Д
Дамјан_Amstaff
Гостин
Ај едно прашање за вас , кокошките дали јадат песок ? =)
Од аспект на постанок -е.
Каков авторитет е кокошката во постанокот на првите организми? Или јајцето?
Баш ме интересира.Ај едно прашање за вас , кокошките дали јадат песок ? =)
Абе по ЗПО не учеа дека јаделе просо и такви слични ама песок дека јадат не. Така да, мој конечен одговор е дека не јадат.Ај едно прашање за вас , кокошките дали јадат песок ? =)
Уствари не знам шо птица јадеше песок за полесно да ја свари храната ама не знам дали за кокошката беше.Абе по ЗПО не учеа дека јаделе просо и такви слични ама песок дека јадат не. Така да, мој конечен одговор е дека не јадат.
Друго пиле некое може да јадело песок, незнам. Ама за кокошка 99,99% сум сигурен.Уствари не знам шо птица јадеше песок за полесно да ја свари храната ама не знам дали за кокошката беше.
Не знам ни како е ова релевантно но стварно ме интересира.
Баш ме интересира.
Не, не јадат.
шо има везе ова со филозофија и психологија - Дилема за кокошката и јајцето?Да јадат , за полесно да ја сварат храната . Замисли го желудникот на кокошката како Мешалка за цименто , храната= цимент , песокот , пак песок =). На пример пченката е тешка , при јадење на песок ја гмечат ја раситнуваат.
мене ме чуди како ти не сфаќаш дека сите атеисти одговараат и ќе одговараат дека јајцето е првоМене ме чуди како сите атеисти на ова прашање одговараат дека прво било јајцето![]()
Јајцето е постаро.Со оваа дилема првпат се сретнав во 1996 годинаВо списанието Росица што ни го даваа во забавиште на средните страници имаше вежби, прашања и задачи со поврзување на сликички. Едно од тие прашања беше и ОВА!
Што е постаро кокошката или јајцето?
Е ајде де...на 5годишно дете му даваат вакво прашање
И од 1996 наваму размислувам и никако да смислам што е постаро![]()
:salut:
Е кокошката го снела јајцето, значи она е постара, а и кокошката се испилила од јајце, а и тоа јајце било снесено од кокошка и си бил еден поп си имал едно куче кучето му умрело му направил гроб на гробот пишувало си бил еден поп си имал едно куче...Јајцето е постаро.
Па најверојатно нема некоја тема само за кокошки. Добро де еден оф топик нема да напрај некој штети.шо има везе ова со филозофија и психологија - Дилема за кокошката и јајцето?
Не не..Е кокошката го снела јајцето, значи она е постара, а и кокошката се испилила од јајце, а и тоа јајце било снесено од кокошка и си бил еден поп си имал едно куче кучето му умрело му направил гроб на гробот пишувало си бил еден поп си имал едно куче...
Целиот болд ЛОЛ. Логикава ти вришти искрено да ти кажам.@ firstbold: LOL.
Не е никаков авоторитет ни кокошката ни јајцето.
Поентата е дека се на светов оди од попросто кон посложено, а не обратно.
Таква е природава.
И сите суштества се настанати од по прости, до по сложени.
По таа логика, јајцето бидејќи е по просто, настанало прво.
Ако прочепкаш (разбуричкаш) и двете ќе дојдеш до вистинското прашање кое всушност е поставено со темава а тое.Не не..
Зависи дали гледаш од пат на еволуција или религиозно.
Ако гледаш по еволуција, сите сме еволуирале од риби, што доаѓа дека првo е јајцето а потоа од јајцето се испилила кокошка итн итн.
Ако гледаш религиозно, господ ги створил сите животни, therefore, кокошката е прва.