Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
89667971_10157575167226549_8583267900813475840_o.jpg
Поготово ако се на tren, winstrol или anavar :ROFLMAO::rolleyes:

Има ли некој искуство со изработка на вратило за во стан, без да се монтира на врата директно во ѕид? Ми кажаа дека тоа е најдобро решение

Има ли некој искуство со изработка на вратило за во стан, без да се монтира на врата директно во ѕид? Ми кажаа дека тоа е најдобро решение
ke ostanis bez kasa na vrata ili bez vrata. jas imav i si ja ostetiv vratata.

Јас користам веќе со години кога неможам до теретана да одам вратило на рамката на вратата. Топ ме служи, башка и 40+ кг имам правено тренинзи и све е океј значи до 110 120 кг ми издржувало.

ke ostanis bez kasa na vrata ili bez vrata. jas imav i si ja ostetiv vratata.
Затоа е барам поинаква солуција, проблем е и со ѕидните затоа што ги подјадуваат циглите и малтерот и се проширува дупката каде е бушено. Реално згибови е најдобра вежба во овие услови кога не работат теретаните (јас кога работеа редовно ја вежбав)

Затоа е барам поинаква солуција, проблем е и со ѕидните затоа што ги подјадуваат циглите и малтерот и се проширува дупката каде е бушено. Реално згибови е најдобра вежба во овие услови кога не работат теретаните (јас кога работеа редовно ја вежбав)
Со типли ќе го вградиш убаво, јас додека живеев во куќа имав во визбата во ѕидот избушено и за вратило и за разбој (плус стомачни на истото правев), само убаво културно и со типли затегнати штрафовите. А на плочата горе може лесно да се стави на арматурата алка за боксерска вреќа (нормално си бара алат, бормашина, брусилица, апарат за заварување).

Vezbi da preporacate za raci, po konkretno da se izjasnam, ramo imam mnogu dobro oformeno i biceps t.e skoro cel goren del od rakata, a od laktoto pa nadolu mnogu mi e po slaba rakata posebno naj dolu kaj dlankata.. spas?

Vezbi da preporacate za raci, po konkretno da se izjasnam, ramo imam mnogu dobro oformeno i biceps t.e skoro cel goren del od rakata, a od laktoto pa nadolu mnogu mi e po slaba rakata posebno naj dolu kaj dlankata.. spas?
Најдолу кај дланката, тоа зглоб.

Mоже да се обидеш да правиш згибови на поширока шипка, или да правиш специјално вежби за подлактица, али претежно генетиката го диктира овој дел :)

Ако сака некој продавам тегови (пластични) како овие на сликата:
2х10кг
2х7.5кг
2х5кг
вкупно 45кг и шипка за нив.
не се оштетени воопшто, исклучиво од мене користени дома и тоа само кога правев пауза од теретана, ги имав купено од биди фит.
deset10-1200x1200.jpg

Attachments

• download.jpg
    download.jpg
    11,3 KB · Прегледи: 16
Ако сака некој продавам тегови (пластични) како овие на сликата:
2х10кг
2х7.5кг
2х5кг
Која е цената на плочките? Или за колку ги даваш сите заедно (45кг) без шипката?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom