Premier League - Season 2019/2020

• Креатор на темата Креатор на темата The Accountant
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.
:pos:

Ке им земат бодови во сезона кога и онака не можат да бидат шампиони...
мене не ми е јасно сеа, со оваа казна се потврдува дека сити извесен период функционирале нерегуларно, ги заобиколувале финансиските регулативи и со тоа го засилувале тимот кој освојуваше титули во Англија. Ако добро разбрав ова се однесува на периодот од 2012 до 2016 година, за тој период сити имаат освоено 2 титули во првенство, истите се освоени со очигледно кршење на финансиските регулативи у период кога е инвестирано во доста добри фудбалери. Дали со казнава се става знак ? за регуларноста на начинот на кој се освоени тие титули на сити ?

Не верувам дека би важело ретроградно, и дека би им одзеле првенства, иако да, тоа што го збориш има логика.

Шо се се суди и не се суди во Англија, немаше да ме чуди да досудеше фаул.

Многу елементи за фаул ако сме објективни.

Да не речем, ама 25 поени пред второпласираниот. :coffee:

Листа на екипи што се уште можат да стигнат до титула под претпоставка дека Ливерпул би ги изгубиле сите мечеви до крај, а овие екипи би ги добиле сите мечеви до крај:

Сити, Лестер, Челзи

Тоа е.

Листата се намали.

Технички на листава стои и Тотенхем, што во таква ситуација (Ливерпул губи се до крај, а Тотенхем победува се до крај) би имал ист број на бодови колку и Ливерпул, ама се гледа меѓусебниот дуел во кој Ливерпул е подобар.

Честитки за Челзи, Лестер и Сити :D

• Љубов
Reactions: S.L
Мене пак ме радува што волку ги сака среќата! Како тргнало ќе ја потрошат сета љубоФ годинава ;)

Многу елементи за фаул ако сме објективни.

ништо чудно веќе, буквално секое коло имаат судиска помош па и да е 50/50 пак у нивна полза е
треба да се крстат у вар-ов, шампиони ги направи

Sent from my iPhone using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom