Коронавирус (COVID-19)

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.525
Поени од реакции
24.796
Сега видов азијати, као и увек у зима, дел беа со маски. Што има везе ко да се они криви за овие глупости.

Патем, за маските, барем во Јапан ми имаат кажувано не дека се чуваат од зарази него ако самите се виросани или настинати, другите да не се заразат од нив. Тоа од лице кое има живеано во Јапан, колку е точно, не знам.
@kano ти им ги знаеш повеќе обичаите на азијците, дали е ова точно?
Tocno e. I vo AUS sum imal kolegi sto nosat maski koga oni se nastinati. Ova vazi uglavno za japonci i kinezi uglavno. Ostanative ne se zamaraat tolku mnogu so maski.
Автоматски споено мислење:

im snemuva maski vo kina... ako nekoj saka da pravi biznis sega mu e majkata

Последно уредено:
Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.245
Поени од реакции
22.913

Друг фактор што ја спречува кинеската влада ефикасно да се справи со вирусот е мешавина на незнаење, тврдоглавост и себичност што ја продлабочи кинеската психа поради ненадејното воздигнување на претежно руралното земјоделско население во богата средна класа.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.632
Поени од реакции
17.501

Можда е манипулација :)

Член од
12 март 2009
Мислења
20.233
Поени од реакции
16.379
„Не можеме да го претпоставиме нивото на штета кое овој вирус може да го предизвика доколку се прошири во земја со послаб здравствен систем“, се вели во соопштението на СЗО.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Фати вирус идиоти низаеден. Вие либералите имате тренд да ширите ХиВ наокулу.
Зошто не ја надградите виралната платформа, А?
Патем, црната смрт ја ширеле луѓето, а не стаорци. И ја спречиле преку карантини.
Нешто што твојот либерален шупак очигледно го има заборавено .
Гореле што не гореле, пожар го има спасено лондон од чума. А не чукнати проповедници.
Автоматски споено мислење:

И у случај што треба да се прави во ваква ситуација:
А ти и твоите либерани другарчиња се демонстрација на што НЕ!
И да, и покрај тоа шо кинезите зааебаа работа, барем имаат план Б за разлика од вашиот либерален колектив што некако има да успее на напраи 10 пати полошо.
Ова требаше да бидеме не пред 2 недели.
Потроши 20 минути од животот на видеово, доста ќе ти помогне

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Која гнаса луѓе... :facepalm:
Уште човечко месо им фали на тезгите.

Еве уште короништа!

Кај се овие од анимал мунди? Нека одат во Вухан да протестираат! Ќе ги искасапат и нив на тезга.

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.245
Поени од реакции
22.913
Нов случај во Германија, 2 случаи во Италија од кинески туристи кои го посетувале Рим.

D

Deleted member 107909

Гостин
Пуштен е намерно вирусов само не се знае од кој е пуштен дали од кинеска влада или некоја фармацевстка корпорација.
Предходниот период и имаше огромен број на протести против кинеската влада,сега никој нормален во кина нема да искочи на протест мегу иљадници луге каде може да се зарази од корона вирусот,ова иде на корист на власта во кина.
Втора опција е некоја фармацевстка корпорација да го пуштила,треба да помине време и да се види кој ке направи најголем профит од вакцина против коронавирусот.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.363
Поени од реакции
38.669
Овие па властите шо си ги евакуираат жителите од центарот каде што се развил вирусот. :facepalm: Пробуваат да спасат стотици само и само за добар ПР, а ризикуваат милиони животи.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Кинескиња некоја се движела на Зелено Пазарче. Истурале вода позади неа и врескале Короооонаааа.
Балканскиот простотилак го напушта интернет просторот и се шири на улиците... како вирус.

Kajgana Shop

На врв Bottom