Коронавирус (COVID-19)

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Тоа е проблемот, тоа се паушални и неодговорни тврдења на некои ликови, веќе имаме материјал од вирусот погоден за вакцинација пошто има оздравени, од каде сега излегоа 15 (!?) години, па и тие 18 месеци?
Би замолил ако може некој медицински поедуциран да објасни, ова мене ми е несфатливо, се знае што е вакцинација, веќе имаат и мртов и вирус во ослабена форма, што треба уште за да започне да се прави вакцина со мртов вирус па да се види дали делува, потоа со ослабена форма на истиот, што се овие цифри по 10-15 години?!
Претпоставувам знаеш хрватски, еве најнови информации за вакцината.

Значи во моментов сите фирми и лаборатории во светот работат како во воена состојба, тоа значи сите работат заеднички со поделба на трудот.

Вакво нешто во нормални околности нема, затоа требаат 10-15 години, но сега можно е да се стаса за 18 месеци, барем теоретски.

И се разбира ако вирусов го задржи ова темпо на мутирање, кое е прилично споро, но сепак еве во Виетнам веќе имаат две верзии, една азиска и една европска верзија како што ја нарекуваат.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Зема антикоагуланти ради густа крв,мора да зема терапија
Да, антикоагулантна терапија е синтромот. Терај кај Жан Митрев според мене :) еве @AlternativeF ако има некоја сугестија нека пише ама чим е антикоагулација во прашање мислам најдобро е таму.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Мора да има кардиолог за шема да му направи после анализата,
По резултатот ја праат колку знам.
Ај не сум медицинско лице, нека те советува друг, ама мислам дека ако му земат крв дома и ти ја пратат на мејл анализата, ќе можеш истата да ја форвардираш на хематологија, кардиологија, каде треба...
Колку јас знам, не треба физички да го гледа и да праи муабет со него.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.422
Поени од реакции
9.759
https://www.youtube.com/watch?v=HfdSXhNs4hs&t=1066s

generalno ignoriram vakvi videa, ama ova nekako ok mi ide,
ili pa pagjam psihicki so izolaciive.

vasko eftov - gostin mila aleckovic. klasicnite teorii na zagovor i koj profitira od virusot
si se prisutni, poentata mi e okolu toa sto go citira toj francuskiot doktor od marsej,
prethodno bese postiran tuka.
vika deka negovata strategija/kombinacija na lekovi e prifatena vo francija, amerika i rusija.

dali nekoj ima naideno na statija odkoga pocnaa vo francija eksperimentalno so toj metod,
koi se rezultatite/ishodite?

AlternativeF

госпожата од втори
Член од
1 мај 2006
Мислења
4.830
Поени од реакции
7.575
Да, антикоагулантна терапија е синтромот. Терај кај Жан Митрев според мене :) еве @AlternativeF ако има некоја сугестија нека пише ама чим е антикоагулација во прашање мислам најдобро е таму.
Му пишав пп на @Наќо Скопски ама еве и тука да пишам, моја препорака не само за ова конкретно туку и општо за сите ако има можност да се оди во некоја помала ординација или лабораторија. Што помалце контакт со големите болници каде низ ходниците поминуваат стотици луѓе во денот. Помаливе ординации работат со редуцирано работно време и многу помалце луѓе се меткаат низ нивните простории, што значи и до некаде поограничен е ризикот.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.431
Инаку никој не пиша, но во врска со тигарот од золошката, кој е позитивен на Корона, последните испитувања се дека вирусот тешко пробива кај кучињата, но лесно кај мачките.

Ова се некој прелиминарни испитувања, не е нешто потврдено, но сите што чуваат мачки треба да знаат.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Незнаев дека како народ сме толку high maintenance, потрошувачко општество, повеќе него американците.

Некои членови на форумов имаат опишано колку глупав и прост народ сме, јас за тоа немам живци.

Како бе сега сите сакаат да трчаат, вежбаат, шетаат низ паркови, или кафичите затворени па ај да не ни е досадно.

Тие се затворени со причина, ќе се влечкаме ради дебили со месеци.

Член од
17 јануари 2018
Мислења
124
Поени од реакции
111
Значи денес 3ца починати? Куманово, Тетово и Кочани?

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
Од другата недела во Данска се отвараат школите и градинките
А еве и од една друга страна.

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
worldometers nekako zaebavaat so statistikite. za francija nema vrska sto pise tamu i sto na wto i na drugi sajtovi na francuski

ima li razliki od makedonskite podatoci i od worldometers za makedonija?

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.057
Поени од реакции
11.230
А еве и од една друга страна.
Која друга страна?

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.274
Поени од реакции
15.396
Инаку никој не пиша, но во врска со тигарот од золошката, кој е позитивен на Корона, последните испитувања се дека вирусот тешко пробива кај кучињата, но лесно кај мачките.

Ова се некој прелиминарни испитувања, не е нешто потврдено, но сите што чуваат мачки треба да знаат.
Na nekoj portal( mislam B92) pišuvaše deka tigarot ne e testiran na čovečki Covid test , što bi se svatilo deka takov virus si ima i kaj životnite, kako zaseben
Nekoj poupaten mozi da objasni podobro

Kajgana Shop

На врв Bottom