- Член од
- 23 август 2010
- Мислења
- 39.414
- Поени од реакции
- 113.992
Па ако немаме национален авиопревозник не значи дека не може одприлика да пресметаат колку ќе трае еден лет, сигурно разликата не е 12 часа. Вода да, ќе си обезбедиш сама, едно шишенце од 0.33 пошо патуваш од Загреб и не планираш 12 саати да чекаш.Стеф тие се ресурсите. Немаме национален авиопревозник, Виз се единствени кои се јавија на огласот. И како ќе кажат тие така ќе играме. Ако кажат одиме од Малта до Загреб па Скопје ќе го одбиеш ова и ќе бараш посебни летови? Стави се еве ти како организатор. Па да тргнам со агенција на пат од Скопје до Атина ќе се потрудам да си обезбедам сама вода, нема да чекам агенцијата да ми обезбеди. Некако како да не го сфаќате поимот на ограничени ресурси. И Виз се сигурно ограничени со персонал, тоа е тоа. Џабе имаат флота авиони, некој треба да се нафати да ги вози во овие услови.
Ако ги ставаат сами по соба за некој ќе нема место. Пак ќе кажам, тие се хотелите, толку се.
Мене па овој муабет ти шо го вртиш ми е многу глуп искрено. Нешо налик на угостителите кои сега бараат надомест од државата а во изминатите години се скапаа крадење, што со неиздавање фискални, што со непријавување вработени.
Како ќе нема место? Кој те излажал? Место ќе има, башка девојката кажа дека БРАЧЕН КРЕВЕТ е нон сенс. И е, верувај. Пак ќе ти кажам, се нафати државата на орото, сега нека го играат правилно. Не знам што глупо виде во мојата споредба искрено, ако може да појасниш зашо не те сфатив најдобро.
Маја
Јас те/ве сфаќам потполно за драмењето по социјални мрежи. Во право сте за повеќето, драма квинс у глобала, ама има и луѓе што стварно се ставени во ќош што се вика заради нечија негрижа или несовесност. Конкретно ајде за девојкава од Загреб, каде да пријави? Ете ги видела дека се пијанат, пријавила кај стјуардесите, ништо. Пред тоа кога чекале исто никој ништо не преземал, што да праи у ЦИА ли да пријави? Нормално дека преку социјални мрежи ќе се види највеќе и ќе може овие од горе да се уверат дека направиле грешка. Јас и ти за сметка од ЕВН нема потреба да драмиме затоа што не е заразна, ова е сосема друга ситуација.
Последно уредено: