Dani
1 + 1 = 10
- Член од
- 22 јуни 2010
- Мислења
- 24.458
- Поени од реакции
- 58.857
Странци се веројатно, види во коментар на твитот има скриншотови.
Слајс нели е македонска фирма? Не знам нив колку ги посетуваат странци.
Од моја фирма не се важно
Странци се веројатно, види во коментар на твитот има скриншотови.
Вака ти треба една подолга игла. И ја пикаш низ носна празнина, и стигаш до фроналниот дел од мозок и брцаш лево десно, кружно движење, и упс имаш ваков случај.Добро, што им е?
Стварно.
Како не можат барем минијатурна рационална искра у себе да имаат?
Имаат политика на комуникација на англиски и кога се на пауза -. - и тоа е се што треба да знаеш за нив.Странци се веројатно, види во коментар на твитот има скриншотови.
Слајс нели е македонска фирма? Не знам нив колку ги посетуваат странци.
1. Да според тоа што е на нетАј две лаички прашања, можда се глупи али морам:
1. Дали може да се прележи корона без притоа да бидеш свесен за истата? Тука пред се мислам на тоа да не те опфатат сите симтоми, пример само да киваш цело време.
2. Како човек што не патувал периодов нигде и што официјално немал контакт со некој од критичните подрачја може да знае дали е болен од корона? Или треба да се дојде до крајна фаза? Јасно ми е дека немаме премногу ресурси за да испитаме многу луѓе, ама чисто ме занима.
Конкретно за себе зборам, работам во банка, имам контакт со илјадници банкноти и клиенти секојдневно, а сеа за сеа само кивам чат пат. Али да напоменам, ова со кивавицава ми трае бар 2 месеци сигурно, а до неодамна имав и големо чешање на очите, секако на алергиска база. 99 посто кивањето ми е на алергиска база зашо немам ни температура, нит ме боли грло, нит нешто трето, ама онака чисто ме занима за горенаведените две прашања.
Би ги шамарала сите од еден до последен, многу ме нервира кога ќе ги видам на пауза како дробат на англиски ебати мисирите. Најфилм луѓе од цела зградаСлајс е. Го знам тим лидерот.
Колку што прочитав и колку што знам, можеш да прележиш а да не си свесен, зошто ги немаш сите симптоми. Ова мислам дека зависи од јачината на организмот. Сепак, не ми е потврдено, така имам прочитано на нет, што не значи и дека е точно.Ај две лаички прашања, можда се глупи али морам:
1. Дали може да се прележи корона без притоа да бидеш свесен за истата? Тука пред се мислам на тоа да не те опфатат сите симтоми, пример само да киваш цело време.
2. Како човек што не патувал периодов нигде и што официјално немал контакт со некој од критичните подрачја може да знае дали е болен од корона? Или треба да се дојде до крајна фаза? Јасно ми е дека немаме премногу ресурси за да испитаме многу луѓе, ама чисто ме занима.
Конкретно за себе зборам, работам во банка, имам контакт со илјадници банкноти и клиенти секојдневно, а сеа за сеа само кивам чат пат. Али да напоменам, ова со кивавицава ми трае бар 2 месеци сигурно, а до неодамна имав и големо чешање на очите, секако на алергиска база. 99 посто кивањето ми е на алергиска база зашо немам ни температура, нит ме боли грло, нит нешто трето, ама онака чисто ме занима за горенаведените две прашања.
Кивам два три пати дневно, а некој ден и почесто и чат пат нос ми е затнат и тече поретко.Ај две лаички прашања, можда се глупи али морам:
1. Ако ти пука имунитет можда е можно. Мада не. Пост вирусот имаш трајно оштетување на белодробието. Да не постирам слики ќе ви се згади.Ај две лаички прашања, можда се глупи али морам:
Imame i maski i rakavici ama jas ne gi nosam (ok malce idiotski ama ke pojasnam). Maska ne nosam zaso imam golemo staklo pred mene taka da kivanje i kaslanje sum gore dole zastiten da kazam. Rakavici ne nosam zaso ne mozam so pari da rabotam. Apsolutno posle sekoe fakjanje pari dezinficiram race so antibakteriski gel i oddrzuvam higiena na najvisoko mozno nivo. Plus od maskite znae da mi se isfrli liceto pa zatoa gi izbegnuvam.1. Ако ти пука имунитет можда е можно. Мада не. Пост вирусот имаш трајно оштетување на белодробието. Да не постирам слики ќе ви се згади.
2. Ако киваш секој ден од алергија е океј ај. Ама ако ти дојде од нигде никаде, не си вдишал, или конзумирал алерген, не е алергиска реакција. Зависи на што си алергичен.
Е сеа пошто кажа дека работиш во банка, прапање имате заштита, ракавици, маски, одела?
Пари секој фаќа, а вирусов опстојува во таква климатизирана просторија прилично долго.
Југославија сузби епидемија на вариола вера у седумдести. Веруј, неќеш да знаеш што е вариола вера.18 милиона ги построи и ги вакцинираше, прати армија на Косово да изолира жариште. СЗО честиташе и го окарактеризира како неверојатен потфат сето тоа.На фејсбук очите си ги извадија во коментари кој да седел дома а кој да шетал вие за свест прајте муабет.
Една пиши "а зошто ние младите да седиме дома,нека седат старите и ранливите нас остајте не да живееме нормално"
Друга пиши, "себично е за сметка на старите ние младите дома да седиме"
Ела докажи му дека тие мерки се за доброто на СИТЕ и за да се спречи поголемо ширење.
Една пак споредба прај од Шпанскиот грип колку починале, немало простор за пандемија ...
Исто како еден член кога спореди од сообраќајки колку умирале и од маларија па никому ништо.
Изгледа сите бегале од часој по биологија
1. Да, може. Најголем број пациенти, преку 80%, имаат благи симптоми и никогаш не се тестираниАј две лаички прашања, можда се глупи али морам:
Ne mi spomnuvaj koeficienti, oti ako recam deka 1.05 e koeficient da ne fatam korona togas garant ke fatam, e do tolku sum los u kladenje.Кивам два три пати дневно, а некој ден и почесто и чат пат нос ми е затнат и тече поретко.
Од кај февруари некој, кога почнаа да пуштаат полен иглолисните.
Чешање нос и очи исто чат пат.
Комбинација алергиски период и синуси. Секоја година вака.
Ако ти се погоди настинка, ти се појачува.
Работиш со пари, можеш да дојдеш у контакт со некој вирус комотно и да настинеш. Тоа додатно.
Не можам да ти гарантирам ни на тебе, ни на никој дали ти е корона или не, али ја би стаил 1,10 дека не ти е. Нормално, не би се кладел и баш заради тоа, многу е мал коефициентот.