Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

Член од
8 јануари 2013
Мислења
648
Поени од реакции
2.101
Лошо е што сите клетви од вчера отидоа кај портпролот Филипче,уместо кај КЗО,власта и дел од опозицијата:)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Шведска има друг начин на справување со вирусот. Тука може да видите поише, они го практикуваат првиот пример.

Ние од сите три опции влечеме по малце, а знаеш она коа пробуваш да напраиш поише ствари од еднаш и резултатот е што само трите ги посеруваш.

Ко у parks & rec, Рон Свансон шо вика, never half ass two things. Whole ass one thing. Ние сме слика и прилика за првово.

Казаки

Атаманот - Army of Christ
Член од
2 септември 2011
Мислења
1.526
Поени од реакции
1.968
Симнав тик-ток апликација, да го најдам јузеров. Го отворив и дечково ми збори на друг јазик, нит па ова е сликан на некое видео во Скопје.
Сепак, на работа сум и не можам детално да го прегледам профилот. Ако не го мрзи некој, нека провери подетално.
Па и претходното видео кое го постираа со онај алах акбар кај шо вика беше монтирано видео на тик ток ама нејќев да коментирам оти ќе ме линчуваа тука како ги бранам Албанците. :)
Ах што ви прави тоа пропагандата за лажни вести... Демек јас ненормален сум не проверувам што постирам? Еве го детето што го постира, а видеото е од Радовиш.

Ништо значи. Ако дадам свое лично мислење и искажам свој став на темата автоматски сум ставена на црната листа. И сега веројатно секој ден ќе бидам цитирана и спомнувана, за нешто што воопшто не сум го дебатирала.

90%, од моите постови тука се со медицинска конотација, во однос на вирусот. Вери, националсти, политички партии, многу ретко коментирам.

А јас мислев дека со жените потешко ми оди разбирањето......ама вие мажите... (секоја чест на исклучоци, се разбира).
Слободно можеш да имаш било какво мислење, ама ако ни ја потценуваш интелегенцијата пак ќе реагирам, лути се колку сакаш. Пробуваш да релативизираш и да ја поделиш вината за вториот бран, поточно се обидуваш да ги испериш Албанците на сметка на Македонците, а логиката вели дека тоа не е можно. Ако 80% од нас колку толку почитуваме мерки и препораките 20% не почитуваат и не признаваат вирус. Кај Албанците е обратно и сега ти не ставаш сите во еден куп, и викаш колку тие, толку и ние не почитуваме. Погрешна ти е формулата, скроз. Личиш на адвокат на владата, која за ситно политички поени со целиот народот на куп се препукава.

Јас со @Beric Dondarrion сум се расправал на милион теми, ама овој пат е апсолутно во право. Виновниците имаат име и презиме и треба да бидат посочени со прст.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.000
Поени од реакции
12.584
Оваа па нема каде не потенцира дека работела цело време. Ете од 20 тестирани само 1 бил Албанец. На крај ќе испадне дека сите заразени од Чаир, Бутел се Македонци.

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
505
Поени од реакции
288
Па не се сите Скопјени заразени... ај спореди % колку има случаи со Струга, да не кажувам Тетово и Куманово....
Работата е да НЕМА СОЦИЈАЛИЗАЦИЈА, т.е. Да се Помножат со НУЛА за подолг период Собиранки, тукаспаѓаат и свадби и крштевки и помени и утакмици, па и Надвор НА ДИСТАНЦА...
Се разјадоа гебелсовите гомнари против опозициониот лидер, а пази сега, КАМО одговорност за Зекири што одел на Ифтар и се заразил и себе и цела фамилија ???????????
Уште НЕМА кривична Санкција за кожната докторка што зарази 200+ луѓе, а не па да зборувам за најновиот случај, директорката на УЈП, па поради нејзе деновиве цело УЈП НЕ работи !!!!
Не беше ни цел Дебар заболен па го затворија целосно како превентива. То придонесе во Дебар веќе скоро 45-50 дена да немат ниеден заболен. Дебар е пример за добро сработена работа. Ова викедов и претходните е мизерија. Скопје секој ден по 60-70 заболени, Штип исто. Чим е продолжен викенд се знае шо ќе се деси, сите ке се разбегаат. Која е поентата на 24 часовниот полициски час ако пола град веќе се испразнил ? подобро да го немаше... Овај полициски час нема никаква поента, демек гледајте нешо ќе направиме, а уствари ништо... се избрукаа. Шо би рекол еден доктор "во љуштурата" :) И комисијата и министерот испаднаа ко нашите врвни спортисти, прво полувреме се надминаа себе си, второ полувреме се опуштија и почнаа да тонат за во 90 минута да го изгубат мечот. Типично за нас, нели....

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Шо се дешава по маркети? Имате некое инфо?
Цел ден нема леб да купиш и врие од луѓе нон стоп, е тоа се дешава моментално.

Три дена карантин, а го соопштуваат вчера во 9 навечер. Дебили неспособни.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лошо е што сите клетви од вчера отидоа кај портпролот Филипче,уместо кај КЗО,власта и дел од опозицијата:)
епа пак нека трча министер да станува, златна професија има, може да работи кај сака во светов како хирург, нека седи ова и поука за други. Управна работа во Влада кај нас колку и да си капацитет - понастрана.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.028
Па и претходното видео кое го постираа со онај алах акбар кај шо вика беше монтирано видео на тик ток ама нејќев да коментирам оти ќе ме линчуваа тука како ги бранам Албанците. :)
Ако тоа видео е монтирано, тогаш чуму утре дента јавно се извини и зажали за тоа што го рекол?
Дали некад си видела некој да му монтираат снимка или што и да е, и после одма тој јавно да признае дека тоа го напраил и да се извини за тоа?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.174
Поени од реакции
84.028
И така фино-лепо,цело Скопје си се пресели у Охрид,Дојран и Маврово:popce:
е не, ќе седат овде со алкаеда и учк и ќе ги гледаат од - прозор како шират зараза, играјќи фудбал или како кај последна 45-ка што праат дрифтови у сред полициски час.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Цел ден нема леб да купиш и врие од луѓе нон стоп, е тоа се дешава моментално.

Три дена карантин, а го соопштуваат вчера во 9 навечер. Дебили неспособни.
Станав у 5 и така ке се спие деновиве,Рептил отвараат у 6 и купив набрзина све што е најпотребно,жив човек немаше.Ако некаква ситница сум заборавил со кучето утре ке тркнам до продавница да земам

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
чисто информативно, овие двајца и баби ги претркуваат, кој качува често знае.

Лиферување на смешки и вакви хехехенце фори како Боби што праеше на времето веќе не проаѓа, арно кажа некој, Протуѓер плаче некаде.
Па сам си има кажано, 2ипол саати се качувале на Водно. На раце побрзо ќе се качам :D

Член од
5 март 2018
Мислења
16.649
Поени од реакции
18.909
Ако тоа видео е монтирано, тогаш чуму утре дента јавно се извини и зажали за тоа што го рекол?
Дали некад си видела некој да му монтираат снимка или што и да е, и после одма тој јавно да признае дека тоа го напраил и да се извини за тоа?
Пишав де погоре кај артист на постот

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па сам си има кажано, 2ипол саати се качувале на Водно. На раце побрзо ќе се качам :D
По долги се облечени еј, ПО ДОЛГИ, позерај прав.

Kajgana Shop

На врв Bottom