Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата A__
  • Време на започнување Време на започнување
Трајковски: До изборите ќе имаме осум илјади заболени, го надминавме италијанското сценарио

Иако е статистичка анализа базирана на математички модел,не ме чуди и на крај да дојде до вакво сценарио.Народов не ебе жива сила,тие што треба да го гасат пожаров се спремаат за избори и се понашаат ко ништо да не се случува,закониве и меркиве за едни важат за други не....Господ нека ни е на помош

Сега сите опции се во игра. Државата се прави дека не кренала раце, но реалноста е друга. Здравството ќе се ретчи и ќе се тенчи додека не се скине. Нема да се случи италијанско сценарио бидејќи ова не е Италија, која каква и да е, е многу подобро организирана и постабилна од нас.
Како некој од сите можни комбинации да ги одбрал најлошите можни чинители за да види што ќе се случи. Епидемија во услови на осакатено здравство, економска криза на која и предходи сиромаштија, политичка криза пред која имало политичка нестабилност и заострување на и онака бедните односи со белоглавите скриени во оној подрумот.

Колешки :) .
Не ми е јасно како на ГАК ходниците празни? Ами угледната доторка и двете родилки? Ами другите женички што лежат на патолошка бременост?
Ама во време на пандемија сигурно не очекуваш, идниот татко со цвеќе и торта, свекрвата и свекорот, бабата и дедото, сите да дојдат и да ги посетат мајката и бебенцето....

Така шарено , те прашав каде работиш ти без одмор ке одговирш или ке ми исккриваш криви дрини тука, цвеке ова она и разни џаболерски муабети?

Така шарено , те прашав каде работиш ти без одмор ке одговирш или ке ми исккриваш криви дрини тука, цвеке ова она и разлби џаболерски муабети?
И дали ти сериозно мислиш дека тука на форумот ќе напишам кај работам?
Не сум должна ништо тебе да ти одговарам. Продолжи да ме цитираш и споменуваш колку сакаш.

И дали ти сериозно мислиш дека тука на форумот ќе напишам кај работам?
Не сум должна ништо тебе да ти одговарам. Продолжи да ме цитираш и споменуваш колку сакаш.

Зошто мразам празни муабети во стилот се утепав од работа у време на пандeмија.

Последно уредено:
Заминат е возот, нема начин да се спречи и досега само се одложуваше, ама сега е веќе тргнат на удолница без кочници. Вирусот е раширен секаде, 20% ако излегуваат позитивни по тестирање, реалната бројка на заболени е огромна. Народот не се плаши повеќе, се навикна и си тера по старо без разлика на бројките и останува само изборниот процес да зададе тачдаун. Милион собирања ќе има по штабови, па уште ако шетаат од куќа на куќа ќе е весело. На самиот ден на избори кулминација, раздвиженост 102.3% и тие малку што се варделе ќе излезат на гласање, а вечерта чекање резултати по штабови во огромен број и прослава после тоа, да се дрифта по плоштади. Ако ништо друго, барем ќе сме прва земја која стигнала до колективен имунитет.

Зошто мразам празни муабети во стилот се утепав од работа у време на панедмија.
Уствари за агендата што ја тера дејчево најмалку е битно дали го преувеличила работењето! Има тука една дружина која ја фарба ситуацијата по нарачка, дејчето е активист таму! Ама ете може тоа е нејзино гледање на работите, нема лутиш :toe:

Уствари за агендата што ја тера дејчево најмалку е битно дали го преувеличила работењето! Има тука една дружина која ја фарба ситуацијата по нарачка, дејчето е активист таму! Ама ете може тоа е нејзино гледање на работите, нема лутиш :toe:
:pos::pos::pos::pos:
Колку погрешна слика и претстава имате вие за дејчето.
Не може дејчето да искоментира, а да не биде цитирано на политичка основа, без разлика што дејчево допирна точка нема со политика и си тера својот живот :)

Италјанците се кока кола за нас што би рекол еден политичар. Во даден момент и 100 000 имаа активни и здравството пак не им крахира. Сега веќе лесно се справуваат пошто таа бројка е за 4 пати помала. А нам нека ни е господ на помош со ваков народ, а и уште побетер власт.

Италјанците се кока кола за нас што би рекол еден политичар. Во даден момент и 100 000 имаа активни и здравството пак не им крахира. Сега веќе лесно се справуваат пошто таа бројка е за 4 пати помала. А нам нека ни е господ на помош со ваков народ, а и уште побетер власт.
100.000 активни во Италија би било пандан на 3.500 активни во Македонија. Не се споредуваат апсолутни бројки.

Тоа е муабетот, Систина или никој.
Мислев дека го критикуваш него затоа. Он само си користи ситуација, ако не е Систина ќе идеме у странство на лечење. Голем процент од платата ни оди за здравствено осигурување, за после пак да даваме пари на профитери. Чекам два месеци за преглед дур да помине ситуацијата, а имаа 30 заболени дневно наспрото 200 сега.

Заминат е возот, нема начин да се спречи и досега само се одложуваше, ама сега е веќе тргнат на удолница без кочници. Вирусот е раширен секаде, 20% ако излегуваат позитивни по тестирање, реалната бројка на заболени е огромна. Народот не се плаши повеќе, се навикна и си тера по старо без разлика на бројките и останува само изборниот процес да зададе тачдаун. Милион собирања ќе има по штабови, па уште ако шетаат од куќа на куќа ќе е весело. На самиот ден на избори кулминација, раздвиженост 102.3% и тие малку што се варделе ќе излезат на гласање, а вечерта чекање резултати по штабови во огромен број и прослава после тоа, да се дрифта по плоштади. Ако ништо друго, барем ќе сме прва земја која стигнала до колективен имунитет.
Баш сеа негде у делов Крушопек-Лака-Долно Нерези имаше ивент (свадба, сунет јебемлига) со шабанајзер и разглас за аутдор фестивал. По звуците све личеше како сите да носат маска и да држат растојание.

Гледам дека застранивте скроз со муабетите... Во секој пост гледате позадина, конспирација, се читаат само делови од реченици... Олабавете малку.
Прееска почнуваат вести и првата вест е изјава на Мисковски, па ОБСЕ кога би биле спремни, па таму некаде на средина ех има и 9 починати... Поента ми е дека веќе сите ја губиме поентата.
Успешно не дефокусираат.
Еден куп критики за здравството и организацијата како да може да се оправи нешто што никад не било функционално во услови на тотална катастрофа. Поминавме пекол за самите да се ставиме во уште полоша ситуација. Да, и јас мислам дека букна после ифтарите и сличните собиранки ама по тоа тука што читам не сме нешто поодговорни и поразбрани.
Се додека има прашања од типот дали сеуште треба да се носат маски (покрај 200 заболени дневно), не ни се пишува добро.

Ni krahira vo Italia i toa kako , vo brza pomos luge bea ostavani , mnogu od niv i preminuvaa pred bolnica dodeka cekaa sloboden krevet , od nekoj sto ke pocine. Tie koi ne bea hospitalizirani a situacijata naglo im se vlosuvase nemase koj da im pruzi zdravstvena pomos , i za pogreb nemase koj da gi pogreba. Site mozni bolnici bea prepolni , nemase mesto pa bolnite gi ostavaa doma bez razlika dali treba da bidat vo bolnica ili ne , sami na sebe. Eve ne bas strasno video no cisto kako izgledase redot pred prepolna bolnica. Samo celosen karantin ve spasuva , i toa da pocne najbrzo sto moze :(
https://www.iltempo.it/home-tv/2020...melli-video-ambulanze-malati-covid19-1302099/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom