Македонска берза

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.763
Поени од реакции
6.553
Blizzard гледам навива да паѓаат акциите за да купел на ефтино ...

Па пишал пред месец дена ви кажав ке паднат вака така .. па да не бше Корона немаше вака да паднат и сам е свесен ..

Никаде во свет не се навива да паѓаат акциите само кај нас некој се радува ..

Не го напаѓам има среќа што му се појави Корона па можеби ке си купи на поефтино , јас секако не паничам и не продавам берза е ова некогаш има и вакви ситуации ..

Член од
1 февруари 2016
Мислења
293
Поени од реакции
240
Нешто смрдит од Трамп.
Мислам немат забрана од Англија?
Точно, смрдит на подмолна игра. Го користи моментот со вирусот да ја дотолчи ЕУ, а аминот за Британија е очекуван, таа е веќе како сојузна држава на Сад. Очекувам уште нечесни, но сосема легитимни потези за финансиско слабеење на ЕУ, и нејзина зависност од САД

Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
Бај д веј, кој беше царот кој промовираше купување Етириум тука? Како е состојбата кај него ако може да ни каже?

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
И пукна...не дека сум во плус ама само -3/100 е успех

Член од
16 август 2017
Мислења
412
Поени од реакции
1.067
Браво за Боле што купил и продал сосиете со ќар, а нема браво што купил рено на 40 и е со цца 50% загуба во моментот? :) Не дека му се ситам, баш напротив, многу лош момент реши да влезе во Европа со акции. @bosko007 да те пингам да не биде ти зборам позади грб :)
Не сум присутен на форумов, па затоа и каснам со одговор . . .
Не сум на мсе и затоа ме нема . . . . не бегам од одговор . . .
Поштено што си ме пингал, па затоа и видов . . . . . и ќе одговорам . . .
Ако сакав мир, сигурност, стабилност, ќе си останев на МСЕ неа ја знаев . . . во странство отидов баш поради ова што се случува . . .
Рено и Уникредит имам купени на 40+ и на околу 11 просек . . . Се инаетев и не продадов и нема да продавам сега . . .
Моментот не би го коментирал, секое школо се плаќа . . . спремен сум да платам и не плачам . . .
Тоа е берза некогаш си горе некогаш си доле . . . Ова се моменти за правење и губење пари . . . Големите играчи на мака се познаваат.
Во 2008-2011 година бев во доста полоша ситуација, крвавев, болеше, не спиев, изгубив 80% од капиталот, но се извлеков и заработив за мене доволно . . . . Лесно е да се курчиш дека си купил СТБ на 200 денари кога она ќе стигне 1200 денари . . . Но тешко е да се преживее кога истата таа СТБ некој месец дена подоцна ќе ја купи за 120 денари :D :D ...
Лесно е после битка сите да се правиме генерали ???? Ќе правиме муабет за 7-8 месеци... Искрено ќе ти кажам што сум направил.
Инаку последнава недела продадов целосно КМБ просек 7750 денари, ТНБ на 18000 денари, спремив кеш (40% од портфолио) и ќе видиме каде ќе го вложам . . .
Сега спијам мирно и чекам уште малку да падне . . . . и секој ден следам Короната до каде е ;);) . . .
МСЕ е преценета благодарение на Чифлиганец, Мукаетов, Јосифовски . . . они се толку глупави што се спремни да купуваат на вака високи цени . . . Истите тие можности во Европа се дупло поефтини :D:D:D . . .
Чифлиганец е нов во овој бизнис, па уште не го разработил :) . . . досега требаше да ја лизнат уште 30-40%, погледајте ги цените и индексите во Хрватска немора подалеку . . . Ама еве денес некој се одлучи да жртвува дел од своето портфолио за повисоки цели . . . .

Ова е шанса за правење пари, а кој колку ќе направи или загуби ќе се преброиме во Декември . . . .
Јас засега изгорев 25% портфолио . . .
За почеток е добро што денес има толку многу постови . . . . Немав време да се вратам малку назад да прочитам кој продал во последниве 2 недели ;)???

Член од
10 април 2013
Мислења
1.118
Поени од реакции
714
Pnicarite veke se iscistija i prodadoa sto mislea . Dokaz za toa e sto ema veke prodazni nalozi za ALK., MPT., STB., i dr.

Член од
25 август 2016
Мислења
438
Поени од реакции
318
Од потесниот круг ќе да е... ќе видиме тефтеро што ќе каже...

И да не заборавам, РЕПЛ на браникот на отпорот, вешто го штити МСЕ индексот...

[/QUOTE]
Пофалете се бе, кој ги купи тие ПКБ?? Со кого ќе се глеаме по собранија? :zloo:

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Што пукна, кај инвестираше?
Имам мсе и злато и сребро но ме спаси УСД и ЦХФ и обврзници и нешто денари. Скратив мсе купив УСД и ЦХФ тоа ме спаси. Се повлеков делумно од мсе пред неколку месеци и купив валути.

• Ми се допаѓа
Reactions: MSE
Член од
27 ноември 2009
Мислења
963
Поени од реакции
921
@bosko007 па добро си поминал, со -25% портфоли а 40% кеш спремен, со добар влез брзо ке ги вратиш тие 25%.

Се слагаме дека уште ке паѓа, ама пази што пишуваш сега тука, не е како порано, сега има нови кафекуварки и берза експерти ( НЛБ е 15 пати поскапа од СТБ јер е 18.000 а СТБ само 1200 ) ке те нападнат ке ти се закануваат дека ти си крив што изгубија пари последниве 2 недели. А последните 2-3 месеци што ги направија парите од балонот се чисто на експертска база :)

Член од
3 декември 2019
Мислења
71
Поени од реакции
30
Za utre kakfi se ocekuvajnata na mse dali ke ima pak nadolu

Член од
2 септември 2014
Мислења
187
Поени од реакции
195
Ова е шанса за правење пари, а кој колку ќе направи или загуби ќе се преброиме во Декември . . . . Јас засега изгорев 25% портфолио . . .
За почеток е добро што денес има толку многу постови . . . . Немав време да се вратам малку назад да прочитам кој продал во последниве 2 недели ;)???
Samo jas objaviv deka kupiv Granit na 1100 denari :)

Kajgana Shop

На врв Bottom