето здравје или здравјето на твоите. Кај нив е обратно, сигурни се дека вирусот нема да им напраи ништо ама финансиски им е нож до коска. Е сеа за да се најдете негде на пола, веројатно ти треба да донираш пари за они да не пекаат да идат на работа. Не верувам дека шивачките у штип би иделе на работа ако не им требаат пари.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Среќа вие старците можи да живеете без пари на овај свет оти на тој другиот ко ќе одите нема да ви вредат ништо.
Што точно значи да си старец и што точно значи да имаш пари?

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
964
Поени од реакции
1.574

Zosto namesto da davaat platezni karticki za narodot da ne kupat od remdesivirov? Zosto da cekame donacija?

Ke docekame..

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ете ти ја причината.
За мене ок. За жената која почина пошо не била приоритетна лоша причина е ковидот.
Автоматски споено мислење:

Што точно значи да си старец и што точно значи да имаш пари?
Да ти објаснам како на мало дете, пари да имаш за да можиш да донесиш јадење на фамилијата твоја, да не гладува.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.261
Поени од реакции
18.217
Не сваќате дека не е ова класична економска криза, како во 2008 кога генерално сите беа погодени, едноставно помалце се трошеа пари. Сега на пример Ит сектор си е речиси непогоден, си работиш од дома, дури и зголемување на плати има. Од друга страна угостителство, туризам и тн се скроз уништени. Факт е дека 2 3 месеци можеа да се стегнат некако, ама овој начин на живот си има трошоци. Сметко, кредити и тн. Не е само јадење у прашање.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Кога почина жената?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450
Да ти објаснам како на мало дете, пари да имаш за да можиш да донесиш јадење на фамилијата твоја, да не гладува.
OK, тоа за тебе значи да имаш пари. Да за жал, треба така да ми објасниш, затоа што ја не седам у главата на секој тука.
А старец што ти значи? Ти старец си?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ти зборам уште за пред 3 месеци.

Добро, после неколку часа реплицирање се надевам дека сфаќаш зошто ти велам дека муабетот ти е јаболки и портокали.
Една ситуација пред 3 месеци пролонгирана поради превенција (за твое добро) во животно незагрозувачка здравствена состојба и случка од вчера, кога здравствениот систем ни е крахиран.

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
OK, тоа за тебе значи да имаш пари. Да за жал, треба така да ми објасниш, затоа што ја не седам у главата на секој тука.
А старец што ти значи? Ти старец си?
Не сум и не планирам тебе да ти објаснувам што ми значат зборовите.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.026
Поени од реакции
83.450

Не би посакувал сега, али предизборно јако ви беше на вас албанските политичари, кога можевте да кажете дека сте над здравствените власти и препораките и ограничувањата.
Автоматски споено мислење:

Не сум и не планирам тебе да ти објаснувам што ми значат зборовите.
ок, имаш право на тоа
али и ја имам право на право да прашам што подразбираш под старец и пари, кога велиш дека ја сум старец со пари.

Kajgana Shop

На врв Bottom