Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.700
- Поени од реакции
- 59.914
Направив еднаш порано, Њотомир ме прелажа... поиграв неколку дена, после заборавив и јузер и пасворд и се...
Јас имам гледано 23 од нив, од тие 23 само 5 се за WW2. Е сега не знам за останатите, може си во право. Инаку од тие 5 што сум ги гледал за WW2, ако не си го гледал The Lives of Others, тоа е лектира, a must! И не е директно поврзан со WW2, ама нејсе.Ја гледам листава добитници на оскар од неанглиско говорно подрачје и си правам листа на филмови што би ги изгледал. Да не претерам, ама во 60-70 посто од филмовиве во плот имаш WW2.
Убеден сум дека за пола од тие филмови имало некој подобар кандидат за Оскар во скратената листа номинирани.
Ги отварам на летербокс и во кратка содржина многу често имаше Наци, WW2 или Аушвиц.Јас имам гледано 23 од нив, од тие 23 само 5 се за WW2. Е сега не знам за останатите, може си во право. Инаку од тие 5 што сум ги гледал за WW2, ако не си го гледал The Lives of Others, тоа е лектира, a must! И не е директно поврзан со WW2, ама нејсе.
Е добро де. Ја на пример мислам дека немам ставено помалку од 8 на филм со таа тематика... секогаш ми се интересни.Ги отварам на летербокс и во кратка содржина многу често имаше Наци, WW2 или Аушвиц.
Еве не биле 60 проценти ко што тропнав на почеток.
Сега ги броев во 15 филма од 72 добитници имаш некои од тие три збора. Значи 21 процент од добитниците се со сетинг Ww2, уште 7 филма во кои се споменуваат други војни или 31 процент од добитниците.