Коронавирус (COVID-19) - Општа дискусија

B

Beginner

Гостин
Епа ај ако не да не јадеме за да не напраиме штета :D
Ок ама овде на форумот знаевме вака ќе биде уште кога член објави дека има 900 новозаразени ама ќе ги кажуваат вака секој ден по 100 да не се дига паника. Јас ден после тоа купував немаше гужва. Иако имаше и членови што бараа да го банират за ширење дезинформации
@Saber Rider Фала за брзото известување :D

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Албанците ниту турците, ниту србите, ниту на Тито, ниту македонците, ниту своите политичари ги слушаат. Нема објаснување за тој народ, едноставно ништо не допира до 90% од нив. Евентуално некој локален оџа има авторитет, иако и тој надвор од соселаните нема никакво влијание.
Едноставно се работи за некој си застарен, племенски менталитет, каде што повеќе гласови се добиваат доколку постават јарбол со албанско знаме отколку доколку се изгради канализација. Најверојатно главен, но не и единствен, проблем е слабото образование.
Нашиот народ се води по принципот ку* ми е двор ми е. Како прво во сообраќајот нема никаква култура на однесување, ниту пешаците ги почитуваат сообраќајните правила, а истото важи и за грото од возачите. Кој каде ќе му текне си претрчува преку улица, маалските улици и паркинзи па се претворени во игралишта за дечурлаана, а тротоарите се полни со измет од кучињата скитници. Да не говорам за лошата хигиена односно лошите навики џиткање отпадоци на кого каде ќе му прдне, од тераса, од кола, одејќи по улица и.т.н. Маска никој не носи, дистанца јок, полни паркови луѓе еден врз друг, за време на полициски час исто така голем број паметњаковци си се шетаат по улици и си одат по комшии на муабет и уште се фалат дека нив гајле им било за полицискиот час, нигде немало полиција, никој немало да ги види и фати како се шетаат. Ајде да ги спомнеме и оние дешавки орото во Гевгелија, Струшката литија, одењето по џамии и собирањето по ифтари... и после црни Филипче бил крив !

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967

Да сме држава како што треба, Реисот шо го пукал короната и го правел Бангладеш ќе одговара за био-тероризам. :oeoeoe:
Симнав тик-ток апликација, да го најдам јузеров. Го отворив и дечково ми збори на друг јазик, нит па ова е сликан на некое видео во Скопје.
Сепак, на работа сум и не можам детално да го прегледам профилот. Ако не го мрзи некој, нека провери подетално.

Член од
5 март 2018
Мислења
16.654
Поени од реакции
18.909
Симнав тик-ток апликација, да го најдам јузеров. Го отворив и дечково ми збори на друг јазик, нит па ова е сликан на некое видео во Скопје.
Сепак, на работа сум и не можам детално да го прегледам профилот. Ако не го мрзи некој, нека провери подетално.
Па и претходното видео кое го постираа со онај алах акбар кај шо вика беше монтирано видео на тик ток ама нејќев да коментирам оти ќе ме линчуваа тука како ги бранам Албанците. :)

Член од
21 септември 2016
Мислења
831
Поени од реакции
1.136
Епа ај ако не да не јадеме за да не напраиме штета :D
На тој начин само се пролонгира целава ситуација што е до мене ја би се воздржала и би испазарила од локална продавница колку да го поминам викендов само за да заврши се ова побрзо али тоа до сите е не само до мене.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.831
Поени од реакции
40.269
Освен тоа видео во џамијата другото е класичен ТикТок цигаски кринџ.

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Ах, чим не имало на вести, сега еу и нато ќе помогнат
Можеа многу лесно а и требаше да помогнат тие авионите нивни што леткаа над нас пред некој ден...

Bitcoin

Член од
24 мај 2005
Мислења
5.530
Поени од реакции
13.903
Информации од луѓе на терен: Колони од Скопје до Охрид имало.... :)

И која е поентава таму карантин ама тој шо имат можност - слободно да му ја дувнит сегде по државава?

Барем на патаринине да имат зголемено присувство на полиција, мобилни екипи со термометри или шознам јас таму.. некаква превентивна мерка бе брад, било каква ексик веќе....

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.322
Поени од реакции
21.577
Па и претходното видео кое го постираа со онај алах акбар кај шо вика беше монтирано видео на тик ток ама нејќев да коментирам оти ќе ме линчуваа тука како ги бранам Албанците. :)
Кое е тоа видео што било монтирано?

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Информации од луѓе на терен: Колони од Скопје до Охрид имало.... :)
Епа тоа е проблемот бе Нукола, еве го Деспот вчера го постави прашањето ама толку брукастично се справуваат со ситуацијата одговорните, што веќе ништо не не' изненадува, напротив.

Прашања кои ме мачат:

Прибидејки полицискиот час стапува од утре вечер, дали полицијата и владата имаат план да ги затворат горе наведените градови т.е. да не дозволат нивно напуштање? Или утре поручек цело Скопје, Куманово, Тетово, Штип ќе бидат напуштени и ќе се распрснат сите по Охрид, Струга, Преспа, Дојран, Маврово, Берово.... Мислам која е поентата на 24 часа полициски час ако претходно им дозволиш на луѓето да излезат ?????

Член од
5 март 2018
Мислења
16.654
Поени од реакции
18.909
Па и за беља времето се погоди, ќе се накотат Охрид и Струга сега како вошки.
Арно Битола езеро шо немаме :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom