Браво за Боле што купил и продал сосиете со ќар, а нема браво што купил рено на 40 и е со цца 50% загуба во моментот?
Не дека му се ситам, баш напротив, многу лош момент реши да влезе во Европа со акции.
@bosko007 да те пингам да не биде ти зборам позади грб
Не сум присутен на форумов, па затоа и каснам со одговор . . .
Не сум на мсе и затоа ме нема . . . . не бегам од одговор . . .
Поштено што си ме пингал, па затоа и видов . . . . . и ќе одговорам . . .
Ако сакав мир, сигурност, стабилност, ќе си останев на МСЕ неа ја знаев . . . во странство отидов баш поради ова што се случува . . .
Рено и Уникредит имам купени на 40+ и на околу 11 просек . . . Се инаетев и не продадов и нема да продавам сега . . .
Моментот не би го коментирал, секое школо се плаќа . . . спремен сум да платам и не плачам . . .
Тоа е берза некогаш си горе некогаш си доле . . . Ова се моменти за правење и губење пари . . . Големите играчи на мака се познаваат.
Во 2008-2011 година бев во доста полоша ситуација, крвавев, болеше, не спиев, изгубив 80% од капиталот, но се извлеков и заработив за мене доволно . . . . Лесно е да се курчиш дека си купил СТБ на 200 денари кога она ќе стигне 1200 денари . . . Но тешко е да се преживее кога истата таа СТБ некој месец дена подоцна ќе ја купи за 120 денари
...
Лесно е после битка сите да се правиме генерали ???? Ќе правиме муабет за 7-8 месеци... Искрено ќе ти кажам што сум направил.
Инаку последнава недела продадов целосно КМБ просек 7750 денари, ТНБ на 18000 денари,
спремив кеш (40% од портфолио) и ќе видиме каде ќе го вложам . . .
Сега спијам мирно и чекам уште малку да падне . . . . и секој ден следам Короната до каде е
. . .
МСЕ е преценета благодарение на Чифлиганец, Мукаетов, Јосифовски . . .
они се толку глупави што се спремни да купуваат на вака високи цени . . . Истите тие можности во Европа се дупло поефтини . . .
Чифлиганец е нов во овој бизнис, па уште не го разработил . . . досега требаше да ја лизнат уште 30-40%, погледајте ги цените и индексите во Хрватска немора подалеку . . . Ама еве денес некој се одлучи да жртвува дел од своето портфолио за повисоки цели . . . .
Ова е шанса за правење пари, а кој колку ќе направи или загуби ќе се преброиме во Декември . . . . Јас засега изгорев 25% портфолио . . .
За почеток е добро што денес има толку многу постови . . . . Немав време да се вратам малку назад да прочитам кој продал во последниве 2 недели ???