Во ходник имам ламинат ако може да се каже, ама е од плута, потесен е и залепен е со лепак, ама не ми се допаѓа бојата и сакам да ја сменам. Дали да го извадам тој или врз него да го ставам новиот поширок и потенок за да не дојде повисоко и стариот да служи како еден вид изолација?
Јас имам ставено стиродур 2 јка во спална под ламинатот и тоа без лепак, само го наредив укрстен... Еве веќе 4 години сум немал никаков проблем од типот на пропаѓање, мрдање и слично...Ме интересира дали некој лепел стиродур на бетон/под пред местење ламинат.
Имам бетонирано, влечено со мастар преку профили, но не е идеално, а нема простор за кошулица.
Со онаа самонивелирачка маса не ми се ризикува, скапо е.
Сакам да го израмнам подот со стиродур 2см, и после филц/ламинат, во 2 соби, ходник и салон.
Имам слушнато од луѓе само наредиле стиродур без лепење и наместиле ламинат.
Од страв да не мрда/пропаѓа негде каде се составени ламинатите, би го залепил стиродурот за да биде цврста подлога што не мрда.
Појди во Грен Планет, после ЗОО ако одиш по Илинденска од кај парк, од десна страна. Мене они ми помогнаа најмногу.НЕкој да прави дворни решенија да ме контактира ПП.
Било кој тишлер може да ти ги направи, а да се набават готови не знам.Знае ли некој каде можам да најдам од овие дрвениве летви, даски што ли се, не знам. Има ли некој име посебно за овие?
Знае ли некој каде можам да најдам од овие дрвениве летви, даски што ли се, не знам. Има ли некој име посебно за овие?
Не мора да значи дека се само од дрво. Последно време ова се користи, изгледа како дрво, а не е дрво... алуминиум, метал е! (сега сликнато од кај комшијата)Било кој тишлер може да ти ги направи, а да се набават готови не знам.