Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Јас едвај чекам, еден од моите омилени филмови, не го сакам ради Тони Монтана туку ради Мајами и режијата на Де Палма, перфекција. Ако доловат 50% од тоа среќен ќе сум.

Мое мислење е дека секое студио си има определено одреден процент за римејк филмови затоа што им носат сигурна заработка на стара слава. Лесни се за маркетинг и секогаш има фанови на стариот филм кои ќе сакаат да го видат и новиот. Квалитетот не им е воопшто битен, мислам дека не се ни обидуваат квалитативно да го достигнат стариот филм, доволно е да се сврти парата и филмот слободно може да оди во заборав.

Мое мислење е дека секое студио си има определено одреден процент за римејк филмови затоа што им носат сигурна заработка на стара слава. Лесни се за маркетинг и секогаш има фанови на стариот филм кои ќе сакаат да го видат и новиот. Квалитетот не им е воопшто битен, мислам дека не се ни обидуваат квалитативно да го достигнат стариот филм, доволно е да се сврти парата и филмот слободно може да оди во заборав.

Баш така. И независно од тоа дали е добар или лош римејкот, фановите ќе одат да го гледаат. И да е ѓубре, пак ќе го гледаат за да можат да кажат колку не чини. Нешто е гнило сега...
И „The Fly“ на Кроненберг и „The Thing“ на Карпентер беа римејк-филмови, ама снимани за некое друго време и за некоја друга публика.

Точно. Ама последниве години се појавија неколку римејкови кои ги надминаа оригиналите. И тоа, ете, во двата случаи на кои ми текнува: A Star is Born и Little Women, надминаа по неколку филма, зашто и двата се римејк на римејкот од римејкот. Слично ко сега Scarface. Who knows...

Точно. Ама последниве години се појавија неколку римејкови кои ги надминаа оригиналите. И тоа, ете, во двата случаи на кои ми текнува: A Star is Born и Little Women, надминаа по неколку филма, зашто и двата се римејк на римејкот од римејкот. Слично ко сега Scarface. Who knows...
И двата темпирани за Оскари. Секако дека можеш да направиш добри римејк филмови ако е целта да се брка нешто. Во најголем број на случаи кога се работи се работи за кеширање. Што помал влог и пресметана добивка.

Haha batec, Marvel, ova ona? A be glej indi filmovi, toa e vistinskata umetnost, a ne prodadeno za pari sve, eve da ti preporacam ja edno filmce epten dobro, nego aj se brzam nesto kafica mafica, otvaraat ova kladionive poleka, znaes kako e haha

1589778835886.png

дали била јапонска,кинеска или нигерска?ШТО Е БИТНО БЕ, мене ми е битно да ми брка работа впрочем и за тоа е намената.
морало да е јапонска,па на внатрешната единица нема да стои со големи букви MADE IN JAPAN па ќе ја гледаш секој ден и ќе ти доаѓа убаво на душата.
што се замарате со глупости.
сега технологијата е до толку усовршена да нема веќе големи разлики ко порано.
и на крај се знае колку може да извади топлина и ладење фреонот,се друго е губење време и влагање у филм

Си помешал Германско возило со Јапонско. 3
Se izmesal, od pusta zelba da kaze nesto sto ne e.
Автоматски споено мислење:

дали била јапонска,кинеска или нигерска?ШТО Е БИТНО БЕ, мене ми е битно да ми брка работа впрочем и за тоа е намената.
морало да е јапонска,па на внатрешната единица нема да стои со големи букви MADE IN JAPAN па ќе ја гледаш секој ден и ќе ти доаѓа убаво на душата.
што се замарате со глупости.
сега технологијата е до толку усовршена да нема веќе големи разлики ко порано.
и на крај се знае колку може да извади топлина и ладење фреонот,се друго е губење време и влагање у филм
Perfekno kazano, sekoja cest.

''Кога излегов од кино после Интерстелар не се осеќав исто како и кога влегов. Не знам како поедноставно да ти објаснам.''-Секој човек на планетата.

Џими дали пријателов твој го има прочитано текстов и што ти мислиш за уметноста коа ќе улета сеа со ''Депресивната носталгија на реципрочни животни структурни канџи поткрепени со биохемиска мисла на дегенерирање на живата во тебе ти дава чуство на симфониско лудило од прашини и честички со кое го наговестува со директно вбризгување на дегенерици со која ми ја превртува дијафрагмата и ми дава умствено бесознание но тоа не е се ми предизвикува и ректално крвавање како да е засадена во мене деструктивен бран на омраза но сите овие симптоми водат кон љубовта кон уметноста''-Јебеш ти савремени говор када морам да седим са речник пред компјутером да разумем шта прича овај човек Сашо гигов гиш неможе ни сам да се разбере од што е интелектуална шупелка.....and we have whatto from 2015 :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

