Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Босанецот Данис Танович го снимил првиот амерички филм The Postcard killings - трилер со Ниган од TWD и Фамке Јансен, по роман од Џејмс Патерсон.

Не верувам дека Синеплекс ќе го донесе, па ќе се чека на торент ова.

Гледани 87/100 од првата страна. После ми се смачи да бројам.
Па не треба да се брои бре. Ти одамна требало да си направиш Letterboxd и да си ги додадеш гледаните филмови... ќе ти одземе неколку саати и неколку денови ама после ќе ја имаш привилегијата да ти кажува самиот LB колку од листата ти се гледани.
1582903855147.png

Ја гледам листава добитници на оскар од неанглиско говорно подрачје и си правам листа на филмови што би ги изгледал. Да не претерам, ама во 60-70 посто од филмовиве во плот имаш WW2. (n)

Убеден сум дека за пола од тие филмови имало некој подобар кандидат за Оскар во скратената листа номинирани.

Ја гледам листава добитници на оскар од неанглиско говорно подрачје и си правам листа на филмови што би ги изгледал. Да не претерам, ама во 60-70 посто од филмовиве во плот имаш WW2. (n)

Убеден сум дека за пола од тие филмови имало некој подобар кандидат за Оскар во скратената листа номинирани.
Јас имам гледано 23 од нив, од тие 23 само 5 се за WW2. Е сега не знам за останатите, може си во право. Инаку од тие 5 што сум ги гледал за WW2, ако не си го гледал The Lives of Others, тоа е лектира, a must! И не е директно поврзан со WW2, ама нејсе.

Јас имам гледано 23 од нив, од тие 23 само 5 се за WW2. Е сега не знам за останатите, може си во право. Инаку од тие 5 што сум ги гледал за WW2, ако не си го гледал The Lives of Others, тоа е лектира, a must! И не е директно поврзан со WW2, ама нејсе.
Ги отварам на летербокс и во кратка содржина многу често имаше Наци, WW2 или Аушвиц.
Еве не биле 60 проценти ко што тропнав на почеток.
Сега ги броев во 15 филма од 72 добитници имаш некои од тие три збора. Значи 21 процент од добитниците се со сетинг Ww2, уште 7 филма во кои се споменуваат други војни или 31 процент од добитниците.

Баш од муабетиве ме заинтересира и мене колку имам гледано од ИМДБ Топ 250 па избројав. Испаднаа 91. Може многу подобро. Има барем уште 10-15 што одамна планирам да ги гледам, а не најдов уште време. Проблем е што постојано излегуваат нови филмови па старите ги одложувам.

Jaс сум изгледал 131 од имдб топ 250 од 2015та од кога имам профил. Имам од порано изгледано барем уште 20-30 филмови од листата.

Ги отварам на летербокс и во кратка содржина многу често имаше Наци, WW2 или Аушвиц.
Еве не биле 60 проценти ко што тропнав на почеток.
Сега ги броев во 15 филма од 72 добитници имаш некои од тие три збора. Значи 21 процент од добитниците се со сетинг Ww2, уште 7 филма во кои се споменуваат други војни или 31 процент од добитниците.
Е добро де. Ја на пример мислам дека немам ставено помалку од 8 на филм со таа тематика... секогаш ми се интересни.
А ете, очигледно и на останатиот свет :)
Заборавам дека ти си хипстер...

Знаеш дека филмот е супер кога некој како @Beric Dondarrion ќе проба да го покака.
Knives out (y)
Минорен факт кој многу го ценам е тоа што кога беше спомнувано од други луѓе потеклото на Марта, слушнавме 4 различни држави.
Еквадор, Парагвај, Уругвај и Бразил :D
Расисти!

Мене не ми беше ништо посебно
и исто ко Берик ништо не знаеш за филмови
Автоматски споено мислење:

Знаеш дека филмот е супер кога некој како @Beric Dondarrion ќе проба да го покака.
Knives out (y)
Минорен факт кој многу го ценам е тоа што кога беше спомнувано од други луѓе потеклото на Марта, слушнавме 4 различни држави.
Еквадор, Парагвај, Уругвај и Бразил :D
Расисти!
Треба само повеќе филмови да гледаш у животот и ќе видиш дека има еден тон вакви филмови и дека не е ништо посебно. Не е лош, али не е уопште ништо посебно. Башка што има налепено на него woke агенда.

и исто ко Берик ништо не знаеш за филмови
Боље така отколку да ме фасцинираат медиокритетни филмови што не нудат ништо ново и интересно за жанрот.

Филмот беше многу гуфи, на моменти личеше ко пародија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom