Д
Дамјан_Amstaff
Гостин
Ај едно прашање за вас , кокошките дали јадат песок ? =)
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од аспект на постанок -е.
Каков авторитет е кокошката во постанокот на првите организми? Или јајцето?
Баш ме интересира.Ај едно прашање за вас , кокошките дали јадат песок ? =)
Ај едно прашање за вас , кокошките дали јадат песок ? =)
Уствари не знам шо птица јадеше песок за полесно да ја свари храната ама не знам дали за кокошката беше.Абе по ЗПО не учеа дека јаделе просо и такви слични ама песок дека јадат не. Така да, мој конечен одговор е дека не јадат.
Уствари не знам шо птица јадеше песок за полесно да ја свари храната ама не знам дали за кокошката беше.
Не знам ни како е ова релевантно но стварно ме интересира.
Баш ме интересира.
Не, не јадат.
шо има везе ова со филозофија и психологија - Дилема за кокошката и јајцето?Да јадат , за полесно да ја сварат храната . Замисли го желудникот на кокошката како Мешалка за цименто , храната= цимент , песокот , пак песок =). На пример пченката е тешка , при јадење на песок ја гмечат ја раситнуваат.
мене ме чуди како ти не сфаќаш дека сите атеисти одговараат и ќе одговараат дека јајцето е првоМене ме чуди како сите атеисти на ова прашање одговараат дека прво било јајцето![]()
Со оваа дилема првпат се сретнав во 1996 годинаВо списанието Росица што ни го даваа во забавиште на средните страници имаше вежби, прашања и задачи со поврзување на сликички. Едно од тие прашања беше и ОВА!
Што е постаро кокошката или јајцето?
Е ајде де...на 5годишно дете му даваат вакво прашање
И од 1996 наваму размислувам и никако да смислам што е постаро![]()
:salut:
Е кокошката го снела јајцето, значи она е постара, а и кокошката се испилила од јајце, а и тоа јајце било снесено од кокошка и си бил еден поп си имал едно куче кучето му умрело му направил гроб на гробот пишувало си бил еден поп си имал едно куче...Јајцето е постаро.
шо има везе ова со филозофија и психологија - Дилема за кокошката и јајцето?
Не не..Е кокошката го снела јајцето, значи она е постара, а и кокошката се испилила од јајце, а и тоа јајце било снесено од кокошка и си бил еден поп си имал едно куче кучето му умрело му направил гроб на гробот пишувало си бил еден поп си имал едно куче...
@ firstbold: LOL.
Не е никаков авоторитет ни кокошката ни јајцето.
Поентата е дека се на светов оди од попросто кон посложено, а не обратно.
Таква е природава.
И сите суштества се настанати од по прости, до по сложени.
По таа логика, јајцето бидејќи е по просто, настанало прво.
Не не..
Зависи дали гледаш од пат на еволуција или религиозно.
Ако гледаш по еволуција, сите сме еволуирале од риби, што доаѓа дека првo е јајцето а потоа од јајцето се испилила кокошка итн итн.
Ако гледаш религиозно, господ ги створил сите животни, therefore, кокошката е прва.