па и во Скопје Короната ја донесуваат од другде, а цела Македонија има станови во Скопје...Ве молам вие шо сте од Скопје НЕ ДОАЃАЈТЕ викендов во Охрид. Остајте ги викендиците и становите ке има други денови за одмор. Вистина овде е мирно и е одлична прилика за бегство од настанатиот хаос , но мислите малце на сите нас. Сепак сите сме Македонци и треба да пазиме.
Не го пишувам ова од инает ниту од некој комплекс, едноставно многу изгубивме ние Охриѓани, не сте свени дека цели бизниси пропаднаја, не само на мали фирми, туку и еден куп апартмани што ги работаме 5 месеци за да живееме цела година, исто уште милион причини ради коронава пола од угостителите што отворија немаат да ги исплатат вработените, кредити тониме и што уште не.
БИДЕТЕ ОДГОВОРНИ СЕДЕТЕ ДОМА КЕ ИМА ДЕНОВИ ДА СЕ РАДУВАМЕ СИТЕ. (некогаш во иднина.......)
Како сум поласкан вака кога сум прозванШо е работава, @Бачето и @Aleksandar MKD ги нема последниве неколку дена, не се појавуваат оти имаат исти стаФ за План демијава со овие од Сарај
Како мислиш монтирано, во која смисла? Сметаш дека е фејк тоа видео?Тоа шо го постираа дека непослушни ќе бидат, тој со кечето на гла.
Не се сеќавам кој го постира, Стефан мислам.
Затоа што не ме цитираше а глеам уклучен си, повторно да прашам, најде разлика меѓу куроболие на етничка група и жени приморани да одат на работа по цена да изгубат работа (финансиски прилив за да хранат семејство)?Кај и да е и во другите држави кои се отворија, ќе почне зголемување на бројот на заразени.
Не да ги викаш куртони тие што одат во ова време кризно во џамија,не се доволно едуцирани,читаат се и сешто на интернет..Вообичаено не сакам да се контрирам али треба да се направи разлика помеѓу вера и нација....Муслимани имаш насекаде низ Македонија и светот каде што бројот на заразени не е покачен чак и е намален.Така да оваа ситуација со повеќето заболени што се Албанци не би ја поврзувал со верата..Ке рече некој ама се собирале за ифтари и за Бајрам.Да тоа е точно али тоа е една од многуте причини поради кој не почитувале мерки поголемиот број заразени.Јас знам случаи што и кога не беше Рамазан за време на полициски час се собираа по дворови маала итн итн.Овде за жал се погоди месецот на постот многу повеќе да ги зголеми шансите вирусот да направи лом а иначе и без Бајрам истото ке се случеше поради куртони кој се собираа заради што мислат дека Корона не постои и слично.
Најголем проблем беше и што пуштија џамиите да се отворат...Не дека многу се собираат таму со оглед дека многу се муслимани на хартија само туку тоа беше уште еден голем повод еве нема ништо и само лажат нема корона.
Олеснувањето на мерките беше капак на се ова.До менталитетот е не е до верата...Јас сум голем верник али си практикувам со душа и срце и во џамија за време на кризата не сум стапнал.Едноставно си почитувам мерки без ни малку тоа да ја намали мојата верба...Другиве куртони што ке ги видиш и во џамија ке ги видиш и по европски бордели или кај МТВ кај нас.Да не се повторувам значи не е до верата до менталитетот утепан е.
Да ќе те послушат,и гајле им е за твојот или мојот бизнис,нема ред тука и секој си прави како сака...седи си дома и така нема бизнис во полициски час,кој кај сака нека се стационира привремено и да гледаме што уште ќе не лажат на тв.Па да видиме до каде ќе истера работава,како дојде време,падна цена на државата хахахах сега никој не не сака.Ве молам вие шо сте од Скопје НЕ ДОАЃАЈТЕ викендов во Охрид. Остајте ги викендиците и становите ке има други денови за одмор. Вистина овде е мирно и е одлична прилика за бегство од настанатиот хаос , но мислите малце на сите нас. Сепак сите сме Македонци и треба да пазиме.
Не го пишувам ова од инает ниту од некој комплекс, едноставно многу изгубивме ние Охриѓани, не сте свени дека цели бизниси пропаднаја, не само на мали фирми, туку и еден куп апартмани што ги работаме 5 месеци за да живееме цела година, исто уште милион причини ради коронава пола од угостителите што отворија немаат да ги исплатат вработените, кредити тониме и што уште не.
