Corvus
Latrodectus
Да ви кажам, мене Бандерснач баш глуп ми беше.
Не знам ни како е легитимен да влезе на онаа листана кога не е ни филм.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кога се појавиле првите звучни филмови, луѓето исто вака реагирале. Подоцна кога се појавиле првите филмови во боја - пак исто. Кога се појави Netflix, пак се изместија границите и дефинициите за филм, па така ги имавме првите (de facto) ТВ филмови номинирани за Оскар... До пред десетина години не постоеше и категорија Limited Series на доделувањата на наградите, а сега се снимаат и по 30+ годишно. На некои филмски фестивали дури и почнаа да даваат награди за VR. Пред некоја година Ињариту доби почесен Оскар, исто, за VR, а истата или наредната година имаше и номиниран за Оскар за краток анимиран - а всушност VR... Така и ова. Bandersnatch е можеби првиот таков, а за многу кратко време ќе бидеме преплавени со многу други. Светот се менува, и филмот не е неподложен на промени. Да, и за мене не е филм, според традиционалните сфаќања и дефиниции за филм. Но истите тие дефиниции се поместувале и во минатото, а најверојатно нема ни да престанат да се поместуваат. Којзнае, за некоја година може ќе измислат и холограм-филмови?Да ви кажам, мене Бандерснач баш глуп ми беше.
Нека измислат и холограм дечко.Кога се појавиле првите звучни филмови, луѓето исто вака реагирале. Подоцна кога се појавиле првите филмови во боја - пак исто. Кога се појави Netflix, пак се изместија границите и дефинициите за филм, па така ги имавме првите (de facto) ТВ филмови номинирани за Оскар... До пред десетина години не постоеше и категорија Limited Series на доделувањата на наградите, а сега се снимаат и по 30+ годишно. На некои филмски фестивали дури и почнаа да даваат награди за VR. Пред некоја година Ињариту доби почесен Оскар, исто, за VR, а истата или наредната година имаше и номиниран за Оскар за краток анимиран - а всушност VR... Така и ова. Bandersnatch е можеби првиот таков, а за многу кратко време ќе бидеме преплавени со многу други. Светот се менува, и филмот не е неподложен на промени. Да, и за мене не е филм, според традиционалните сфаќања и дефиниции за филм. Но истите тие дефиниции се поместувале и во минатото, а најверојатно нема ни да престанат да се поместуваат. Којзнае, за некоја година може ќе измислат и холограм-филмови?
Да ви кажам, мене Бандерснач баш глуп ми беше.
Мене ќе ме слушате. Ја ќе ви кажам дали ќе ви се свиѓа или не.Од каде да знаеме дали ќе ни се свиѓа ако не го пуштиме?
Абе не е тоа Хитлер.Понекогаш сѐ е до перспективата. И обично парче ѓубре поставено во некоја уметничка галерија може да биде сметано за уметност. Некако така функционира Jojo Rabbit. Спој на триста глупости и неспоиви нешта, еден десетгодишен фашист, Хитлер прикажан како идиот, Втора светска војна и Ребел Вилсон во улога на (нормално) Ребел Вилсон. А на крај, целината - феноменална! Еден од најдобрите филмови во 2019.![]()
Знам, сеедно. Јако е.Абе не е тоа Хитлер.

Pa vidov kolku sto ima Info, tie Beko edno vreme gi faleva tuka kao so LG kompresori bile i kao TOP i se zaletaa...najdov za LG deka F3 ispisuva kako brzina na Fan koga e vo Fan mode....ama stom kaj drugarti e na mod greenje ova nevazi....i koga nema servisno samo gospod znae sto moze da bide.Za F3 problemov, vide?
Za dupli Akaunt sledi BAN Permanent....A @tom_i kladba stavam deka e istiot FlemgmaX posto nekolku pati go citiras.Кога сме кај разочарувањето. Оскарот за глума, специјални ефекти и сценарио оди кај..та-дааамм
Gree Amber
Прегледај го приврзокот 228249

За мене е тешко да почувствувам ако не го разберам

Одвај чекам да го гледам. Мислам дека нема доволно филмови за WW1 а и стварно може да се долови прејака кинематографија низ рововите и движење со камера.Вчера бев на 1917 одлично возење низ првата светска војна. Нема некоја посебна приказна но камерата е феноменална, долги кадри со одлично доловување на ситници. Тензична атмосфера 2 сати те држи напнат времето ми помина како 20 минути да сум бил на кино. Роџер Дикинс сигурно зема оскар за кинематографија, се друго би било криминал. Препорака кој е во можност да го изгледа на кино.