Sto saka neka si sreduva, toa e nogovo isto kako sto I jas I ti plakame koga si sreduvame. A karantinot neka si go plati, zosto jas I ti da go hranime. Kako ke se hranel ako Ne bil vo karantini taka neka se hrani I vo karantini. Zosto da ne se zgrizi nekoj od tuka koj sega e vo zort a da se zgrizi nekoj koj pecalel vo stranstvo a Sega ne sakal tamu da plaka kirija?Тој ќе го преплати карантинот, дека планира да си ја среди куќата што ја доби како наследство. Парите планира да ги вложи во средување на куќата. Како и да ја вртиш работата, пак овде ќе ги остави...
Има една поговорка која гласи ОД ПРОСТИОТ И БУДАЛИОТ БЕГА!:Сајт коложег инфо со извор Fox News
Важи
Совршен пример какви написи да не се постираат на темава.
кај тие другите не важи ни празник, значи работат приватни фирми, нема карантин... ама пробљемот е што ги има секаде низ градот, како ќе се диференцира каде е карантин ???Ако не грешам петок не е државен празник, туку само на православните. Во тој случај не треба да биде вклучен во карантинот.
'Од пијаниот и будалиот бега' е изреката бе...Има една поговорка која гласи ОД ПРОСТИОТ И БУДАЛИОТ БЕГА!:
Fox News - Wikipedia
en.wikipedia.org
Испричавам се, нервиве ми се ортоми од полицискиот час, не паметам два дена по ред да не сум излегол надвор, ваљда коа сум бил бебе, и сега ете, поради Гаулајтерот на СЗО за РСМ, Хер Флик Вилипче, мајку им се мртву најебе шуваги пас.Што сум ти крив толку што си ми накурчен бе Муерте, па да ми влагаш клизачи
А да те прашам, си видел некој друг еволутивен процес во универзумот, па да ја споредиш нашата еволуција со него? Врв сме на тоа што го познаваш, и тоа е бесконечно многу субјективно... Но и да ги споредам ѕверствата што ги спомна во природата, далеку е тоа дека не гледаме слични такви ѕверства и кај човекот, дури некогаш и погнасни, што луѓе при свест ги тераат луѓето да патат... луѓето ги тера омраза, додека животните ги тера инстиктот ... а и ако видиш еволуција во цивилизациски контекст, доволно е да ми текне на војната во Сирија, па да се запрашам колку уствари сме еволуираме како цивилизација.
Добро де, не ти замерам.... Туку и јас би пошандрцал ако немам двор со којшто можам да се занимавам цел ден и да не ми е досадно.Испричавам се, нервиве ми се ортоми од полицискиот час, не паметам два дена по ред да не сум излегол надвор, ваљда коа сум бил бебе, и сега ете, поради Гаулајтерот на СЗО за РСМ, Хер Флик Вилипче, мајку им се мртву најебе шуваги пас.
Цивилизациите се циклични, историјата, иако делува дека тече линеарно, тоа не е случај, за што сведочи и денешниов светски срам во 2020 со вирусот.
Дури се најавува и петодневен непрекинат домашен притвор за велигден, не знам за тебе, тоа не би можел лично да го издржам, подобро апсаана, вирус, било што него домашен притвор во случај да не сум прекршил закон, пошто онака, им дувнало.
На словенците зарем им треба официјален полициски час, од Успињача па до блоковите со згради после Бежиград одевме пешки, не сретнавме жив човек за викенд буквално по цел пат а има бајаги одење, дно од народ.Во Словенија има најави дека и кога ќе завршат рестрикциите, social distancing ќе продолжи до крај на годината - маски, не повеќе од двајца во група итн.
A sto ako vo ovie momenti se zapusi toaletot?До понеделник ќе се удавиме и се испозаразиме од ѓубре. Сега треба да позајмам куче од комшиите за да фрлам ѓубре. бедно
Добро прашање за на пресA sto ako vo ovie momenti se zapusi toaletot?
сите мајстори за ВЦ се у Германија , сега ќе се вратат, ама треба да почекаш 14дена карантин...A sto ako vo ovie momenti se zapusi toaletot?
nezz dali e do mene samo ama ne go gledam prikazot... prati go pp ili probaj prikacu go pakГрафички приказ на разликата во бројот на заразени оваа сезона (кривата со црвена боја) во однос на ланската сезона (сината крива) и на просекот од претходната декада (кривата со испрекината линија), извор: ИЈЗ