Коронавирус (COVID-19)

Член од
5 март 2018
Мислења
16.543
Поени од реакции
18.797
Не се нормални, пишале дека Путин пуштил диви животни од зоолошки на улица, лавови и тигри за да седат дома луѓето.
Ке речев само тој е спасот кај нас ама ми текна дека лавојте се пред умирање, и личат на мачиња овенати

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не е овој истиов на корејците на кеј што им се издераваше короништа едни мрш од тука? Пошо некако на него личи.
Не е,ама се комшии

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Прегледај го приврзокот 239794

Извинете и мене ми се седи на кафе и после 21 часот ми се оди во кафана, прекинете да претерувате! :pos:
Незнам шо се дискутира веќе ова да се напраело-она да се напраело, кога над 50% народот во државата е благо ретардиран
Ако не се лажам, женава е на Ѓорѓи и Шенка дете, д-р/м-р нешто, општествено-политички активна и гласна. Трагично е што некој ќе го јаде, ама оваа најверојатно ќе се извлече дури и ако ја фатат како ја шета кучето, пошто е нели, „влијателна“.

Rigil

Tu te reconnaîtras
Член од
14 јуни 2015
Мислења
6.611
Поени од реакции
7.737

Германската канцеларка Ангела Меркел заврши во карантин, откако во петокот имала контакт со лекар позитивен на корона вирусот.
Владиниот портпарол Штефен Сијберт се огласи вечерва во Берлин.
Таа веднаш после денешниот одржан прес ќе оди во карантин.

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.064

Германската канцеларка Ангела Меркел заврши во карантин, откако во петокот имала контакт со лекар позитивен на корона вирусот.
Владиниот портпарол Штефен Сијберт се огласи вечерва во Берлин.
Таа веднаш после денешниот одржан прес ќе оди во карантин.
Само што ставив и јас линк, па го избришав да не дуплираме :)

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.296
Поени од реакции
13.176
само што си помислив дека ете,ќе гласам по прв пат на избори оваа годинаи тоа против власта.Ете.
Што Вмро,што Левица,се утепаа од спинување и ширење лажни вести.
Абре ако не можете да помогнете,барем не одмагајте со вашите досетки,остај те нека помине.Па бесете ги...
Јас му верувам на Филипче...но сепак
мора построго,мора порадикално....

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.363
Сега некој да каже периодот на инкубација 14дена ли е одкако ќе се разболи? Или различно е? Овие што се заболени кога би требало да се излечат ?
Ние во кој стадиум сме на почеток средина или?
... од прв ден кога влегува вирусот во организмот настапува време на инкубација (вирусот се размножува, ама нашиот имунолошки систем не го препознава, зашто вирусот не реагира „мирен е“ само се размножува, после 12-14 дена завршува инкубацијата, вирусот тогаш се покажува како патоген и телото го препознава и создава рапидно антитела IgM со што се покачува телесната температура како имунолошка реакција на нашето тело за да го уништи вирусот) , најчесто вирусот го напаѓа респираторниот тракт на што се надоврзува сега бактериска инфекција со што МОРА да се зема вече антибиотса терапија!
... време на тие што се на антибиотска терапија во изолација со покачена температура 38,5 С максимум 7 дена треба да се „победи“ бактеријата, а вирусот да ослабне и ако организмот има добар имунитет и создадена антитела IgM која се изборила со вирусот веќе 8 ден треба да има подобрување и пад на температурата и создавање на антитела IgG која треба да го докрајчи вирусот и да остане во крвта некој период ако има повторно инфекција со коронавирус, но тоа трае сосема кратко затоа има пациенти што пак се заразиле по оздравување со коронавирус КОВИД19!

Последно уредено:

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Незнам во видеото не му се гледа лицето...
Знам ама некој пушти скриншот од негов профил на инстаграм. Ако ја најдам сликата ќе ја постирам, незнам само ми заличија.

ЕДИТ

Не е он, ама личи на него.

аааб.jpg

Последно уредено:
Член од
25 септември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
250
Загрозува со тоа што се враќа и не се изолира, никој не вика да не се врати, туку да не рашетува по гости, кафиња, шопинг првите 2 недели откако ќе се врати.
А тие што во меѓувреме во ек на пандемија решија да тераат екскурзии во жаришта со Корона кај да ги носиме?
Кај мене у маало си доаѓа жена од германија полиција 5 часа ја бара дома неа ја нема отишла на шопинг, си доаѓа еден од маало и место дома оди кај комшијата да му стаил кафе и овој со метлата по глава и му викнал полиција во моментов и двајцата ги чува полиција.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.425
Поени од реакции
9.759
До кардиометаболичката состојба е, таа е клучен аспект.
moze malku da poobjasnis sto tocno e toa?
i kakva e povrzanosta so godinite i dali nekoj ima drugi bolesti, kon ishod od bolesta?
ima mnogu spekulacii a malku potvrdeni info za ova.

Член од
20 јануари 2019
Мислења
32
Поени од реакции
55
Вистина ли е дека вирусот слабее кога се префрла од организам на организам, пример ако еден зарази друг, а тој другиот трет, кај третиот веќе е ослабнат.
Епа ај размисли малку и кажи ти шо мислиш ослабнува ли? Првиот заразен е во Кина пред неколку месеци. Значи додека дојде кај нас поминал илјадници илјадници луѓе. Ако ослабнуваше зошо умре женава у Куманово? Или ти кого го сметаш за прв заразен, Цаца?

Sent from my ANE-LX1 using Tapatalk

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.523
Поени од реакции
37.363
Јас му верувам на Филипче...но сепак мора построго,мора порадикално....
...и јас ќе му верувам ако образложи што со респираторните апарати блокирани во Бразил, спомна, туц муц, се повлече и толку, што со тие како донација од Кина, ги одби ли, каде се ? :toe:

Член од
17 август 2011
Мислења
10.265
Поени од реакции
18.226
Иначе, каква катастрофа ќе биде ако ја усвојат меркава за минималец на цела администрација. Знам дека на најголем дел од нас таа администрација ни е болна тема, пренатрупана, партиски ботови што ништо не работат, ама во ваква сериозна криза, кога цените на секој производ идат нагоре, ти да ставиш 2-300000 луѓе, од кои најголем дел се сиромашни, на минимални 14500 месечно, е погубно. Па само за сметки одат по 6000-8000 денари месечно, а каде е храна, средства за хигиена и слично. Во нормална ситуација со 30000 едвај се прогурува месец, а не во ваква ситуација кога се е поскапо. Лесно му е на Зоки, Мицко и остала багра министри, пратеници, директорчиња, ради некоја лажна солидарност да ги намалат нивните плати, а сите имаат приватни бизниси со кои го осакатија народов, го доведоа на просјачки стап во задњиве 30 години. Ќе го помагале приватниот сектор. Кој прватен сектор бе, вашите фирми, приватизирани за џабе, во кои народот работи за минималец? И во ваква криза гледаат да ја покрадат државата. Сакаш мерки, ќе зимаш од олигарсите ко Минчо, Орце, Чифлиганец, Вице, Мукаетов и слични кој на маката на овој народ направија милијарди.
Не ви се фаќа крајот. Сакате полициски час, затварање на фабрики чуда, целото тоа на штета на приватниот сектор. Од каде мислиш дека се полни буџетот за тие плати да се исплатат?
Јасно ти е дека не можеш од магла нешто да напраиш. Ако немаш продуктивност во државата последиците ќе ги трпат сите порано или покасно.

Kajgana Shop

На врв Bottom