But in February 2019, the rule was changed for European competitions. Since 2019-20 season, a club could sign any player in the winter transfer window and add him to the squad, even if his former club was still in the competition.
Еден член убаво пиша. Атлетико игра како игра, а противникот треба да најде решение како да победи. Играта од вчера Атлетико не ја играл едно 3-4 сезони. Не дека 3-4 сезони Атлетико не играл дефанзивно туку зборот ми е што сите играчи играле над нивните очекувања.
Ателтико да има играчи кои можат да ја изнесат топката и играчи што можат да дадат гол, ќе игра поофанзивно. Не станува збор за дефанзивна игра, едноставно немаме играч што ќе можи да издрибла двајца или играчи што ќе направат неколку паса и за 5 секунди ќе се најдат во шанса за гол.
И мене ме нервираше тика-така. Не можеше топка да им се земе на Барса, но тоа беше нивна игра, па ако си подобар победиги! Ако му одговара на Клоп да стој одбраната на Атлетико до Алисон нека му кажи на Чоло. Ете на Енфилд ќе играме нему т.е. вас како ви одговара само не плачете.
Се надевам дека на Енфилд ќе отпатуваат правите навивачи и дека ќе бидат погласни од домашните. Како пред некоја сезона кога на Стемфорд Бриџ 90 минути игравме како на Калдерон
Кај к.. ке оди, со онаа плата шо ја зема и онаа слобода која ја има 'сакам играм сакам си го ладам по дискотеки' во ниеден клуб нема да ја има. Нека седи мирен таму кај шо е и нека му прај фифа финтици на играчи од Дижон и Амиен
Лајпциг ми е dark horse во нокаут фазата за оваа сезона. Тука треба да се бара изненадување. Сите го прават Тотенхем фаворит ама мислам Мурињо може да добие заушка од Нагелсман.
Вечер на Џони екипата ги пречекува Валенсија а тие се без Гарај и Паулиста и тешко да се справат со напаѓачките способности на Аталанта, среќа и Аталанта не се во одбрана баш сјајни и немаат искуство во вакви натпревари.
Очекувам победа на Аталанта и Валенсија да постигни барем еден гол за реваншот на Местаља да биди отворен и да гледаме добар фудбал со пеколна атмосфера.
Лајпциг не знам како стојат со повредени играчи ама на гостувања ми играат топло ладно, сепак мислам дека можат до позитивен резултат во овој двомеч.
Едит: И Родриго нема да игра.
Значи Родриго, Гарај, Паулиста, Флоренци, Канг Ин, Кокелан аут, тешко да направат нешто Валенсија.
На нет читав дека 3000 навивачи отпатувале во Милано да ги бодрат па на мотивација ако успеат нешто да извлечат. Имаат добри играчи не дека немаат ама премногу осакатени со повредите им гостуваат на Аталанта.
Автоматски споено мислење:
Хахаха, после изјавите од Клоп и играчите дека на Енфилд друга ќе биди приказната
Дај некој нека му го скрие вискито на ова будалата оти то е
Мјаурињото вечерва мора да прави жртва на неговата претерано офанзивна тактика...со Лукас Моура и Делето ќе ги треси мрежите на Лајпциг.
Го гледав натпреварот претходното коло каде Лапциг со зицерот на Вернер комотно можеше да го реши Баерн(јакиот)во домашното првенство ...тешка ќе биде....Додека со сета почит кон шпанскиве екипи добро би било Аталанта да победи бар со 2 гола разлика за да биде интересен и реваншот.
No hard feelings bro, ама дел и за тебе се однесува.
Реално да праиме муабет, како фанови не сте научени на порази сезонава. Ви дојде екипа со муда, што не ви се исплаши, фанови што лудуваа 10 саати уште пред утакмица и Клоп и тимот реално не знаеа како да се справат со сето ова, башка што им го бутна митот за "непобедливи". Убаво кажа Чоло, победивме уште на кружниот тек пред стадион.
Бидете мажи и прифатете пораз, а гледам дека ова се има манифестирано и на Клоп и играчите. Што не е баш одлика на голем тим и делува доста лузерски, не ме јеби срамно е вакви интервјуа да даваш.
Ако има некоја снимка од тоа како Врсаљко го провоцирал мане да му акне 2 лакта во рок од 5-10 минути, би сакал да видам.
0 удари во рамки на гол од страна на екипата што играла фудбал, и 2 од екипата што игра антифудбал.
Она што го игра Атлетико е физичко исцрпувачко, и бара огромна дисциплина и концентрација, иако не е убаво за око. Не знам зошто Симеоне јаде таков хејт. Така игра со години. Моментално, му носи резултат. Не знам од каде сега сите изненадени од утакмицава и играта на Атлетико.
Замерка имам што Атлетико при крај доби неколку судиски одлуки во нивна корист.
Ако има некоја камера која го пратела Шимета цело време и јас би сакал да знам, во фудбалот имаш куп начини да провоцираш без да примети судија или камера, не е фокусот цело време на еден или два играчи, 22 се на терен, плус тренери, замени и публика.
Каков хејт беше за Тони Пјулис, човекот си фураше стил кој му носеше резултати, или не, за него не важи, Тони е говно а овој павијанот, возрасен човек во години кој си чеша јајца и скока као павијан на текма е неоправдано хејтан.
Кој го заболе дали на Атлетико му носело тоа резултати, ало народе, нек се јават ел мадридисти тука, нив ги разбирам, растел во сенка на стадионот, жител на Мадрид, на тој кварт, па сака титула и не го интересира на кој начин ќе се дојде до неа, легитимно и сето тоа.
Ама тв гледач на 2500км кој има веза со Мадрид колку Симеоне со пристојност да се фура на "успехот" на тој стил на игра ми е необјасниво и забегано. Али ок, гледај си ти текми со 0-0 и 1-0 ако тоа ти е ок, секој со своето
Да да, затоа реков домашно судење, на маалски турнири по села не се суди вака ама тоа е што е, требаше играчите на Ливерпул со ладна глава да играат, да не ги носат емоции и поради искуството да не покажат фрустрација ама они ја покажаа и тоа беше причината да играат така несврзано и да делува ко да се безидејни. Скокаа фази во игра, само што побрзо да стигнат до голот на Атлети и не им успеваше.
Не може Ливерпул да игра без емоции, има такви клубови, Ливепрул е меѓу нив. Кој на пример, Хендерсон може да влезе без емоција во утакмица? Не може и не треба, да немаа таква емоција немаше лани да им забијат 4 на Барса, немаше да го паднат Милан во Стамбол по 0-3, она што го прегазија Сити во ЛШ, немаше да имаат куп утакмици кои се на раб на нерви, затоа и ти си фан на Ливерпул и сакаш да ги гледаш, затоа и јас сакам да ги гледам затоа што се тоа што се, не сум стручно лице нит се преправам како сите на Балкан, мене ми треба забава на екран, голови, акции, драма, пресврти, а Ливерпул е еден од ретките клубови кој може тоа да го понуди на гледачот и затоа е еден од клубовите кои секогаш кога можам ќе ги гледам.
Атлетико нек го гледаат "стручњациве", нивна ствар, интересна од психолошка гледна точка, може и пијат пиво без алкохол, декофеинско кафе, хамбургер без плескавици, секс без оргазам што знам, и си викаат "brat firmava prai milijardi sotie tebe` кого го заболе дали праи милијарди кога ми се пие пиво со алкохол
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.