Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Дома си е дома,кога си Балкански Вухан и твоите граѓани нема да ги примат во ниедна земја,а ти имаш затворени граници и не можеш да примиш туристи, зошто имаш најголемо жариште во регионов и пошироко.Шупакот на Европа

295157-thats-all-folks.jpg

Си седеле две другарки на кафе иди полицијата ги пиши овие двете
Многу чудно ова, па нели рекоа дека маската е за до и од јавниот локал, дека како ќе пиеш кафе со маска?

Многу чудно ова, па нели рекоа дека маската е за до и од јавниот локал, дека како ќе пиеш кафе со маска?
Никој не пие кафе со маска. Маски не се носат во кафичи, кафани и ресторани. И никого немаат казнето за тоа.

Никој не пие кафе со маска. Маски не се носат во кафичи, кафани и ресторани. И никого немаат казнето за тоа.
Членката напиша дека другарки две нејзини седеле на кафе и ги казнил полицаец за неносење маски

Ова со маските незнам како може да се толку ретардирани и да не ја мислат казнувале дури и ако на отворено не носиш и ако си сам. Па која е логиката на отворено да мора маска да носиш? Барем го немаме проблемот како браќата со тесни улици нека одат таму да пишат казни. До сега никогаш не сум носел на отворено и не планирам ни да носам па нека терат они со вакви генијални мерки. Подобро нека флеват во маркетите и да гледат кој не носи маска внатре а не вака.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

Сега гледав видео од Casa Cubana, нит се почитуваат мерки нит бутур, 4 седнати на една масичка, растојание е мисловна именка, маски тоа келнерите не носат а не пак муштериите.

Дно, а овие кафанџииве први плачеа за да отворат, им трпел бизнисот, а нитуедна мерка не почитуваат. Инспекција и клуч на врата месец дена за ваквите, после нека идат пак на телевизија нека плачат.

Колку што знам на 2 недели е најправилно да се прави анализа на крвта за да се одреди шемата и тоа на трансфузиологија, не знам зошто на хематологија или кардиологија?

Добар ти е постот ама не ми е јасно зошто не треба да се земаат други лекови ако има потреба?
Затоа што не сум медицинско лице. Толку знам.
Тоа и треба да е показател на луѓево дека не треба многу од интернет да се зема здраво за готово. Идејата ми беше да му пишам дека нема зезање со таа состојба. Неправилно користење на синтром може многу да го чини човек. Од друга страна има, луѓе што живеат со тоа долго време.
Инаку да, мислев на трансфузиологија, а сум напишал хематологија.

Ова со маските незнам како може да се толку ретардирани и да не ја мислат казнувале дури и ако на отворено не носиш и ако си сам. Па која е логиката на отворено да мора маска да носиш? Барем го немаме проблемот како браќата со тесни улици нека одат таму да пишат казни. До сега никогаш не сум носел на отворено и не планирам ни да носам па нека терат они со вакви генијални мерки. Подобро нека флеват во маркетите и да гледат кој не носи маска внатре а не вака.

Па не се мисли ако си надвор од гужвата ама ако си на пазар или се движиш низ народ треба...

Финтата е што на отворено маската можеш да ја чуваш на уста или врат. Кога си контакт со луѓе треба на лице да ја носиш

Па не се мисли ако си надвор од гужвата ама ако си на пазар или се движиш низ народ треба...
Нормално ама прочитав имало казни и ако бил сам пак добил казна а на отворено тоа затоа ми нема логика на 30-35 степени летно време маска да носиш.

Епидемијата е под контрола. (y)

Затоа што не сум медицинско лице. Толку знам.
Тоа и треба да е показател на луѓево дека не треба многу од интернет да се зема здраво за готово. Идејата ми беше да му пишам дека нема зезање со таа состојба. Неправилно користење на синтром може многу да го чини човек. Од друга страна има, луѓе што живеат со тоа долго време.
Инаку да, мислев на трансфузиологија, а сум напишал хематологија.

Во право си дека нема зезање со лекот, треба да си дисциплиниран исто како дијабетичар со инсулин инаку матната.

Финтата е што на отворено маската можеш да ја чуваш на уста или врат. Кога си контакт со луѓе треба на лице да ја носиш
Ок тоа ама еве утрово гледам голем дел и старо/младо носат маски а сами се на отворено пешачат и плус велосипедисти и по некој мотор маска носат а сами. Младите ја носат и од страв казна да не им пишат :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom