Коронавирус (COVID-19)

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Na nekoj portal( mislam B92) pišuvaše deka tigarot ne e testiran na čovečki Covid test , što bi se svatilo deka takov virus si ima i kaj životnite, kako zaseben
Nekoj poupaten mozi da objasni podobro
Така е.Не е истиот вирус.Корона кај кучињата на пример има одамна,ама различна од оваа кај човекот

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Од другата недела во Данска се отвараат школите и градинките
Исто така и они многу порано воведоа мерки, кои се почитуваа, и сега имаат прилика да експериментираат со децата кои таму биле најимуни (се поклопува со тезата дека најновите модели на вакцината за туберкулоза помагаат против вирусов). Планираат да ги тестираат сите дечиња. И секако нема да почне од следна недела, туку од мај.

Цирка еден месец строги мерки е потребно да се намали курвата, така да ние би требало од почетокот на мај исто така да ги намалуваме мерките.

Член од
1 декември 2014
Мислења
2.311
Поени од реакции
4.577
Да не претерам, ама едно 10 години не сум имал ниту настинка, зимава два пати по 4-5 дена многу лошо се осеќам. И пред да се појави вирусот. Немам некое објаснуваење зошто, освен можда воздухот и тоа што живеев во незагаден град на море, па се вратив тука. И секој втор ден ко глава да ме боли, ладно ми е, ко прашина да сум голтал(а најмалкѕу имам контакт со прашина) . Дали е од проклетиве маски на работа не знам

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.333
„Јас веќе поднесов барање за да набавиме 400.000 брзи тестови, со кои за десетина минути се определува нивото на IGM антитела, кои први се јавуваат во 9-тиот ден по инфекцијата, па само тие што ќе имаат покачено ниво на IGM потоа да бидат тестирани со тестови за вирусот.“– кажа Данаиловски на онлајн-дискусијата со членовите на „Наука за сите“. ..

од друга страна, Филипче а и Спасовски кажуваат дека ќе се заразат 20-25000 луѓе....
малку нејасна ми е математиката за 400,000 тестови ??

Член од
17 јануари 2018
Мислења
124
Поени од реакции
111
Уште двајца починале во Куманово.
Бројката на починати днес е 5 лица.
Тукушто кажаа на МТВ
Страшно

Кај нас бројката на починати е иста со тие излекувани

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.277
Поени од реакции
15.397
Уште двајца починале во Куманово.
Бројката на починати днес е 5 лица.
Тукушто кажаа на МТВ
Страшно

Кај нас бројката на починати е иста со тие излекувани
Sitel pišuva i za eden od Kratovo

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Интересно, фризеров пред неполни два месеци бил главен на протести во Кочани против фабриката за хартија со изјава - Кашламе сите, децава во Козле ги носам, неподносливо е ова. Oh, the irony.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
965
Поени од реакции
1.574
Интересно, фризеров пред неполни два месеци бил главен на протести во Кочани против фабриката за хартија со изјава - Кашламе сите, децава во Козле ги носам, неподносливо е ова. Oh, the irony.
Не треба да се осудува, може трчал за леб ама ете, го потценил вирусот. Имаше еден убав текст на кајгана.ком за баш ли мене ќе ме фане. Јас сеуште одам на работа и верувајте ова мото го живеат 100% од луѓето со лоша интелигенција.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.589
Поени од реакции
6.330
Мене не ми е јасно какви се тие тестови од кој резултатите излегуваат по 7-10 дена? До тестовите ли е, персонал ли немаме доволно или има некоја друга причина?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Не треба да се осудува, може трчал за леб ама ете, го потценил вирусот. Имаше еден убав текст на кајгана.ком за баш ли мене ќе ме фане. Јас сеуште одам на работа и верувајте ова мото го живеат 100% од луѓето со лоша интелигенција.
Како бе да не се осудува, пуздер направил, којзнае и на колку други го пренесол неносејќи заштитна опрема. Ај што изигравал курнас атанас можел барем маска и ракавици да стави. Си ставам до пред 10тина дена слики на фб у стил лабаво на работа, еве ти брат „лабаво“, три деца ги остави.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.830
Поени од реакции
6.384
За Хрватска не знам, ама другиве ќе ги намалуваат мерките затоа што беа меѓу првите кои воведоа мерки и пред се, тие мерки се почитуваат.

И по насловите кои се појавија, сите мислат дека овие држави ќе ги тргнат сега. Не, Автстрија најави дека од 1 мај ќе отвораат помали дуќани и бизниси и дека од 15 мај ако се е во ред ќе се отвораат и другите места. Ние не сме ни стигнати со мерките онаму каде што Австрија беше на почетокот на март.

Кај нас НЕ СЕ ПОЧИТУВАА нашите мерки. Затоа дојдовме и до степен на 24часовен полициски час. Да ги почитувавме мерките од сам старт, немаше да има потреба.

И не се тука проблем фабриките, проблем се тетките и чичковците кои одат по гости, се маткарат секаде и не ни мислат да носат маски оти ќе им се расипе трајната шминка.

Кај нас у просек имаш по 100 луѓе дневн кои го прекршуваат полицискиот час. Значи луѓе кои свесно прават деликт. Што мислиш, колкукратно е поголем бројот на луѓе што не ги почитуваат мерките вон полициски час? Јас мислам дека едно 20х повеќе од овие што кршат полициски час.

Ете затоа е сега потребата за цел ден полициски час иако тоа директно ќе предизвика дополнителни гужви до крајот на оваа недела.

Зошто луѓето се егоистични дебили кои не почитуваат ништо.
Ти не можеш и помал полициски час да го спроведе правиш уште построг кој ништо повеќе отколку гужви во часовите кога можеш да се движиш нема да направи. Ајде ако затвараме скроз да затвараме или викендите израмни ги со останатите делови од неделата или само недела скроз затвори ја. Полицискиов час како што го имаме сега е катастрофа и само ќе направи повеќе штета него корист.

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
965
Поени од реакции
1.574
Како бе да не се осудува, пуздер направил, којзнае и на колку други го пренесол неносејќи заштитна опрема. Ај што изигравал курнас атанас можел барем маска и ракавици да стави.
Не знаев дека не носел маска.

Сега ќе ви кажам два разговори. Едниот со постар, другиот со простак.

Со постариот: Оти не носиш маска бе?
- Жан рече така.
Абе Жан е хирург кардиолог батали го, глеј го данаиловски.
- ама сзо рече да не сме носеле
абе тоа е за да не останат докторите без маски, гледај носи каква-таква и бегај од народ
- никој не носи шо ја ке носам, како сите турци така и асан

Со простакот: -Абе ја бев со еден од Италија шо се врати
Кога се врати?
-Пред 2 недели.
Кога седевте?
-Викендов у петокот
Знаеш дека може да е болен а уште да нема или воопшто да нема симптоми нели?
- Не е болен улав си ти.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.194
Поени од реакции
16.333
Ти не можеш и помал полициски час да го спроведе правиш уште построг кој ништо повеќе отколку гужви во часовите кога можеш да се движиш нема да направи. Ајде ако затвараме скроз да затвараме или викендите израмни ги со останатите делови од неделата или само недела скроз затвори ја. Полицискиов час како што го имаме сега е катастрофа и само ќе направи повеќе штета него корист.
не ми е јасно 48ч полициски час а Ѓубрето од зградите како ќе се носи во Контејнери, со ДРОНОВИ ???
наидува топло време, башка некој немаат ниту БАЛКОН !!
Сега колку е важно да го прошеташ кучето важно е и Ѓубрето да го исфрлиш !!

Coca Cola

Пашламарка
Член од
4 јануари 2009
Мислења
965
Поени од реакции
1.574
Абе простаци, вие со анти карантин став, кога ќе се разболам сакам да ме стават на кислород и да ме гледаат по 10 пати на ден, а не да има една сестра на 15 болни.

Шо не е јасно?

Kajgana Shop

На врв Bottom