ChillyAnimatedEuropeanpolecat-size_restricted.gif

Никогаш не верував дека ќе се доведам у ситуација да ми фалат мој стари мислења овде,и да посакувам да ја имам истата енергија и сега.Жими се читам,и си викам this kid is faking nuts,this kid have sweet balls,what a crazy times.Извинете ако си одавам значење,или ако е офтопик(што и е) ама детето ми фали,не дека го нема,а не е и дека го има,но како и да е добро се забавувал што впрочем,и е најбитното,па видете уште глуми лудило со интерпукциски знаци,можда и научил нешто низ годините.Се што си предвидив си се оствари во поглед на филмската програма.Памтам 2010 џаст а јунг кид,јунг панк,фул оф енерџи,спремен да рока,што и се случуваше,неговиот свет,филмовите,сериите,дочекување на изгревањето на сонцето,и кој знае ли кој по ред филм,епизода во раните утрински часови каде што ја испраќаше мајка му на работа во 06/07,а он го завршуваше денот,и прашања од типот што правиш толку касно навечер,па низ годините со реченици од типот аман со тие филмови.Да имаше хард дискиот душа ќе плачеше од мака,навистина,една огромна тонажа на разни студија,разни звуци,слики,колку и да звучи клише,колку и да се повторувам,дури и ако некогаш сум пишувал на ова тема,на нешто слично,дури и да сум досаден во моментов,да бидам и носталгичен серко ми се враќат тие „филмови“,да бил ватто сега како и во минатото,неговите филмски очиња ќе прегореа,капацитетот,времето,енергијата.Самата идеја на 512 изгледани филмови не дека сум јас во прашање,без разлика,било кој да е,но,и бидејќи си ја спомнав таа година,отидов,и на самата тема,и можев да се почствувам себеси,не дека ја сум во прашање(што и е така)но текстот,знам дека е тој пис оф шит ватто,и знам колку вложил,и знам дека бил искрен,и знам низ што се поминал,и знам дека очињата понекогаш му биле како на Том и Џери,кога Том ставаше чечкалици,или кога лепеше фластери,сум бил таму знам како е.Навистина ми фали тоа дете.До следното мое филмско плачење ќе поминат можда 1,2,5,10 години но тука сум си да си се присетам на себеси.Нарцисоидност нека трепка.

И тука некаде е крајот ја завршуваме годината со единствениот Кирк Дуглас.
Ова беше фантастична година 512 не е воопшто мала бројка не е наивна бројка многу време многу потрошени саати,доста месеци,доста години,различни годишни времиња,различни сценарија,различни актери,актерки,режисери,продуценти,буџети,различни жанрови никогаш незнаете каде филмски ќе се разбудите наредниот ден или наредните 2 часа еднаш сте во Северна дакота наредно што знаете е дека сте во Париз потоа патувате во Јужна кореја и постојано се наоѓате на различна локација со различни луѓе со различна тематика која ја носат во себе различна животна филозофија и приказна навстина ова беше супер година,но морам да бидам искрен и да ви кажам дека филмски се здебелив,се угојив се презаситив со филмови и мислам дека ова ќе е последната ваква година со волкава бројчаност иако ќе кажам пак беше супер да не испаднам контрадикторен во својте кажувања но на моменти се јавуваше ова"Да бидам искрен Бројчано сум уморен."' иако можеби во истиот тој ден и сум гледал пример 1-2-3 филма но навстина голем избор на филмови широк спектар ви кажувам доста перспективи и доста разноликост патување низ годините како да сум дел од about time или наведете некој друг филм со тиме травел ват со евер whatto добро се забавуваше но време е да започне диета,а таа ќе се појави во 2018 или пак не ќе видиме ќе се изјасниме во Мoviespotting 2018.
Момци и девојки последно што го имам е да ви посакам да имате убава 2018 година да бидете среќни,да го сакате животот да му се радувате ако имате време изгледајте некој филм бидејќи навистина имаме добра индустрија/

Во 2018година ќе никне ли доста оченкуваното дрво на животот а whatto?-Незнам.

MV5BNTgyNTQzMDEwNV5BMl5BanBnXkFtZTcwMTQxNjI4NA@@._V1_UY1200_CR67,0,630,1200_AL_.jpg

Никогаш не верував дека ќе се доведам у ситуација да ми фалат мој стари мислења овде,и да посакувам да ја имам истата енергија и сега.
*Од 2018 му е „старото мислење“.

Whatto, легендо :pos:

Eden od grevovite koi nema da mu gi prostam na ovoj podforum e toa sto me izmami da go izgledam filmot Guma ili Rubber, so pozitivnite ocenki(znaete koi ste).

Eden od grevovite koi nema da mu gi prostam na ovoj podforum e toa sto me izmami da go izgledam filmot Guma ili Rubber, so pozitivnite ocenki(znaete koi ste).
Се сеќавам дека најкратката рецензија за филм ми беше за Rubber и одеше нешто како: „Бреј ама се тркала гумава“. :)

Кратко видео кое објаснува зошто всушност Lion King не е плагијат на Kimba

Се сеќавам дека најкратката рецензија за филм ми беше за Rubber и одеше нешто како: „Бреј ама се тркала гумава“. :)
Ова ме потсети на најкратката рецензија во историјата на рецензиите за филмови oд страна на Леонард Мартин.
Стануваше збор за филмот Isn't it Romantic од 1948 , и рецензијата му беше ... No, толку.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom