santelli
IP
- Член од
- 15 јануари 2008
- Мислења
- 5.041
- Поени од реакции
- 12.036
Стасаа до 20 заболени вработени...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дома си е дома,кога си Балкански Вухан и твоите граѓани нема да ги примат во ниедна земја,а ти имаш затворени граници и не можеш да примиш туристи, зошто имаш најголемо жариште во регионов и пошироко.Шупакот на Европа
![]()
Гето у Европа.И официјално:
![]()
„Визер“ ја продолжи суспензијата на сите летови од и кон Македонија до 13 јули - НОВА ТВ
Лицата со резервирани билети ќе може да одберат целосен поврат на средствата или префрлување на 120 отсто од сумата на „Визер“ сметката на корисникот што ќе може да ја искористат во нарендите 24 месеци, се вели во соопштението на авиокомпанијатаnovatv.mk
Ги враќале за тестирање вчера...недела, не се работи... Колку што се сеќавам бројките понеделнички се традиционално ниски и не се показател...Navodno ,,samo,, 104 denes......aj ako imame sreka ke odi nadolu brojkata
Без знаење на лекар, сум испуштила да допишам!
Заради можни интеракции.
Блaгoдaрaм,се нaјдoбрo
Извинете што се вмешав во дискусијата и на тебе и на @Almeida само сакав да помогнам на членот што побара мислење.
Ова од лично искуство, не сум доктор.
@Наќо Скопски 2 месеца немав направено анализа поради короната, не дека не работеа туку поради опасноста да не налетам на некоја заразена будала пошто градов е со другото мнозинство. Ама еден ден решив на своја одговорност да направам со многу пазење. Направив, докторката ми е пријателка и рече да терам по шемата наредните 1-2 месеца. Ако има проблем да паузирам еден-два дена па да продолжам или пак да се вратам на старата шема се додека не пројде лудилово со коронава.
Инаку во други услови најдобро е редовно да се контролира.
Среќно со стариот.
не сакам да ширам шпекулации ама во еден кафич во Прилеп р'шум направиле со казни, и тоа во кафич каде шо секогаш имало полицајци-гости.Никој не пие кафе со маска. Маски не се носат во кафичи, кафани и ресторани. И никого немаат казнето за тоа.
Вакви ситуации сè повеќе ќе има. Мислам на непомагањето.Пред малку видов падат човек и околу него одалечени џандари и неколкумина луѓе како само го гледаат. Тек кога се доближив дојде брза помош иначе претходно никој не се нафатил да му помогне најверојатно поради коронава.
Јас сум немал такво искуство. Никој од луѓето во кафич не носел маска, ниту некој им побарал. Инспекторите бараат пристојна оддалеченост помеѓу масите, и не повеќе од двајца на иста маса.не сакам да ширам шпекулации ама во еден кафич во Прилеп р'шум направиле со казни, и тоа во кафич каде шо секогаш имало полицајци-гости.
Значи казнувале и ако маската ти е на брадата наместена.
Друг случај неповрзан, Другариве мои возеле со точаци до зрзе манастирот и на враќање едно дете паднало страшно од точакот(летал со скоро 80 надолу без кацига) и не го примиле во ниедна болница пошто кренал температура.
Едвај во Охрид го примиле да го прегледаат.
Исто и јас. Седнавме тројца на една маса во ресторан во село Слепче, келнерот (маскиран) ни рече дека иако живееме заедно (јас му го реков тоа) мора на две маси (споени) да бидеме. Другиот ден во ресторанот во село Слоештица: десеткуван со маси, дека мора да се на растојание, плус исто на две споени маси нè седнаа. Последните две споени маси ги начекавме, а беше само пладнеЈас сум немал такво искуство. Никој од луѓето во кафич не носел маска, ниту некој им побарал. Инспекторите бараат пристојна оддалеченост помеѓу масите, и не повеќе од двајца на иста маса.
Ако не се во роднинска врска мора маски, двете ги пишаа, третото девојче носело маска, затоа не го спомнав.Многу чудно ова, па нели рекоа дека маската е за до и од јавниот локал, дека како ќе пиеш кафе со маска?
Тебе како ти еПа на луѓе со пари им пречи што се е затворено. Луѓе што трошат, им пречи кога паѓа обрт, и немаат толку за трошење. Вие што седите на балкон, сеедно ви е.