Syn
https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
- Член од
- 23 декември 2007
- Мислења
- 30.644
- Поени од реакции
- 48.906
Последно уредено:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не може така да кажеш сите дека се ретарди (освен тие што се) ... јас плаќам по интернет сметки со години веќе, и имам одредена сума пари на трансакциска што е поврзана со картичка, ама другите пари ми се на книшка на пример ...Каде реков дека во Дебар е сјајно?напротив, секоја ви чест таму.
Реков само дека е банкингот нема шанси да падне а ако има уште ретарди да чекаат пари од шалтер да вадат или па им е тешко да си посакаат среќна нова 2020 и да се запознаат со е - фактура... Комшика ми на 73 плаќа сметки онлајн.
Не вели дека немаат капацитет, туку дека не можат сите потенцијално заразени да ги најдат, а и дека нема да тестираат, бидејќи секако нема поента затоа што лек нема за тој вирус.Reddit - Dive into anything
www.reddit.com
Словенија се откажува од тестирање и отворени признава дека нема капацитет за да се справи.Така да секој коментар за нашите капацитети е сувишен и цела битка е префлена на разумот и свеста на народот.
Што се случува таму? Карантин, тоа е тоа, без преувеличување.carice, sve so moze da se otkaze so e pricina za covek da izlezi od doma neka se otkaze, ja sum od debar, i veruvaj, nesakas da znaes so se slucuva tuka...
Инаку, да. Супер е чоек да работи со онлајн банкарство и картици, ама со стариве оди објасни се.
Зависи. Имаш овде еден уникатен прекрасен народ, на кој гледаме деновиве колку му е свеста. Имаш неколку поста погоре, добри примери.Испадна дека запдна Европа се далеку пооперисани во мозоците од балканциве.Барем гледајки го бројот на новоинфицирани испага дека на балканов живее посвесен народ.
...за ваков потфат треба да се располага со добар кадар од областа на генетиката ...имунолози...итн , не е тоа само механички давање трансфузија, треба да се знае точно време кога со следење на пациентот, мислам дека не сме спремни ниту да примениме туѓи искуства, барем така мене ми се чини!ako e ispravno ova zosto togas ne se primenuva nikoj do sega ne spomnal
Sent from my A5_Pro using Tapatalk
...искрено да ти кажам групата на нестероидни антиинфламаторни лекови -НСАИЛ лично ич не ги сакам, ептен како неопходна терапија до 5 дена и толку, а посебно ибупрофенот (дури има педијатриска форма), кај нас „не е дојдена“ таа препорака на минимално користење на истите, ама има случаеви на мозочен инсулт кај млада популација прашувајќи како што се однесувале, увидов дека биле третирани со ибупрофен со месеци како аналгетик против болки од гихт, реума, настинка ...итн, да не пишувам други исксутва да не сум офтопик на темава, така да се сложувам да се применува во таа фебрилна фаза на вирусна инфекција инфузија од парацетамол, а орално пуферизиран аспирин- Андол!Еве нешто релевантно, @bijons
The country’s health minister, Olivier Véran, who is a qualified doctor and neurologist, tweeted on Saturday: “The taking of anti-inflammatories [ibuprofen, cortisone … ] could be a factor in aggravating the infection. In case of fever, take paracetamol. If you are already taking anti-inflammatory drugs, ask your doctor’s advice.”
Земајте Парацетамол за температура, а не Ибопруфен ако имате Корона.
Англија и Скандинавија се на тешки дроги.
Еве ви линк ако сакате се да преведете:
На кратко, стратегијата е што повеќе да се заразат за да се изгради колективен имунитет ама да не биде во исто време за да не доживее колапс здравствениот систем.
Они едноставно веруваат дека со сите овие мерки прогресот ќе оди малку побавно ама дека до есента 60% од населението мора да го фати. Затоа и не планираат да затвараат школи и порадикални мерки.
Мислат на нас, сакаат да не ојачат. Богами и нервно.![]()