Дилема за кокошката и јајцето?

• Креатор на темата Креатор на темата CopyOfDeath
  • Време на започнување Време на започнување
добро во ред но јас напишав во контекст на насловот и претходното мислење, а сеакко испаѓа по логиката на нештата дека јајцето неможе да биде прво...

а од кои причини не сметаш дека не е филозовска книга, како што гледам јас доста филозвски е напишана
обрано...по логика (атеизам) јајцето е прво
по религија - кокошката

обрано...по логика (атеизам) јајцето е прво
по религија - кокошката

да но пак по логиката на нештата неможе да биде јајцето па кокошката како што реков мора некој да го снесе и да го исквачи за да се испили и развие во кокошка зарем у тоа нема логика...

нелогично е само да се снесе и испили... настрана од сите религии и вери, сепак нема логика.

да но пак по логиката на нештата неможе да биде јајцето па кокошката како што реков мора некој да го снесе и да го исквачи за да се испили и развие во кокошка зарем у тоа нема логика...

нелогично е само да се снесе и испили... настрана од сите религии и вери, сепак нема логика.
не само да се снесе
туку да го снесе оригиналниот вид - додека јајцето да стане подвид
дали ме сфаќаш нешто што зборам?

По логика, битијата на светов настануваат од посложени кон поедноставни, или обратно?

jajceto e postaro oti od kade se rodila kokoskata? a od kade se rodilo jajceto? e pa i toa neznam ama mislam deka kokoskata e postara

jajceto e postaro oti od kade se rodila kokoskata? a od kade se rodilo jajceto? e pa i toa neznam ama mislam deka kokoskata e postara

Леле досаден си више шо кењаш по темиве.

Ова со кокошкава и јајцето некако не ми изгледа дека некогаш ќе се одгатне. Сите факти погоре се контра едни на други.

pa taka de normalno kokoskata e postara ama po godini inaku od jajceto nastanala kokoskata a toa jajce nastanalo od druga kokoska podruga od taa drugata
Па најди му лимес и ке дојдеш до решението .
хахахах се шалам.

Јајцето од кое излегла првата кокошка тешко да било на друга кокошка туку на некоја птица од што знам, времето на јура. Инаку, и по креационизам и по еволуција сметам дека кокошката е прва. Т.е. „кокошката’’. :)

Зарем Птеродактилите не Носеле јајца? =/

Зарем Птеродактилите не Носеле јајца? =/

Тоа и реков, дека кокошката еволуирала од друга птица. Туку поголем гаф ми беше тоа што реков дека е прво кокошката или што и да е, па јајцето. Всушност не знам, а и не ме интересира. :) Битно е Господ, а дали и тој еволуирал од било што, небитно ми е. Има некои такви теории, дали Бог се развива и тежи кон самосвест. Неговото освестување во момент би не просветлило сите нас. :raz: А којзнае... фри вил, итс а битч.
Битно ние да се освестиме.
:raz: А можно да е јајцето... :)

Јајцето од кое излегла првата кокошка тешко да било на друга кокошка туку на некоја птица од што знам, времето на јура. Инаку, и по креационизам и по еволуција сметам дека кокошката е прва. Т.е. „кокошката’’. :)
oбјасни ми како по пат на еволуција кокошката е прва?
Ho non capito bene.

oбјасни ми како по пат на еволуција кокошката е прва?
Ho non capito bene.

Не е можно. Се збркав, прво мислев на кокошката и кокошкиното јајце, кокошката е постара од своето јајце, не е постара од претходното јајце од кое таа излегла, но тоа не е кокошкино, но сепак се збркав. :zid: Малку сум заљубен денес, не ми замерајте. :)

па јајцето нормално..:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom