Коронавирус (COVID-19)

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.063
Поени од реакции
11.248
Кој го ебе што плаќал, ќе ми се осмелува да живее и да користи пензија наместо да умре од солидарност кон државата. Јас мислам најдобро би било да се организираат гладијаторски игри со пензионери - штом дојдеш до пензија одма се бориш за живот, ем приходи од ТВ права и влезници ем ќе се олесни пензискиот фонд.
Абе живи ќе ги држиме дур може и не може за да може внуците да добиваат пензија за да одат по кафичи.

Кај смее да си го одживее своето на 80+ години, кај се видело тоа

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.445
Поени од реакции
11.366
Плаќал за ако му требало во текот на животот а не на крајот.
а кој ке пресуди на некој дека му се ближи крајот?
си играат богови а кога треба да се земат пари тогаш не викаат а ти имаш 60 ке скинеш не плаќај

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
23 август 2010
Мислења
39.432
Поени од реакции
114.098
Банките требаше да покажат солидарност и да дадат целосно одложување кај пензионерите без камати без потреба да одат во банка
Ај вака, ти имаш штеден влог и имаш 2% камата на сумата. Може банката да ти ја укине каматата за време на кризава, во ред е?

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.531
Поени од реакции
22.187
Vo Heinsberg, Germanija, mestoto koe imase mnogu slucaevo poradi karnevalot, ima prv rezultat od taze pocnato istrazuvanje. Kaj 15% od lugjeto e potvrdeno deka bile zarazeni so virusot. Tamu ima okolu 40.000 ziteli. 15% bi znacelo 6.000 lugje. Pozitivni rezultati pri oficijalno testiranje ima okolu 1.500 dosega. znaci 3 od 4 lugje valjda ne bile testirani a go imale virusot. Isto taka vazno e da se znae deka im samo 44 smrtni slucaevi, sto e mnogu ponisko od drugi mesta ama so ogled na toa sto vo Heinsberg poveke se testiralo se odkrieni pogolem broj zarazuvanja od drugi mesta. Se smeta deka pokraj oficijalnite brojki, realnata brojka na zarazeni e 5 do 10 pati povisoka. Vo Heinsberg ete 4 pati. Toa e ohrabruvacki posto bi znacelo, deka sepak golem del od lugjeto zarazuvanjeto go pominuvaat bez simptomi ili bez da setat i sto e isto vazno deka vo dosta znacitelen broj od naselenieto (vo ovoj primer 15%) se stvori imunitet.

Samo da prenesam informacija. Normalno deka virusot kaj sekogo poinaku deluva i moze kaj sekogo da dovede do smrt. Znaci bez da relativiram.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
sekade nekoj neslusha ,zatoa se sluchuva ova ....odamna me nema na forumot i sega koga se vkluchiv otvoriv na tema korona virus i se najdov na prvata strana se zaprepastiv koja mok ja ima forumot ...zamislete ziva enciklopedija na zbidnuvanja ...stoidata 20 januari 2020 g samo shto pochnala ovaa "igra" koga i vo vuhan ima samo 800 zarazeni ...od deneshen aspekt koga ke gi poglednesh rabotite ova e strava i uzhas ....za samo nepolni tri meseci se izmesti zivotot na planetata ...smrtni sluchai ,zarazeni ...brojki haos ....mora i pokraj site "muabeti" da svatime deka "neprijatelot e navistina opasen i nemoze da go relativizirame ....moze samo da se obiduvame na najrazlichni nachini da go pobedime ,no dali ke uspeeme samo od nas i nasheto odnesuvanje zavisi ...sedete doma

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Oд искуство, овие ваквите од типот на доџите сад, ништо не ми може, нека ме утепаат ако можат бла бла бла, први виткаат опаш ако некој всушност им дојде.
Автоматски споено мислење:

Инаку како тоа баш сите почнувале со работа во Словенија од 14ти?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Да ви пишам апдејт околу закажаните снимања за магнетна во 8ми Септември бидејќи прашував тука за инфо.

Денес ми се јавија да ме известат дека ми се откажува снимањето на магнетна резонанца во 8ми Септември, нема префрлање во друга болница туку едноставно ми го поништуваат терминот со објаснување дека додека трае пандемијата не може да се снимам. Немаше да сум толку изнервиран да живеевме во држава каде што може да дојдеш на ред за 2 недели, ама да чекаш со месеци термин за снимање и да ти го откажат тоталка, па да мора пак да се молам за специјалист, па тој да ми закаже пак за по 3 месеци термин, тибам и држава тибам и здравство. Џабе секој месец плаќаме здравствено кога пак ќе треба да одам да се насликам 250 евра на приватно за снимање и веројатно уште неколку пати по толку за останатото лекување.

Инаку со патешествиево сум пола година, прво чекав месец дена за во Јане Сандански специјалист, па таа ме прати само на рентген, па немаше кој да ми ги види резултатите оти била рентгенологот болна од грип цели 2 недели, си ги зедов сниките од рентгенот без извештај и недела дена барав специјалист во Јане Сандански и не најдов, па ми пукна филм сменив и матичен (општ лекар) и си платив преглед на специјалист на приватна клиника и одново на приватно снимање на рентген кај нив. Ги виде снимките од рентгенот и ај демек ми закажа снимање на магнетна на државно за пак да се вратам на нултиот чекор. Побрзо ќе скиниме конци од други болештини отколку овие од короната, тибам општеството мизерно.

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Да ви пишам апдејт околу закажаните снимања за магнетна во 8ми Септември бидејќи прашував тука за инфо.

Денес ми се јавија да ме известат дека ми се откажува снимањето на магнетна резонанца во 8ми Септември, нема префрлање во друга болница туку едноставно ми го поништуваат терминот со објаснување дека додека трае пандемијата не може да се снимам. Немаше да сум толку изнервиран да живеевме во држава каде што може да дојдеш на ред за 2 недели, ама да чекаш со месеци термин за снимање и да ти го откажат тоталка, па да мора пак да се молам за специјалист, па тој да ми закаже пак за по 3 месеци термин, тибам и држава тибам и здравство. Џабе секој месец плаќаме здравствено кога пак ќе треба да одам да се насликам 250 евра на приватно за снимање и веројатно уште неколку пати по толку за останатото лекување.

Инаку со патешествиево сум пола година, прво чекав месец дена за во Јане Сандански специјалист, па таа ме прати само на рентген, па немаше кој да ми ги види резултатите оти била рентгенологот болна од грип цели 2 недели, си ги зедов сниките од рентгенот без извештај и недела дена барав специјалист во Јане Сандански и не најдов, па ми пукна филм сменив и матичен (општ лекар) и си платив преглед на специјалист на приватна клиника и одново на приватно снимање на рентген кај нив. Ги виде снимките од рентгенот и ај демек ми закажа снимање на магнетна на државно за пак да се вратам на нултиот чекор. Побрзо ќе скиниме конци од други болештини отколку овие од короната, тибам општеството мизерно.
Или што би рекле одговорните од владејачката постава
"Се е под контрола, здравствениот систем има капацитет".

Член од
17 август 2011
Мислења
10.270
Поени од реакции
18.243
Или што би рекле одговорните од владејачката постава
"Се е под контрола, здравствениот систем има капацитет".
Не ми е јасно, имаат 50 хоспитализирани пациенти со корона. Не може цел здравствен систем да не функционира зашто е проптоварен од овие 50.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не ми е јасно, имаат 50 хоспитализирани пациенти со корона. Не може цел здравствен систем да не функционира зашто е проптоварен од овие 50.
Стравот е што ке идеш на кардио клиника, ама ако си со корона, ке заразиш сите што не са со корона.Тоест пренесуването на болеста от една клиника во друга, от един пациет внатре во болница на друг , тоа е опасно. Ке те лечат за Х па ке те заразат со корона.

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.063
Поени од реакции
11.248
Стравот е што ке идеш на кардио клиника, ама ако си со корона, ке заразиш сите што не са со корона.Тоест пренесуването на болеста от една клиника во друга, от един пациет внатре во болница на друг , тоа е опасно. Ке те лечат за Х па ке те заразат со корона.
Така де, нека умираат луѓето од недостапност на здравстениот систем за да ги заштитиме случајно да не закачат корона

Има логика

Член од
2 август 2011
Мислења
383
Поени од реакции
653
Нема оправдување тоа да не можеш да испиташ дали имаш сериозна болест

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Да сумира некој што се кажа на прес?

Kajgana Shop

На врв Bottom