- Член од
- 13 јули 2006
- Мислења
- 15.443
- Поени од реакции
- 18.431
Претпоставувам знаеш хрватски, еве најнови информации за вакцината.Тоа е проблемот, тоа се паушални и неодговорни тврдења на некои ликови, веќе имаме материјал од вирусот погоден за вакцинација пошто има оздравени, од каде сега излегоа 15 (!?) години, па и тие 18 месеци?
Би замолил ако може некој медицински поедуциран да објасни, ова мене ми е несфатливо, се знае што е вакцинација, веќе имаат и мртов и вирус во ослабена форма, што треба уште за да започне да се прави вакцина со мртов вирус па да се види дали делува, потоа со ослабена форма на истиот, што се овие цифри по 10-15 години?!
Cjepivo za COVID-19: što se radi?... hoće li ga biti… i kakvog?... i kada?
Preko dvadeset farmaceutskih giganata širom svijeta intenzivno radi na osmišljavanju i dizajniranju učinkovitog cjepiva protiv COVID-19, odnosno protiv uzročnika, koronavirusa SARS-CoV-2
www.bug.hr
Значи во моментов сите фирми и лаборатории во светот работат како во воена состојба, тоа значи сите работат заеднички со поделба на трудот.
Вакво нешто во нормални околности нема, затоа требаат 10-15 години, но сега можно е да се стаса за 18 месеци, барем теоретски.
И се разбира ако вирусов го задржи ова темпо на мутирање, кое е прилично споро, но сепак еве во Виетнам веќе имаат две верзии, една азиска и една европска верзија како што ја нарекуваат.