Коронавирус (COVID-19)

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.458
Поени од реакции
58.857
Во Синерџи е , во Биен.. Ова ако не се баграна од Slice...

Препознавате ли некој? @the_kop @Dani
Странци се веројатно, види во коментар на твитот има скриншотови.
Слајс нели е македонска фирма? Не знам нив колку ги посетуваат странци.

Од моја фирма не се важно :D

Член од
5 март 2018
Мислења
16.511
Поени од реакции
18.776
На фејсбук очите си ги извадија во коментари кој да седел дома а кој да шетал вие за свест прајте муабет.
Една пиши "а зошто ние младите да седиме дома,нека седат старите и ранливите нас остајте не да живееме нормално"
Друга пиши, "себично е за сметка на старите ние младите дома да седиме"
Ела докажи му дека тие мерки се за доброто на СИТЕ и за да се спречи поголемо ширење.
Една пак споредба прај од Шпанскиот грип колку починале, немало простор за пандемија ...
Исто како еден член кога спореди од сообраќајки колку умирале и од маларија па никому ништо.
Изгледа сите бегале од часој по биологија :)

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484
Добро, што им е?
Стварно.
Како не можат барем минијатурна рационална искра у себе да имаат?
Вака ти треба една подолга игла. И ја пикаш низ носна празнина, и стигаш до фроналниот дел од мозок и брцаш лево десно, кружно движење, и упс имаш ваков случај.

Урук-хаи, зомби, имотеп, орки, је.. ги политичка лоботомија.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Странци се веројатно, види во коментар на твитот има скриншотови.
Слајс нели е македонска фирма? Не знам нив колку ги посетуваат странци.
Имаат политика на комуникација на англиски и кога се на пауза -. - и тоа е се што треба да знаеш за нив.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.163
Поени од реакции
10.128
Во Синерџи е , во Биен.. Ова ако не се баграна од Slice...

Препознавате ли некој? @the_kop @Dani

99,99% се некои од Слајс, само тие вработуваат вакви чудни фаци од цела зграда.
Слајс е. Го знам тим лидерот.

Член од
26 декември 2019
Мислења
85
Поени од реакции
279
Ај две лаички прашања, можда се глупи али морам:
1. Дали може да се прележи корона без притоа да бидеш свесен за истата? Тука пред се мислам на тоа да не те опфатат сите симтоми, пример само да киваш цело време.
2. Како човек што не патувал периодов нигде и што официјално немал контакт со некој од критичните подрачја може да знае дали е болен од корона? Или треба да се дојде до крајна фаза? Јасно ми е дека немаме премногу ресурси за да испитаме многу луѓе, ама чисто ме занима.

Конкретно за себе зборам, работам во банка, имам контакт со илјадници банкноти и клиенти секојдневно, а сеа за сеа само кивам чат пат. Али да напоменам, ова со кивавицава ми трае бар 2 месеци сигурно, а до неодамна имав и големо чешање на очите, секако на алергиска база. 99 посто кивањето ми е на алергиска база зашо немам ни температура, нит ме боли грло, нит нешто трето, ама онака чисто ме занима за горенаведените две прашања.
1. Да според тоа што е на нет
2. Веќе да ти кажам не се знае колку е распространето (посебно во СК и Западниот дел) така да би кажал можеби - да

Како совет за работата чисто да ти спомнам миенење/дезинфекција на раце ,ракавици , ако можеш и маска , држи дистанца , и ако имаш наочари обавезно со топла вода - или помини ги со тие алкохолните марамчиња што се.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Слајс е. Го знам тим лидерот.
Би ги шамарала сите од еден до последен, многу ме нервира кога ќе ги видам на пауза како дробат на англиски ебати мисирите. Најфилм луѓе од цела зграда

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
1. Дали може да се прележи корона без притоа да бидеш свесен за истата? Тука пред се мислам на тоа да не те опфатат сите симтоми, пример само да киваш цело време.
2. Како човек што не патувал периодов нигде и што официјално немал контакт со некој од критичните подрачја може да знае дали е болен од корона? Или треба да се дојде до крајна фаза? Јасно ми е дека немаме премногу ресурси за да испитаме многу луѓе, ама чисто ме занима.

Конкретно за себе зборам, работам во банка, имам контакт со илјадници банкноти и клиенти секојдневно, а сеа за сеа само кивам чат пат. Али да напоменам, ова со кивавицава ми трае бар 2 месеци сигурно, а до неодамна имав и големо чешање на очите, секако на алергиска база. 99 посто кивањето ми е на алергиска база зашо немам ни температура, нит ме боли грло, нит нешто трето, ама онака чисто ме занима за горенаведените две прашања.
Колку што прочитав и колку што знам, можеш да прележиш а да не си свесен, зошто ги немаш сите симптоми. Ова мислам дека зависи од јачината на организмот. Сепак, не ми е потврдено, така имам прочитано на нет, што не значи и дека е точно.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450

Кивам два три пати дневно, а некој ден и почесто и чат пат нос ми е затнат и тече поретко.
Од кај февруари некој, кога почнаа да пуштаат полен иглолисните.
Чешање нос и очи исто чат пат.

Комбинација алергиски период и синуси. Секоја година вака.
Ако ти се погоди настинка, ти се појачува.

Работиш со пари, можеш да дојдеш у контакт со некој вирус комотно и да настинеш. Тоа додатно.

Не можам да ти гарантирам ни на тебе, ни на никој дали ти е корона или не, али ја би стаил 1,10 дека не ти е. Нормално, не би се кладел и баш заради тоа, многу е мал коефициентот.

Annik Honoré

In Floyd I trust!
Член од
29 септември 2014
Мислења
538
Поени од реакции
1.484

1. Ако ти пука имунитет можда е можно. Мада не. Пост вирусот имаш трајно оштетување на белодробието. Да не постирам слики ќе ви се згади.

2. Ако киваш секој ден од алергија е океј ај. Ама ако ти дојде од нигде никаде, не си вдишал, или конзумирал алерген, не е алергиска реакција. Зависи на што си алергичен.

Е сеа пошто кажа дека работиш во банка, прашање имате заштита, ракавици, маски, одела?
Пари секој фаќа, а вирусов опстојува во таква климатизирана просторија прилично долго.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.937
1. Ако ти пука имунитет можда е можно. Мада не. Пост вирусот имаш трајно оштетување на белодробието. Да не постирам слики ќе ви се згади.

2. Ако киваш секој ден од алергија е океј ај. Ама ако ти дојде од нигде никаде, не си вдишал, или конзумирал алерген, не е алергиска реакција. Зависи на што си алергичен.

Е сеа пошто кажа дека работиш во банка, прапање имате заштита, ракавици, маски, одела?
Пари секој фаќа, а вирусов опстојува во таква климатизирана просторија прилично долго.
Imame i maski i rakavici ama jas ne gi nosam (ok malce idiotski ama ke pojasnam). Maska ne nosam zaso imam golemo staklo pred mene taka da kivanje i kaslanje sum gore dole zastiten da kazam. Rakavici ne nosam zaso ne mozam so pari da rabotam. Apsolutno posle sekoe fakjanje pari dezinficiram race so antibakteriski gel i oddrzuvam higiena na najvisoko mozno nivo. Plus od maskite znae da mi se isfrli liceto pa zatoa gi izbegnuvam.

Inace ova me interesirase onaka informativno, namerno svojot primer go posociv. Malce e nefer da ne moze sekoj odma da se ispita ali ne se krivi ni vlastite, ednostavno nov e virusot i nema dovolno merki i kapaciteti za da se zadovolat site gragjani.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
На фејсбук очите си ги извадија во коментари кој да седел дома а кој да шетал вие за свест прајте муабет.
Една пиши "а зошто ние младите да седиме дома,нека седат старите и ранливите нас остајте не да живееме нормално"
Друга пиши, "себично е за сметка на старите ние младите дома да седиме"
Ела докажи му дека тие мерки се за доброто на СИТЕ и за да се спречи поголемо ширење.
Една пак споредба прај од Шпанскиот грип колку починале, немало простор за пандемија ...
Исто како еден член кога спореди од сообраќајки колку умирале и од маларија па никому ништо.
Изгледа сите бегале од часој по биологија :)
Југославија сузби епидемија на вариола вера у седумдести. Веруј, неќеш да знаеш што е вариола вера.18 милиона ги построи и ги вакцинираше, прати армија на Косово да изолира жариште. СЗО честиташе и го окарактеризира како неверојатен потфат сето тоа.

Баш би сакал овие со ваков мајнд-сет у тоа време да живееја. У ствари, ваљда и немаше многу да живеат. Не од болеста, оловни бонбони ќе добиеа за десерт, веројатно.

Член од
17 октомври 2017
Мислења
855
Поени од реакции
1.471

1. Да, може. Најголем број пациенти, преку 80%, имаат благи симптоми и никогаш не се тестирани
2. Све додека не почнат да се јавуваат случаи со внатрешна трансмисија, не би требало да се грижиш. Досега колку знам сите случаи се увезени, те се заразиле во странство

Симптомите на Ковид-19 се температура, грлоболка и кашлање. И не трае повеќе од 10-14 дена. Ова твоево повеќе личи на алергија.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.401
Поени од реакции
113.937
Кивам два три пати дневно, а некој ден и почесто и чат пат нос ми е затнат и тече поретко.
Од кај февруари некој, кога почнаа да пуштаат полен иглолисните.
Чешање нос и очи исто чат пат.

Комбинација алергиски период и синуси. Секоја година вака.
Ако ти се погоди настинка, ти се појачува.

Работиш со пари, можеш да дојдеш у контакт со некој вирус комотно и да настинеш. Тоа додатно.

Не можам да ти гарантирам ни на тебе, ни на никој дали ти е корона или не, али ја би стаил 1,10 дека не ти е. Нормално, не би се кладел и баш заради тоа, многу е мал коефициентот.
Ne mi spomnuvaj koeficienti, oti ako recam deka 1.05 e koeficient da ne fatam korona togas garant ke fatam, e do tolku sum los u kladenje. :D

Sala na strana poprilicno sum siguren deka si e starata alergija ali nikad ne se znae so ogled na diveenjeto na virusot. Ke gledam periodov osven na rabota da ne odam nigde pa ako ne daj boze pokazam i drugi simptomi ke ostanam doma vo izolacija, bitno da ne doagjam vo kontakt so lugje bez potreba.

Kajgana Shop

На врв Bottom