Да ви пишам апдејт околу закажаните снимања за магнетна во 8ми Септември бидејќи прашував тука за инфо.
Денес ми се јавија да ме известат дека ми се откажува снимањето на магнетна резонанца во 8ми Септември, нема префрлање во друга болница туку едноставно ми го поништуваат терминот со објаснување дека додека трае пандемијата не може да се снимам. Немаше да сум толку изнервиран да живеевме во држава каде што може да дојдеш на ред за 2 недели, ама да чекаш со месеци термин за снимање и да ти го откажат тоталка, па да мора пак да се молам за специјалист, па тој да ми закаже пак за по 3 месеци термин, тибам и држава тибам и здравство. Џабе секој месец плаќаме здравствено кога пак ќе треба да одам да се насликам 250 евра на приватно за снимање и веројатно уште неколку пати по толку за останатото лекување.
Инаку со патешествиево сум пола година, прво чекав месец дена за во Јане Сандански специјалист, па таа ме прати само на рентген, па немаше кој да ми ги види резултатите оти била рентгенологот болна од грип цели 2 недели, си ги зедов сниките од рентгенот без извештај и недела дена барав специјалист во Јане Сандански и не најдов, па ми пукна филм сменив и матичен (општ лекар) и си платив преглед на специјалист на приватна клиника и одново на приватно снимање на рентген кај нив. Ги виде снимките од рентгенот и ај демек ми закажа снимање на магнетна на државно за пак да се вратам на нултиот чекор. Побрзо ќе скиниме конци од други болештини отколку овие од короната, тибам општеството мизерно.