БИДЕТЕ ОДГОВОРНИ СЕДЕТЕ ДОМА КЕ ИМА ДЕНОВИ ДА СЕ РАДУВАМЕ СИТЕ. (некогаш во иднина.......)
Сега правење страница на фб и за време на полициски час кој ќе мрдне одма ставање на фб слика време,податоци основни каде е сликано итд и бунт да се прави да сите рамноправно бидат казнети.Нашиот народ се води по принципот ку* ми е двор ми е. Како прво во сообраќајот нема никаква култура на однесување, ниту пешаците ги почитуваат сообраќајните правила, а истото важи и за грото од возачите. Кој каде ќе му текне си претрчува преку улица, маалските улици и паркинзи па се претворени во игралишта за дечурлаана, а тротоарите се полни со измет од кучињата скитници. Да не говорам за лошата хигиена односно лошите навики џиткање отпадоци на кого каде ќе му прдне, од тераса, од кола, одејќи по улица и.т.н. Маска никој не носи, дистанца јок, полни паркови луѓе еден врз друг, за време на полициски час исто така голем број паметњаковци си се шетаат по улици и си одат по комшии на муабет и уште се фалат дека нив гајле им било за полицискиот час, нигде немало полиција, никој немало да ги види и фати како се шетаат. Ајде да ги спомнеме и оние дешавки орото во Гевгелија, Струшката литија, одењето по џамии и собирањето по ифтари... и после црни Филипче бил крив !
Па не се сите Скопјени заразени... ај спореди % колку има случаи со Струга, да не кажувам Тетово и Куманово....Прашања кои ме мачат:
Прибидејки полицискиот час стапува од утре вечер, дали полицијата и владата имаат план да ги затворат горе наведените градови т.е. да не дозволат нивно напуштање? Или утре поручек цело Скопје, Куманово, Тетово, Штип ќе бидат напуштени и ќе се распрснат сите по Охрид, Струга, Преспа, Дојран, Маврово, Берово.... Мислам која е поентата на 24 часа полициски час ако претходно им дозволиш на луѓето да излезат ?????
Се справуваат? Тоа е епитет веќе... што не го заслужуваат.Епа тоа е проблемот бе Нукола, еве го Деспот вчера го постави прашањето ама толку брукастично се справуваат со ситуацијата одговорните, што веќе ништо не не' изненадува, напротив.
Ова бидете одговорни и седете дома го мислеше и за Охриѓани кои живеат и работат во Скопје,така?Ве молам вие шо сте од Скопје НЕ ДОАЃАЈТЕ викендов во Охрид. Остајте ги викендиците и становите ке има други денови за одмор. Вистина овде е мирно и е одлична прилика за бегство од настанатиот хаос , но мислите малце на сите нас. Сепак сите сме Македонци и треба да пазиме.
Ova nesto onaka kazana ili se bazira na fakti?Кај и да е и во другите држави кои се отворија, ќе почне зголемување на бројот на заразени.
Кој е крив ако не институциите? Баба ми да не е?Нашиот народ се води по принципот ку* ми е двор ми е. Како прво во сообраќајот нема никаква култура на однесување, ниту пешаците ги почитуваат сообраќајните правила, а истото важи и за грото од возачите. Кој каде ќе му текне си претрчува преку улица, маалските улици па се претворени во игралишта за дечурлаана, а тротоарите се полни со измет од кучињата скитници. Да не говорам за лошата хигиена односно лошите навики џиткање отпадоци на кого каде ќе му прдне, од тераса, од кола, одејќи по улица и.т.н. Маска никој не носи, дистанца јок, полни паркови луѓе еден врз друг, за време на полициски час исто така голем број паметњаковци си се шетаат по улици и си одат по комшии на муабет и уште се фалат дека нив гајле им било за полицискиот час, нигде немало полиција, никој немало да ги види и фати како се шетаат. Ајде да ги спомнеме и оние дешавки орото во Гевгелија, Струшката литија, одењето по џамии и собирањето по ифтари... и после црни Филипче бил крив !
Не е исто, така е.Затоа што не ме цитираше а глеам уклучен си, повторно да прашам, најде разлика меѓу куроболие на етничка група и жени приморани да одат на работа по цена да изгубат работа (финансиски прилив за да хранат семејство)?
П.С. Зголемената бројка не е поради олабавените мерки.
Не знам од кај е видеото и дали е снимено кај нас ама гласот беше додаван на видеото.Како мислиш монтирано, во која смисла? Сметаш дека е фејк тоа видео?