Цената немат да ја коментирам ама зш на вработените не им се дает 500-600 евра плата и осигурани и да имаат маици со препознатлива боја на кафичот или ресторанот.Ако платиш 140 ден да го видиш келнерот или келнерката расположени,насмеани и да те слушаат шо нарачвиш а не ти му викаш едно тој друго ти носит умот му е дали ке му остајш бакшиш или не.
Ам де, така. Истиот муабет го праевме пред неколку месеци, баш пишав каква е реалноста. Исто спомнавме и нека имат цена ама нека го оправдуват квалитетот таја цена. Исто ги кажваме и овие шо се под кирија со еден куп локали, цени едниот креирани до плафон, другиот ги имат спуштени ниски, а и едниот и другиот матет бучет со работа. Само овие останативе со соптвени локали, без кирии, со дај шо ќе дајш, да им преговарет, зошто толку евтино, крени ги цениве...татара-патара

Пак ќе речам, самите газди си го имет створено овај проблем, со нивните постапки и никој друг не им е крив. Неадекватен кадар, кратење на плати и нередовност, давање пари на рака (ал ќе ги зејш ал не, прашање на време), непрофесионален пристап ко дејноста шо ја работат, а и да не набројвам уште.
Немојш ти мене да ви дајш 18-20к плата а јас со IBA сертификат и WSET, немојш значит шеф да платиш 500 евра, не одет така тие работи. Исто неправилното или непостоечко едуцирање ги враќат само наназад.
Утре ко ќе дојдам јас со уште 20/30 гости од Германија или 20 гости од Скандинавските земји, УК... покрај нивната култура, трпение, разбирање и етика за однесување во ресторан ти да ме пречекаш со неадекватен персонал и калакурница од мени. Кај нив проблем не се парите, ама очекувањата им се високи и бараат професионалност. 70% од локаливе не го исполнувет овај услов, не само во Охрид туку во цела земја.